Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
23/5/2024 00:36:49Επισκέπτες Online: 531


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Οδεύει προς παραίτηση ο Ταχματζίδης - Οι ενδιαφερόμενοι για την προσωρινή δημαρχία
17-04-2023
Οδεύει προς παραίτηση ο Ταχματζίδης - Οι ενδιαφερόμενοι για την προσωρινή δημαρχία
 

Αύριο ή το αργότερο την προσεχή Τετάρτη θα έχει δηλώσει και επισήμως την παραίτηση του από δήμαρχος Λαγκαδά ο Γιάννης Ταχματζίδης, μετά την απόφαση του να είναι υποψήφιος βουλευτής στην Α' Θεσσαλονίκης με τη Νέα Δημοκρατία.

Στη συνέχεια χρέη δημάρχου θα αναλάβει ο πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφούσας παράταξης «Δύναμη Ευθύνης» Μιχάλης Τζανής, έως ότου εγκριθεί το σχετικό αίτημα από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας - Θράκης.

Την ίδια ώρα τέσσερις είναι οι μέχρι στιγμής υποψήφιοι δήμαρχοι που επιθυμούν να καθίσουν στον δημαρχιακό θώκο έως τα τέλη του 2023.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ενδιαφερόμενοι είναι ο Χαράλαμπος Αϊβαζίδης, αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ο Γιώργος Ξενιτίδης, πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ, η Έλσα Κοτσώνη, πρόεδρος της ΔΗΚΕΛ και ο Μιχάλης Τζανής. Ηδη μεταξύ των στελεχών της παράταξης γίνονται ζυμώσεις και διεργασίες σχετικά με την ψηφοφορία και την στήριξη που θα έχουν από τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης, ενώ πολύ πιθανόν από τις τέσσερις υποψηφιότητες να προκύψουν και κάποιες αποχωρήσεις. Όπως και να έχει, σε λιγότερο από ένα μήνα από τώρα, θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία εκλογής νέου δημάρχου Λαγκαδά.

Ο κ. Ταχματζίδης σχετικά με τις υποψηφιότητες, ανέφερε στην εφημερίδα «Μακεδονία» πως «μετά την παραίτηση μου ανοίγει ο δρόμος για όποιον θέλει να αναλάβει τα ηνία του δήμου. Ωστόσο αυτό είναι θέμα που θα το δουν τα μέλη της παράταξης, τα οποία θα αναδείξουν το νέο δήμαρχο. Προσωπικά τους τιμώ όλους και τους ευχαριστώ για τη συνεργασία μας αυτά τα τρία χρόνια που ήμουν στη διοίκηση του δήμου. Ο δήμος για μένα τελείωσε και επειδή δεν πιστεύω στα δαχτυλίδια και τα χρίσματα, γνωστοποίησα στα στελέχη μου πως όποιος επιθυμεί μπορεί να μπει στη μάχη της διαδοχής. Εγώ δεν θα επηρεάσω και δεν θα στηρίξω κανέναν» υπογράμμισε ο ίδιος.


  

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium