Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
05/6/2023 01:59:11 Επισκέπτες Online: 438


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Η ΕΠΙΜΑΧΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΔΕΥΑΛ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
26-08-2011
Η ΕΠΙΜΑΧΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΔΕΥΑΛ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Μεγάλες διαστάσεις πήρε το θέμα που ανέδειξε το lagadas.net και αφορούσε την επίμαχη προκήρυξη της ΔΕΥΑΛ για πρόσληψη επτά ατόμων.
Η προκήρυξη δημοσιεύτηκε σε δύο εφημερίδες (ΗΧΩ ΤΩΝ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΩΝ και ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ) που δεν κυκλοφορούν όχι μόνο στο Λαγκαδά, αλλά στο νομό Θεσσαλονίκης γενικότερα, και αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Δήμου Λαγκαδά 4 μέρες πριν λήξει και αφού ήδη είχε γίνει «θέμα» από το lagadas.net.
Οι επικεφαλής των δύο μεγαλύτερων παρατάξεων Ράβναλης και Καραγιάννης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, ζήτησαν εξηγήσεις για το σοβαρό αυτό θέμα. Ο κ. Αναστασιάδης αναφερόμενος στον κ. Καραγιάννη τόνισε πως η μη δημόσια ανάρτηση των προκηρύξεων γίνονταν κατά κόρον επί δικής του διοίκησης, ενώ ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ κ. Τερζάκης ανέφερε πως τη διετία 2008-2009 οι προκηρύξεις της ΔΕΥΑΛ γίνονταν στις εφημερίδες ΚΕΡΔΟΣ, ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ, ΗΧΩ και ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ, καμία εκ των οποίων δεν κυκλοφορούσε στο Λαγκαδά. Μάλιστα, για όσες θέσεις προέβλεπε η προκήρυξη όλως παραδόξως τόσες αιτήσεις υπήρχαν, εκτός από μία φορά που προκηρύχθηκαν 3 θέσεις και οι αιτήσεις ήταν μόλις 2, ενώ σε μία άλλη περίπτωση για 12 θέσεις οι αιτήσεις ήταν 25 (φαίνεται πως η προκήρυξη είχε διαρρεύσει!).
Ο κ. Πελίτης τόνισε πως το 2006 προκήρυξη του Δήμου Λαγκαδά δημοσιεύτηκε στα «ΛΑΚΩΝΙΚΑ ΝΕΑ» με έδρα το Γύθειο, ενώ ο κ. Στοϊος ανέφερε πως «το θεωρώ αστείο σε μια εποχή που μαστίζεται από ανεργία να γίνονται δημοσιεύσεις σε αυτές τις εφημερίδες, και όχι στις τοπικές όπως Μακεδονία και Αγγελιοφόρο».  
Το ότι η νέα διοίκηση της ΔΕΥΑΛ συνεχίζει αυτή την προκλητική τακτική της προηγούμενης διοίκησης και ακολουθεί τα «πατήματα» τους στο θέμα αυτό, δεν θεωρούμε ότι τιμά κανέναν, πόσο μάλλον τη νέα διοίκηση του Δήμου Λαγκαδά που θέλει να προβάλλει τη διαφάνεια. Όπως και το να «γυρίζει» κανείς πίσω για να ρίξει την ευθύνη στις προηγούμενες διοικήσεις για την μη ύπαρξη ιστοσελίδας της ΔΕΥΑΛ για τη δημοσίευση των προκηρύξεων. Εν έτει 2011 είναι τουλάχιστον αστείο να το αναφέρει κανείς αυτό, όταν υπάρχουν τόσα πολλά τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης όπου μπορεί να δημοσιοποιηθεί (ιστοσελίδα του Δήμου Λαγκαδά, Ράδιο Λαγκαδά, εφημερίδα «Βόρειο Βήμα», lagadas.net) για να ενημερωθούν οι δημότες Λαγκαδά.
Ελπίζουμε πως δεν θα ξαναυπάρξει δημοσίευση προκήρυξης του Δήμου Λαγκάδα που να μην γίνει δημοσίως γνωστή με κάθε τρόπο και μέσο.
Να αναφέρουμε τέλος πως η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων για την προκήρυξη της ΔΕΥΑΛ έληξε την Τρίτη 23 Αυγούστου με μόλις 44 αιτήσεις για 7 θέσεις, ενώ σε λίγο διάστημα θα προκηρυχθούν 20 θέσεις 8μηνης διάρκειας στα Λουτρά Λαγκαδά.Πασχάλης ΜητρακούδηςΔΕΙΤΕ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η "ΚΡΥΦΗ" ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΔΕΥΑΛ

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΥΑΛ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ LAGADAS.NET 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium