Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
12/7/2024 23:14:28Επισκέπτες Online: 458


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


« Πυρετός στην άσφαλτο...»
24-04-2023
« Πυρετός στην άσφαλτο...»
 

Δανείζομαι τον τίτλο της παλιάς ελληνικής ταινίας για να περιγράψω  την  έναρξη της προεκλογικής περιόδου, αλλά βεβαίως οι νυν πρωταγωνιστές δεν έχουν την υποκριτική τέχνη του Φαίδωνα Γεωργίτση και της Νόρας Βαλσάμη. Απλά είναι υποκριτικά κακέκτυπα ερωτύλων τύπων, που δυστυχώς λυμαίνονται εδώ και χρόνια ακόμα και την ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή. Όπου κι αν στρέψεις το μάτι σου, σε Ελλάδα, Ευρώπη και Αμερική, πάντα θα βρεις κάποιον να ασχολείται με ζητήματα του κατώτερου σωματικού πεδίου, του υπογαστρίου! Έτσι και φέτος μάθαμε ότι πολιτική χωρίς sex δεν γίνεται, διεθνώς πλέον!!! Πυρετός στην άσφαλτό όμως και για τους πολιτευτές που οργώνουν πλέον πόλεις και χωριά, χωραφόδρομους και άσφαλτους (όπου υπάρχουν) για να μεταφέρουν το μήνυμα και τις  «αρχές του κόμματος».

Ευτυχώς η πόλη μας δεν έχει άσφαλτο σωστό μέχρι στιγμής, που να βοηθάει στο έργο του προεκλογικού αγώνα τους. Ο απελθών Δήμαρχος, τα «νοικοκύρεψε όλα», παρέλαβε χάος και παρέδωσε χάος, και μια πόλη χωρίς οικονομικό σάλιο, παρά τα οικονομικά φέσια της ΔΕΥΑΛ, και μετά από την «πετυχημένη τριετία του», διεκδικεί  να σώσει και την Θεσσαλονίκη, όπως και τον Λαγκαδά. Με τρομοκρατεί η ιδέα των κριτηρίων για είσοδο στην κεντρική πολιτική σκηνή! Αν δηλαδή βουλιάξεις μια πόλη, σε περιμένει η Βουλή!!!

Όμως δεν είναι μόνο οι αυτοδιοικητικοί άρχοντες υπεύθυνοι γι αυτό το χάλι!!! Αυτή τη στιγμή υπάρχουν τουλάχιστον 6 κόμματα που εκπροσωπούνται στη Β΄ εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης, και κάθε μέρα τα τηλέφωνά μας παίρνουν φωτιά από τα μηνύματα για συγκεντρώσεις και ενημερώσεις για τη νέα περίοδο, όπου αυτοί θα τρώνε το χαλβά κι ο λαός θα γλύφει το χαρτί!!!

Εκ πεποιθήσεως δεν πηγαίνω σε καμιά από αυτές τις ομιλίες, γιατί αν πάω σε ένα θα παρεξηγηθεί ο άλλος και εκτός αυτού, θα πρέπει να κουβαλάω πάντα και το ταμπελάκι του εκλογικού πελάτη. Ενημερώνομαι βέβαια από το διαδίκτυο για το τι λένε και τι υπόσχονται. Απλά αναρωτιέμαι, γιατί μετά από τόσες υποσχέσεις  τόσων χρόνων, δεν άλλαξε κάτι στο τόπο μας; Όχι γενικά, αλλά στον δικό μας μικρό τόπο;

Αυτό που εισπράξαμε τόσα χρόνια, είναι απαξίωση, υποβάθμιση, πορεία προς τα πίσω, στασιμότητα, ΧΥΤΑ, ΜΕΑ, περιβαλλοντική υποβάθμιση, κανένα έργο πνοής στην περιοχή μας, στα δε χωριά μας, οι άνθρωποι ζουν στη μαύρη μοίρα τους ξεχασμένοι απ΄όλους αυτούς που αποκτούν μνήμη μόνο κάθε τέσσερα χρόνια. Είναι η γνωστή άνοια των πολιτικών και πολιτευτών, που δεν βασανίζει αυτούς, αλλά τον λαό!

Το κακό είναι ότι όλοι αυτοί ως  εκπρόσωποι των κομμάτων ανακατεύονται και στις τοπικές Δημοτικές εκλογές, και στηρίζουν ανθρώπους που πάνε τον τόπο μας πίσω και τον απαξιώνουν, αλλά και την πολιτική γενικότερα. Στηρίζουν παλαιοκομματικά στελέχη της λογικής Μαυρογιαλούρου και περιμένουμε εμείς να δούμε χαϊρι!!!

Είδατε κάποιον νέο να θέλει να ασχοληθεί με την πολιτική; Οι ίδιοι ανακυκλούμενοι άνθρωποι, οι οποίοι έκαναν επάγγελμα το τάξιμο και το ρουσφέτι και συντηρούνται έτσι με το ψέμα.

Αναρωτιέμαι αν αντιλαμβάνονται την μεγάλη ευθύνη τους, γιατί αν ένας Δήμαρχος δεν τα πάει καλά και τα κάνει μούσκεμα, όπως καλή ώρα στον Δήμο μας, η ευθύνη μετακυλύεται και στους θεσμικούς παράγοντες που τον στηρίζουν, δηλαδή στα κόμματά τους και στους ίδιους τους βουλευτές  τους.Είναι έτοιμοι να αναλάβουν την ευθύνη της κακής επιλογής τους;  Θα πούν , «μα… ο λαός τους βγάζει», ναι αλλά ο λαός εισπράττει και το αποτέλεσμα και καλά να πάθει, αυτοί όμως δεν κατοικούν καν στο Δήμο μας!!!

Θα ήμουν πολύ θετικός να πάω σε μια εκδήλωση υποψηφίου, αν είχε την καλοσύνη να μας ενημερώσει για το ΤΙ EΚΑΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧH ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤOΠΟ ΜΑΣ. Με συγκεκριμένα στοιχεία.

Ποια παρέμβαση έκανε για τον ΧΥΤΑ, για τη ΜΕΑ, για την ΟΔΟΠΟΙΪΑ, για το ΜΠΕΡΕΤΗ, για το ΜΠΙΛΛΕΙΟ, για τα ΛΟΥΤΡΑ, για την ΚΟΡΩΝΕΙΑ, για την ύδρευση που μας προσφέρει νερό με αμιαντοσωλήνες, για τον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, για τα ΣΧΟΛΕΙΑ, για τον ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ της επαρχίας, για την ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ, για τους ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ, και για τόσα άλλα!!! Κάνατε κάποια κίνηση; Υψώσατε ποτέ τη φωνή σας;

Το να πάω και να ακούω τις ίδιες απατηλές υποσχέσεις που ξεχνιούνται με το πέρας της εκδήλωσης, ε….. δεν θα το κάνω!!! Θεωρώ ότι υποτιμούν την λογική μου με τα φούμαρα και τα ΘΑ, ΘΑ, ΘΑ,…..

Αναρωτιέμαι όμως και για τους συμπολίτες μου που είναι έτοιμοι να πέσουν θύματα υποσχέσεων, απλά για να εισπράξουν ένα χτύπημα στην πλάτη και ίσως και μια selfie!!!

Στα μηνύματα λοιπόν που λαμβάνουμε καθημερινά του τύπου: «αγαπητέ φίλε σε θέλω δίπλα μου…» ή «μαζί ξεκινάμε στην νέα σελίδα…», απαντάμε: «Αγαπητέ φίλε και υποψήφιε, κι εμείς σε θέλαμε δίπλα μας, αλλά δεν σε είδαμε πέρα από τις λιτανείες και τα πανηγύρια. Σε θέλαμε δίπλα μας στα δύσκολα του τόπου μας, αλλά δεν σε βρίσκαμε ποτέ. Είναι καιρός να ξανασκεφτούμε όλοι μας ΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΤΟΠΟ».

ΤΡΥΦΩΝ ΤΣΟΜΠΑΝΗΣ

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ  ΑΠΘ
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium