Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
21/7/2024 22:02:43Επισκέπτες Online: 1001


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Κριθιά: Την υποβάθμιση της εκπαίδευσης μαθητών δημοτικού καταγγέλλουν γονείς
15-05-2023
Κριθιά: Την υποβάθμιση της εκπαίδευσης μαθητών δημοτικού καταγγέλλουν γονείς
 

Σχολείο στην Κριθιά κινδυνεύει να γίνει τετραθέσιο από εξαθέσιο

Την αγωνία τους για την εκπαίδευση των παιδιών τους εκφράζουν γονείς που κατοικούν στην Κριθιά. Σύμφωνα με την Βάνα Βυρζαμάνη, πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων Και Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Κριθιάς, που είναι και το μοναδικό σχολείο της περιοχής, από εξαθέσιο έγινε πενταθέσιο με κίνδυνο από το νέο έτος, να γίνει τετραθέσιο.

Πρόκειται για ολοήμερο σχολείο, όπου η τρίτη και τετάρτη δημοτικού κάνουν συνδιδασκαλία. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόβλημα υποβάθμισης αντιμετωπίζουν και τα Δημοτικά Σχολεία Περιβολακίου, Ηρακλείου και Ασκού.

«Μαθητές της τρίτης δημοτικού παρακολουθούν τα μαθήματα της τετάρτης. Αυτό σημαίνει ότι μία χρονιά έχει χαθεί και τα παιδιά δεν θα κατακτήσουν τις γνώσεις που θα έπρεπε. Επίσης, μπορεί να τους προκληθεί άγχος για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στα μαθήματά τους. Κάθε παιδί έχει τον δικό του ρυθμό ανάπτυξης και δεν του δίνεται ο απαιτούμενος χρόνος. Παιδαγωγικά ζητήματα παραμερίζονται και μετατρέπονται απλά σε αριθμούς», σημειώνει στο  makthes.gr η κ. Βυρζαμάνη.

Αναφέρει ότι σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαν οι γονείς από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης υπάρχει η σκέψη από τη νέα σχολική χρονιά, να γίνει το σχολείο τετραθέσιο, λόγω μείωσης του αριθμού των μαθητών (μετά την αποφοίτηση των παιδιών της έκτης δημοτικού). 

«Οι οργανικότητες των σχολείων καθορίζονται από τον αριθμό των μαθητών. Ωστόσο, πρόκειται για έναν νόμο που θεσπίστηκε το 1985 και ισχύει μέχρι και σήμερα παρά το γεγονός ότι έχουν αλλάξει τα δημογραφικά στοιχεία. Είναι λογικό πως η δυναμική στα προάστια δεν μπορεί να είναι ίδια με αυτή των πόλεων. Θα πρέπει λοιπόν να μην αντιμετωπίζονται οι μαθητές ως αριθμοί και να υπάρξουν ποιοτικά χαρακτηριστικά. Η Κριθιά έχει 1.200 κατοίκους, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι κάθε χρονιά θα υποβαθμίζεται η εκπαίδευση των παιδιών μας», λέει χαρακτηριστικά.

Η ίδια περιγράφει πως «η Κριθιά κατοικείται από νέους ανθρώπους που εργάζονται, γι’ αυτό και υπάρχει η ανάγκη για ολοήμερο. Έχουμε χτίσει τα σπίτια μας και τη ζωή μας εδώ. Είμαστε φορολογούμενοι πολίτες και απαιτούμε τα παιδιά μας να λαμβάνουν την εκπαίδευση που τους αξίζει. Οι γονείς είναι πολύ ανήσυχοι και σε καμία περίπτωση δεν θα δεχτούμε τον περεταίρω υποβιβασμό του σχολείου. Ζητούμε να βρεθεί μία μόνιμη λύση ώστε κάθε παιδί να παρακολουθεί την τάξη και τα μαθήματα που πρέπει».

  

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium