Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
13/7/2024 08:56:35Επισκέπτες Online: 451


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Δήμος Λαγκαδά: Ξεκινά εκτεταμένο πρόγραμμα κλαδεύσεων επικίνδυνων δέντρων
20-04-2023
Δήμος Λαγκαδά: Ξεκινά εκτεταμένο πρόγραμμα κλαδεύσεων επικίνδυνων δέντρων
 

Το επόμενο διάστημα ξεκινούν οι εργασίες συντήρησης πρασίνου, κοπής χόρτων και κλαδεύσεων επικίνδυνων δέντρων σε όλες τις κοινότητες

Δύο εβδομάδες περίπου πριν ξεκινήσει η αντιπυρική περίοδος και με τις πυροσβεστικές αρχές να καλούν σε καθαρισμό οικοπέδων, ο δήμος Λαγκαδά προχωρά σε ένα εκτεταμένο πρόγραμμα εργασιών συντήρησης πρασίνου, κοπής χόρτων και κλαδεύσεων επικίνδυνων δέντρων σε πάρκα, πλατείες και σχολεία.

Πρόκειται για έναν δήμο, ο οποίος διαθέτει μεγάλη έκταση χώρων πρασίνου - πάρκα, πλατείες, παιδικές χαρές - που χρίζουν φροντίδας, κυρίως την καλοκαιρινή περίοδο, όπου είναι αυξημένος ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών. Στο πλαίσιο αυτό, η δημοτική αρχή προχώρησε στην προκήρυξη  μεγάλου διαγωνισμού ύψους  99.301 ευρώ και αφορά εργασίες συντήρησης πρασίνου (κούρεμα χλοοτάπητα, βοτάνισμα) και κοπής χόρτων καθώς και εργασίες αποκλάδευσης της κόμης επικίνδυνων δένδρων που βρίσκονται σε νησίδες, ερείσματα, πεζοδρόμια, πάρκα, πλατείες, κοιμητήρια και λοιπούς κοινόχρηστους χώρους.

Οι εργασίες περιλαμβάνουν το κλάδεμα μεγάλων και επικίνδυνων δένδρων, άνω των 20 μέτρων. Όπως εξήγησε στη Voria.gr ο αντιδήμαρχος Πρασίνου του δήμου Λαγκαδά Λευτέρης Τσαγκαλίδης, υπάρχουν κάποια δέντρα που είναι δυσπρόσιτα σημεία, όπως κεκλιμένα εδάφη, χώροι κοιμητηρίων και  προϋποθέτει εμπειρία στην εκτέλεση των εργασιών κλάδευσης με ειδικό μηχανολογικό εξοπλισμό. Μάλιστα, όπως ανέφερε, υπάρχουν και περιπτώσεις πολύ υψηλών δέντρων που είναι κοντά σε καλώδια της ΔΕΗ. «Σε αυτές τις περιπτώσεις είναι απαραίτητο τα δέντρα να χαμηλώσουν τουλάχιστον ένα μέτρο κάτω από τα καλώδια και αυτό θα γίνει με το κλάδεμα», τόνισε.

Παράλληλα, ο ανάδοχος πρόκειται να προχωρήσει και στην κοπή των χόρτων καθώς όπως επισημαίνεται από τον δήμο, η εργασία αυτή «συγκαταλέγεται ως μια από τις σημαντικότερες περιοδικές συστηματικές εργασίες καθαρισμού της βλάστησης έτσι ώστε να έχουμε μείωση του κινδύνου για έναρξη και εξάπλωση πυρκαγιών που δημιουργείται από την άναρχη και πυκνή ανάπτυξη της».

Ο δήμος προκήρυξε διαγωνισμό για τη συντήρηση του πρασίνου σε όλες τις δημοτικές κοινότητες καθώς οι εργασίες είναι αδύνατο να εκτελεστούν αποκλειστικά από συνεργεία του δήμου, λόγω έλλειψης ικανού αριθμού προσωπικού αλλά και λόγω έλλειψης μηχανημάτων, κατάλληλων για κλάδεμα πολύ υψηλών δένδρων. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο οι όλες διαδικασίες διαγωνισμού θα έχουν το επόμενο διάστημα και οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν πριν το καλοκαίρι.

www.voria.gr 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium