Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
16/6/2024 14:55:03Επισκέπτες Online: 471


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Λαγκαδάς: «Μετακόμισαν» τελευταία στιγμή εκλογικό κέντρο γιατί έπεφταν σοβάδες
20-05-2023
Λαγκαδάς: «Μετακόμισαν» τελευταία στιγμή εκλογικό κέντρο γιατί έπεφταν σοβάδες
 

Το παλιό σχολείο Καρτερών στη Δ.Ε Λαχανά, που άνοιξε για τις ανάγκες των εκλογών, έκρυβε δυσάρεστες εκπλήξεις για τα δημοτικά συνεργεία που έσπευσαν να το καθαρίσουν και να στήσουν κάλπες

Σε άλλο εκλογικό κέντρο θα ψηφίσουν αύριο οι 71 εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους της δημοτικής κοινότητας Καρτερών του δήμου Λαγκαδά, καθώς το δημοτικό σχολείο του χωριού όπου επρόκειτο να λειτουργήσει το εκλογικό κέντρο άρχισε να… καταρρέει. 

Ο δήμος ενημερώθηκε για την κατάσταση του σχολείου την περασμένη Δευτέρα, όταν έστειλε συνεργείο για να καθαρίσει και να ετοιμάσει το χώρο, προκειμένου να στηθούν τα παραβάν, οι κάλπες και να παραδοθεί όλο το εκλογικό υλικό. Ωστόσο, όταν μπήκαν μέσα, επιθεωρώντας τους χώρους των σχολικών αιθουσών διαπίστωσαν ότι πέφτουν σοβάδες από τα ταβάνια και τους τοίχους, ενώ οι ζημιές ήταν πολλές και μεγάλες. Αποτέλεσμα ήταν ο δήμος Λαγκαδά να στείλει την επομένη επείγον έγγραφο στις υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, γνωστοποιώντας το πρόβλημα, ενημερώνοντας ότι το εκλογικό κέντρο… μεταφέρεται στο Κοινοτικό Κατάστημα Καρτερών, που ανήκει στον πρώην δήμο Λαχανά. 

Μιλώντας στο makthes.gr ο νέος δήμαρχος Γιώργος Ξενιτίδης, τόνισε ότι το σχολείο είναι πολύ παλιό και παρέμενε κλειστό πολύ πριν τα χρόνια της πανδημίας. «Ωστόσο σκεφτήκαμε να στήσουμε εκεί το εκλογικό κέντρο για καλύτερη εξυπηρέτηση, αλλά όταν άνοιξε είδαμε ότι υπήρχαν πολλά προβλήματα και δεν υπήρχε καμία πιθανότητα να επισκευαστεί μέσα σε λίγες μέρες» τόνισε. Και επειδή, όπως είπε, πρόκειται για θέμα ασφάλειας των πολιτών, αποφασίστηκε να λειτουργήσει ως εκλογικό κέντρο το Κοινοτικό Κατάστημα, το οποίο αξιοποιήθηκε για αυτό το σκοπό και σε άλλες εκλογικές αναμετρήσεις. 

Όσον αφορά στην εκλογική προετοιμασία, ο δήμαρχος Λαγκαδά ανέφερε ότι όλα κυλούν ομαλά, καθώς τα 102 εκλογικά κέντρα έχουν ήδη στηθεί στα κατά τόπους σχολεία, ενώ απομένουν μερικοί ακόμη σάκοι με ψηφοδέλτια και εκλογικό υλικό, τα οποία θα παραδοθούν ως το απόγευμα, ώστε να είναι όλα έτοιμα για την αυριανή ψηφοφορία. Πάντως η δημοτική αρχή πρόκειται το επόμενο διάστημα να προχωρήσει σε εργασίες αποκατάστασης του δημοτικού σχολείου Καρτερών, εκπονώντας σχετική μελέτη, καθώς έχει παραχωρηθεί στον τοπικό πολιτιστικό σύλλογο, προκειμένου να έχει μια έδρα και να οργανώνει δράσεις και εκδηλώσεις.

www.makthes.gr

  

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium