Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
25/4/2024 18:30:12

Επισκέπτες Online: 737


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Τα δάκρυα δεν τελειώνουν ποτέ!!!
18-04-2023
Τα δάκρυα δεν τελειώνουν ποτέ!!!

Δεν προλάβανε να στεγνώσουν τα δάκρυα για την Σοφία και τον Νικήτα που χάσαμε στα Τέμπη, ξαναβουρκώσαμε και πάλι για την απώλεια ενός ακόμα νέου ανθρώπου του Βαγγέλη Δόνιου, που έφυγε απρόσμενα και άδικα από τη ζωή μας.

Προσωπικά τον Βαγγέλη δεν τον γνώρισα από κοντά, παρά το ότι γνώριζα καλά την αγαπημένη μου οικογένεια Δόνιου. Όμως ήταν σαν τον ήξερα από χρόνια, όταν διάβασα μια φορά ένα δημοσίευμά του, ένα μικρό διήγημα βασικά, για τις νεανικές του καλοκαιρινές αναμνήσεις στην Περαία, στο εστιατόριο του Παππού Γιώργη. Εκεί διέκρινα ένα παιδί με πάθος για τη ζωή, για δημιουργικότητα, για χαρά, με πλούσιο χιούμορ, με τάλαντο στη γραφή.  

Αργότερα η μητέρα του μου πρόσφερε για το ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ μια αρχιτεκτονική μακέτα, που είχε κάνει ο Βαγγέλης σαν μαθητής Γυμνασίου, όπου αποτύπωσε την κατοικία Δόγκα, στα πλαίσια ενός μαθήματος του σχολείου. Με  εξέπληξε η φαντασία και η δημιουργικότητά του γιατί σε μια ηλικία 13-14 χρόνων δεν είναι εύκολο να κάνεις μια εργασία που χρειάζεται γνώση και στοιχεία αρχιτεκτονικής. Αυτό το έργο λοιπόν που κοσμεί το Λαογραφικό μας  με έκανε να τον θυμούμαι  κάθε φορά που το έβλεπα και να τον μνημονεύω σε κάθε ξενάγηση που έκανα στους  επισκέπτες μαθητές.

Η απώλειά του σίγουρα δεν πρόκειται ποτέ να σβήσει από τη μνήμη των αγαπημένων του και των φίλων του, αλλά και όλων όσων έτυχε να τον γνωρίσουν.

Τα συλλυπητήρια στους οικείους του δεν αρκούν για να κλείσουν την πληγή. Πονάμε μαζί τους και  προσευχόμαστε ο Αναστημένος Χριστός να απαλύνει τον πόνο τους. Φεύγει πάνω στην άνοιξη της ζωής και της φύσης, αλλά και φεύγει μέσα στο αναστάσιμο κλίμα των ημερών.

Η τελευταία μας λέξη δεν άλλη από τον αναστάσιμο ύμνο: «Χριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω, θάνατον  πατήσας, και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενος»!!!

Έτσι θα ζει στην καρδιά και στη μνήμη μας, γιατί οι άνθρωποι πεθαίνουν όταν τους λησμονείς!

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ, Βαγγέλη!!!!

Τρύφων  Τσομπάνης
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium