Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
20/5/2024 09:21:23Επισκέπτες Online: 540


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Ανυπαρξία έργων υποδομής στο Δήμο Λαγκαδά
20-07-2023
Ανυπαρξία έργων υποδομής στο Δήμο Λαγκαδά
 

Αρθρο του δημοτικού συμβούλου Λαγκαδά Ανέστη Πετρίδη

Επιβεβλημένη η δημιουργία σύγχρονων και λειτουργικών δομών.

Είναι κοινώς παραδεκτό και αποτυπώνεται και στα αριθμητικά στοιχεία ότι ελάχιστα βήματα πραγματοποιήθηκαν την τελευταία τριετία στον τομέα των επενδύσεων σε έργα υποδομών από τον Δήμο Λαγκαδά.

Ενδεικτικά αναφέρω ότι το 2020 διατέθηκαν μόλις 290.000 ευρώ, το 2021 το ποσό ανήλθε στο 1.420.000 ευρώ και το 2022 υποχώρησε στις 1.274.000 ευρώ. (Τα ποσά αφορούν και τις 7 Δημοτικές Ενότητες).

Είναι απολύτως “λογικό” το ποσό αυτό να είναι τόσο απελπιστικά χαμηλό σε σχέση με τις ανάγκες του δήμου καθώς:

Ο Μέσος Όρος των εσόδων του Δήμου Λαγκαδά ανά έτος κυμαίνεται στα 12 - 13 εκατομμύρια ευρώ.

Περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ είναι οι χρηματοδοτήσεις σε ΥΚΠΑΑΠ, ΔΗΚΕΛ και Σχολικές Επιτροπές σε ετήσια βάση.

Περισσεύουν 10 - 11 εκατομμύρια ευρώ εκ των οποίων τα 9,5 - 10 εκ. αντιστοιχούν στις αμοιβές του προσωπικού, και στην κάλυψη των λοιπών εξόδων της ετήσιας λειτουργίας του Δήμου, π.χ. ρεύμα, καύσιμα, αναλώσιμα, φόροι κλπ.

Πεποίθησή μας είναι ότι οφείλουμε να εστιάσουμε άμεσα στην αναζήτηση πόρων από διάφορα προγράμματα και συγχρόνως να προχωρήσουμε στην υλοποίηση των εγκεκριμένων έργων με συνέπεια και μεθοδικότητα. Πρέπει ο Δήμος Λαγκαδά να καλλιεργήσει ένα σταθερό βηματισμό, τόσο στην αναζήτηση χρηματοδοτικών πόρων, όσο και στην γρήγορη απορρόφηση αυτών.

Πρωταρχικός στόχος του σχεδίου που θα καταρτιστεί πρέπει να είναι τα έργα εξοικονόμησης πόρων, π.χ. ενεργειακές αναβαθμίσεις κτιρίων, ούτως ώστε με την πάροδο του χρόνου να αυξάνονται όσο το δυνατόν περισσότερο τα ίδια προς επένδυση κεφάλαια που θα βρίσκονται στην διάθεσή μας.
Θεωρούμε επιβεβλημένη την δημιουργία σύγχρονων, λειτουργικών και αξιόπιστων δομών, προκειμένου να συγκροτηθεί το πλαίσιο που θα καταστήσει τον Δήμο Λαγκαδά ελκυστική τοποθεσία και θελκτικό προορισμό για την μέση ελληνική οικογένεια και προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε αποφασιστικά και δυναμικά.
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium