Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
02/12/2023 18:33:25 Επισκέπτες Online: 631


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Σύσκεψη για το θέμα των αδέσποτων στο Δήμο Λαγκαδά
18-06-2023
Σύσκεψη για το θέμα των αδέσποτων στο Δήμο Λαγκαδά
 

Σύσκεψη προκειμένου να αντιμετωπιστεί το ζήτημα με τη συνεχή αύξηση των αδέσποτων ζώων πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023 στο Δημαρχείο του Λαγκαδά.

Στη σύσκεψη που έγινε υπό τον Δήμαρχο Λαγκαδά Γιώργο Ξενιτίδη, συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας Μιχάλης Τζανής, Οικονομικών Χαράλαμπος Αϊβαζίδης, Καθαριότητας Πέτρος Δοϊρανλής, ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Λαγκαδά, ο εκπρόσωπος της Εισαγγελίας για την Προστασία των Ζώων Θεσσαλονίκης και ο κτηνίατρος του Δήμου Λαγκαδά.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης επισημάνθηκε ότι το πρόβλημα με τη συγκέντρωση αδέσποτων ζώων στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Λαγκαδά βαίνει συνεχώς αυξανόμενο και χρήζει άμεσης αντιμετώπισης.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος για το θέμα των αδέσποτων ζώων στον Δήμο Λαγκαδά Μιχάλης Τζανής, μίλησε για αύξηση του αριθμού των αδέσποτων με γεωμετρική πρόοδο στην περιοχή τα τελευταία χρόνια, που σε συνδυασμό με την μεγάλη έκταση του Δήμου και τα λίγα μέσα αντιμετώπισης που υπάρχουν, κάνουν εξαιρετικά δύσκολο το έργο της διοίκησης.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των αστυνομικών και εισαγγελικών αρχών πρότειναν να υπάρχει αυξημένη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων ώστε τα ζητήματα με αδέσποτα ζώα που προκύπτουν να αντιμετωπίζονται άμεσα, ενώ συμφωνήθηκε να ενισχυθεί και το αίσθημα ατομικής ευθύνης στους πολίτες ώστε να μην βλέπουν την περιοχή του Δήμου Λαγκαδά ως εναπόθεσης ανεπιθύμητων ζώων συντροφιάς.

«Είναι γνωστό ότι ο Δήμος Λαγκαδά είναι ο μεγαλύτερος σε έκταση στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, πράγμα που σημαίνει ότι και με βάση τα χαρακτηριστικά του θα συγκεντρώνει τα περισσότερα αδέσποτα ζώα. Τα μέσα που έχουν οι Δήμοι για να αντιμετωπίσουν το ζήτημα είναι πενιχρά, οπότε μπορούμε να το αμβλύνουμε μέσα από ορθή συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές, αλλά και ενισχύοντας το αίσθημα ευθύνης στην τοπική κοινωνία, ώστε να αντιληφθούν όλοι ότι τα ζώα συντροφιάς είναι ψυχές και όχι παιχνίδια που θα μπορούν να τα εγκαταλείψουν εάν τα βαρεθούν», δήλωσε ο Δήμαρχος Λαγκαδά Γιώργος Ξενιτίδης μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης.

  

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium