Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
26/9/2023 15:41:47


 Επισκέπτες Online: 1032


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Λουτρά Λαγκαδά: Μισθώθηκαν οι εξωτερικές πισίνες για 3+3 έτη
05-05-2023
Λουτρά Λαγκαδά: Μισθώθηκαν οι εξωτερικές πισίνες για 3+3 έτη
 

Μισθώθηκαν οι δυο εξωτερικές πισίνες στα ιαματικά Λουτρά Λαγκαδά, όπου μετά τον πλειοδοτικό διαγωνισμό «κλείδωσε» η μίσθωση με διάρκεια τριών ετών και τη δυνατότητα παράτασης της μίσθωσης για άλλα τρία έτη. «Με προωθητικές ενέργειες από κοινού και με τους μισθωτές, θα αναβαθμίσουμε τα λουτρά και την περιοχή» δηλώνει αποκλειστικά στο GRTimes.gr ο πρόεδρος των Ιαματικών Λουτρών Λαγκαδά Βασίλης Τσούμαρης.

Τα Ιαματικά Λουτρά Λαγκαδά βρίσκονται σε μια απόσταση μόλις 20 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη και εκτείνονται σε μια καταπράσινη έκταση περίπου 90 στρεμμάτων, αποτελώντας ιδανικό προορισμό για κοντινές αποδράσεις στη φύση, για αναψυχή, διασκέδαση, σχολικές εκδρομές και βεβαίως για χαλάρωση και ευεξία στις δεξαμενές του με τα ιαματικά νερά.

Το τελευταίο διάστημα «έτρεχε» πλειοδοτικός διαγωνισμός για τη μίσθωση των δυο εξωτερικών κολυμβητικών δεξαμενών μαζί με το κυλικείο αυτών και όπως πληροφορείται αποκλειστικά το GRTimes.gr ανάδοχος και στόχος είναι μέχρι τέλος του Μαΐου να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους.

Οι νέοι μισθωτές είναι επιχειρηματίες οι οποίοι δραστηριοποιούνται στη Θεσσαλονίκη και έχουν ήδη πολυετή εμπειρία στον τομέα της ψυχαγωγίας κατά τους θερινούς μήνες, με πισίνα, καφέ, μπαρ και εστιατόριο, χώρους εστίασης κτλ.

Το ποσό εκκίνησης του πλειοδοτικού διαγωνισμού είχε οριστεί στα 1.000 ευρώ μηνιαίως, και όπως πληροφορεί το GRTimes.gr ο πρόεδρος των Ιαματικών Λουτρών Λαγκαδά Βασίλης Τσούμαρης, το μίσθωμα «κλείδωσε» στα 1.010 ευρώ/μήνα. Η διάρκεια της μίσθωσης ορίζεται για τρία έτη με δυνατότητα παράτασης για άλλα τρία, εφόσον ο μισθωτής θα είναι συνεπής στο σύνολο των υποχρεώσεων του.  Να σημειώσουμε ότι προσφορά θα κατέθετε ένας ακόμη επιχειρηματίας, ο οποίος ωστόσο την τελευταία στιγμή αποσύρθηκε.

Τι περιλαμβάνει η μίσθωση

Η μίσθωση περιλαμβάνει δυο εξωτερικές πισίνες, εκ των οποίων η μία είναι ολυμπιακών διαστάσεων, 25x50, και η άλλη παιδική με διαστάσεις 10x25 και κυλικείο με αποδυτήρια συνολικής επιφάνειας 4.128,36 τ.μ. όπου τα 91,90 τ.μ. περιλαμβάνουν τους στεγασμένους χώρους. Το μηνιαίο μίσθωμα θα παραμείνει σταθερό για τα πρώτα δυο έτη ενώ τον τρίτο χρόνο θα αναπροσαρμοσθεί κατά 5%.

Όπως πληροφορείται το GRTimes.gr στόχος των νέων μισθωτών είναι να τεθούν πισίνες και το κυλικείο σε λειτουργία μέχρι τις 25/5, έως τα τέλη του μήνα. «Με προωθητικές ενέργειες που θα γίνουν από κοινού, ευελπιστούμε ότι θα υπάρξει εκρηκτική ανάπτυξη», δηλώνει ο πρόεδρος των Ιαματικών Λουτρών Λαγκαδά κ. Τσούμαρης. Σύμφωνα με τον ίδιο, τις επόμενες 10 – 15 μέρες, θα «τρέξει» άλλη μια δημοπρασία για τη μίσθωση του αναψυκτήριου, που βρίσκεται εντός της Λουτρόπολης Λαγκαδά.

Ταξιδιωτικές περιγραφές για τα Λουτρά από το 1670!

Οι μαρτυρίες για τα Ιαματικά Λουτρά Λαγκαδά ξεκινούν από τις ταξιδιωτικές περιγραφές του Τούρκου γεωγράφου Μ. Χανζή-Σαλφά το 1670 και του Βρετανού περιηγητή William Martin Leake το 1835.
Όπως φαίνεται από αυτές αλλά κι από πιο πρόσφατες μαρτυρίες η λουτρόπολη Λαγκαδά διέθετε πλούσια σε ποσότητα και ποιότητα «φυσικά θεραπευτικά μέσα».

Δεξαμενή από το… 900 μ.Χ.

Σ’ ότι αφορά τις δεξαμενές, είναι η «Ιουστινιανός» χτισμένη το 900 μ.Χ. και η «Μυγδονία» χτισμένη το 1400 μ.Χ., καθώς και άλλες δυο σύγχρονες, η «Κορώνεια» και η «Aρτεμις».

Τα ιαματικά λουτρά λειτουργούν καθημερινά από τις 8 το πρωί έως τις 12 το βράδυ και όπως πληροφορείται το GRTimes.gr από τις αρχές του έτους καταγράφουν μια θεαματική άνοδο σε προσέλευση αλλά και τζίρο.

www.grtimes.gr 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium