Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
23/4/2024 14:20:46

Επισκέπτες Online: 959


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Τίμησε την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου ο Δήμος Λαγκαδά (φωτο)
30-05-2023
Τίμησε την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου ο Δήμος Λαγκαδά (φωτο)
 

Τη μνήμη των 353.000 ψυχών της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου τίμησε την Κυριακή 28 Μαΐου 2023 ο Δήμος Λαγκαδά.

Το πρωί τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον πρόεδρο του Μορφωτικού - Πολιτιστικού Συλλόγου Αρετής «Διογένης ο Σινωπεύς» Δημήτριο Προκοπίδη.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο χώρο του Ηρώου Πεσόντων της πόλης του Λαγκαδά από αξιωματούχους και εκπροσώπους πολιτιστικών συλλόγων.

Το απόγευμα οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν στην αίθουσα «Κιβωτός» της Ιεράς Μητρόπολης Λαγκαδά Λητής και Ρεντίνης, όπου την κύρια ομιλία εκφώνησε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Κοινωνικής Προστασίας, Υγείας, Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Ελισσάβετ ΚοτσώνηΌπως τόνισε μεταξύ άλλων, «πρέπει να γίνουμε η φωνή των σφαγιασθέντων, να εναντιωθούμε στη λήθη με καθολική αναγνώριση των Ελλήνων της Ανατολίας».


Σε σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Λαγκαδά Γιώργος Ξενιτίδης Γεώργιος δεν έκρυψε τη συγκίνησή του, ενώ τόνισε πόσο σημαντικό είναι να γίνονται εκδηλώσεις μνήμης για τις ψυχές που χάθηκαν.

Ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα από την Ένωση Ποντίων Λαγκαδά & Περιχώρων, όπου ερμηνεύτηκαν τραγούδια τα οποία μνημονεύουν τις χαμένες πατρίδες και τους ανθρώπους που μαρτύρησαν κάτω από την εκδικητική μανία των Τούρκων.


Η εκδήλωση έκλεισε με την παρουσίαση χορών από τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου.

Σημειώνεται ότι η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας, Υγείας, Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, σε συνεργασία με τη ΔΗΚΕ Λαγκαδά, την Ένωση Ποντίων Λαγκαδά και Περιχώρων και τον Μορφωτικό Σύλλογο Αρετής «Διογένης ο Σινωπεύς».

  

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium