Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
21/6/2024 19:54:05Επισκέπτες Online: 751


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Εχασε τον σκύλο του στη Χωρούδα και τον βρήκε μετά από 4 χρόνια μέσω facebook
15-04-2023
Εχασε τον σκύλο του στη Χωρούδα και τον βρήκε μετά από 4 χρόνια μέσω facebook
 

Ο Κούπερ εξαφανίστηκε από ένα ορεινό χωριό του Λαγκαδά και βρέθηκε μετά από τέσσερα χρόνια 30 χιλιόμετρα μακριά μέσω μίας ανάρτησης στο Facebook

Ο Ιωάννης Κουκουνάκης μαζί με τη σύντροφό του έχουν περάσει τα τελευταία τέσσερα χρόνια στο ορεινό χωριό Χωρούδα του δήμου Λαγκαδά αναρωτώμενοι τι απέγινε ο πολυαγαπημένος σκύλος τους ο Κούπερ.

Αν και ο κ. Κουκουνάκης αφιέρωσε ώρες ατελείωτες ψάχνοντας στο χωριό, αλλά και ανάμεσα σε δημοσιεύσεις φιλοζωικών ομάδων στο Facebook για κάποιον σκύλο που να μοιάζει με τον ασπρόμαυρο Κούπερ ο οποίος χάθηκε την 1η Μαΐου του 2019, πότε δεν βρήκε το παραμικρό ίχνος του. 

Όλα, όμως, άλλαξαν το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, όταν εμφανίστηκε στην αρχική σελίδα του κ. Κουκουνάκη μία ανάρτηση ότι μία φιλόζωη γυναίκα βρήκε έναν σκύλο στο Φίλυρο. Αν και παρατήρησε κατευθείαν την ομοιότητα του σκύλου με τον αγαπημένο του Κούπερ, δεν ήθελε να ενθουσιαστεί γιατί οι άκαρπες προσπάθειες τόσων χρόνων είχαν μειώσει τις ελπίδες ότι θα μπορούσε να τον ξαναβρεί. Ο κ. Κουκουνάκης άνοιξε επιτόπου τις φωτογραφίες που έχει στο κινητό του για να δει αν το σκυλί είχε τις ιδιαιτερότητες του Κούπερ, όπως ότι η άκρη της ουράς του είναι άσπρη ή την ασύμμετρη άσπρη γραμμή που έχει στο πρόσωπό του, όμως τότε έχασε την ανάρτηση που έβλεπε.

Αμέσως, ο κ. Κουκουνάκης έκανε μία δημοσίευση που εξηγούσε πώς έχασε τον σκύλο του πριν από περίπου τέσσερα χρόνια, όταν ο Κούπερ το έσκασε από την αυλή του σπιτιού του και πήγε στην κεντρική πλατεία του χωριού ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη μία μεγάλη γιορτή. Ο Κούπερ, το «τσίρκο», όπως με πολύ αγάπη τον αποκαλούσαν οι ιδιοκτήτες του, ήταν πάντα ανθρωποκεντρικός και τα πήγαινε εξαιρετικά και με σκύλους και με γάτες. Ο κ. Κουκουνάκης υποθέτει πως μάλλον κάποιος τον πήρε από το χωριό εκείνη την ημέρα λόγω του φιλικού του χαρακτήρα. Σημειώνεται πως αν και ο Κούπερ είχε στειρωθεί, δεν ήταν τσιπαρισμένος, γεγονός που έκανε ακόμα δυσκολότερη την εύρεσή του. Ο κ. Κουκουνάκης έκανε έκκληση στο Facebook να βρεθεί η γυναίκα που έκανε την ανάρτηση και μετά από μόλις μία ώρα -και πολλές κοινοποιήσεις-  μιλούσε μέχρι αργά το βράδυ με τη φιλόζωη για τον σκύλο που βρήκε.

Την επόμενη κιόλας μέρα ο κ. Κουκουνάκης πήγε στο Φίλυρο (η απόσταση σε ευθεία από τη Χωρούδα, όπου χάθηκε, είναι πάνω από 30 χιλιόμετρα!) για να διαπιστώσει αν πρόκειται για τον δικό του χαμένο σκυλί. Φώναξε «Κούπερ» και ο σκύλος κοκάλωσε. Ξαναφώναξε «Κούπερ», αλλά ο σκύλος δεν αντέδρασε. Όταν τον φώναξε και τρίτη φορά, ο σκύλος πήρε φόρα και έπεσε στην αγκαλιά του ιδιοκτήτη του. «Κανένας άλλος δεν τον είχε φωνάξει με το όνομά του», αναφέρει φανερά χαρούμενος ο κ. Κουκουνάκης στη Voria.gr, ο οποίος ανυπομονεί να περάσει τα επόμενα χρόνια μαζί του.

Ο Κούπερ ήταν έξι χρονών όταν χάθηκε και τον Αύγουστο του 2023 θα κλείσει τα 10 χρόνια ζωής. Και, φυσικά, το πρώτο πράγμα που έκανε ο κ. Κουκουνάκης με το που τον βρήκε ήταν να... κλείσει ραντεβού με τον κτηνίατρο για να τον τσιπάρει, για να μην χρειαστεί να ξαναπεράσει ποτέ μία αντίστοιχη περιπέτεια.

www.voria.gr 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium