Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
22/2/2024 15:10:02

Επισκέπτες Online: 697


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Ταξίδι στην Εποχή των Δεινοσαύρων πραγματοποίησαν τα ΚΞΓ ΜΑΝΩΛΟΥΔΗ
31-07-2023
Ταξίδι στην Εποχή των Δεινοσαύρων πραγματοποίησαν τα ΚΞΓ ΜΑΝΩΛΟΥΔΗ
 

Φανταστείτε έναν χώρο όπου το παρελθόν ζωντανεύει και εμφανίζονται προϊστορικά ζώα  που μας διηγούνται την ιστορία τους!!!

Φανταστείτε έναν χώρο όπου τα μακαρόνια παίρνουν ζωή και γίνονται πλάσματα μυθικά!!! Φανταστείτε ένα χώρο όπου η μάθηση γίνεται παιχνίδι  και τα παιδιά μας εξασκούν τα αγγλικά τους μέσα από μια αβίαστη και φυσική διαδικασία και κυρίως διασκεδαστική!

Αυτός ο χώρος υπάρχει και ονομάζεται Manoloudi Language Schools. Δύο σχολεία στη διάθεσή σας αφιερωμένα στη βιωματική μάθηση!!

Η Εποχή των Δεινοσαύρων ήταν η θεματική ενότητα της εβδομάδας μας.

Στόχος του συγκεκριμένου project ήταν οι μαθητές μας να γνωρίσουν τα καταπληκτικά αυτά προϊστορικά ζώα στην Αγγλική Γλώσσα και ο καλύτερος τρόπος ήταν να γίνουμε Μικροί Παλαιοντολόγοι.

Το μάθημα ξεκινά με παρουσίαση της Εποχής των Δεινοσαύρων μέσα από εκπαιδευτικά βίντεο! Χρησιμοποιώντας τη φαντασία μας μεταμορφωνόμαστε σε γιγάντιους προϊστορικούς δεινοσαύρους!! Μιμούμαστε κινήσεις και ήχους αυτών των γιγάντιων πλασμάτων και απολαμβάνουμε την κάθε στιγμή της προσπάθειας αυτής με την ενεργή συμμετοχή όλων των μαθητών μας.

Επόμενο βήμα του μαθήματός μας … γιόγκα και ... Dinosaur Yoga!!

Φανταστείτε, λοιπόν, ένα Βροντόσαυρο να κάνει γιόγκα!!!

ή ακόμη καλύτερα Brachiosaurus Breath – Αναπνοή Βραχιόσαυρου – Εισπνοή & Εκπνοή με δυνατό βρυχηθμό!!

Τ – Rex Pose ή όπως το ονομάσαμε εμείς T(ree) Rex Pose και δεντράκια στη σειρά, χεράκια διπλωμένα μπροστά όπως έχει ο T  Rex και εξάσκηση ισορροπίας!!

Brontosaurus Head – Κεφάλι Βροντόσαυρου και ψηλά ψηλά το κεφαλάκι μου ως τον ουρανό, το χεράκι μου αγγίζει τα δαχτυλάκια των ποδιών μου και διατάσεις για να βελτιωθεί η ελαστικότητα των μυών μας!!

Stegosaurus Spine – Κίνηση που ενδυναμώνει τη σπονδυλική στήλη!!

Diplodocus Walk – Περπατώ σαν τον Διπλόδοκο και γυμνάζω χέρια και πόδια!!

Μαθήματα Βιωματικά και δράσεις απλές αλλά που ενισχύουν την ανάπτυξη όχι μόνο των διανοητικών ικανοτήτων του παιδιού αλλά και των σωματικών, συναισθηματικών και κοινωνικών δεξιοτήτων τους.

Και μετά ήρθαν τα ... μακαρόνια!!!!

Φτιάξαμε απολιθώματα δεινοσαύρων με μακαρόνια!!! Στολίσαμε τα καδράκια μας με λίγη άμμο δίνοντας μια ποιο ρεαλιστική όψη!! Στόχος του project ήταν η κατανόηση και αποτύπωση του σκελετού του δεινοσαύρου που ανέλαβε ο κάθε μαθητής!!

Το Βιωματικό project συνεχίζεται με Board Games – Επιτραπέζιο Παιχνίδι. Τα πιόνια τα φτιάξαμε μόνοι μας και είναι  Δεινόσαυροι από Play Doh – Πλαστελίνη. Κάθε μαθητής στο δικό του καλούπι δεινοσαύρου προσθέτει πλαστελίνη στο χρώμα της αρεσκείας του!!

Και ωωωωω … πολύχρωμοι δεινόσαυροι κάνουν την εμφάνισή τους!!!

Με χαρά διαπιστώσαμε ότι όλοι οι μαθητές μας είχαν καλό υπόβαθρο γνώσεων για την Εποχή των Δεινοσαύρων πράγμα που μας βοήθησε να επεκταθούμε σε λεπτομέρειες! 

Στα τέλος του μαθήματος κάθε μαθητής μας έλαβε "Το Βιβλίο των Δεινοσαύρων" με έξτρα πληροφορίες για τα υπέροχα αυτά πλάσματα, χρωμοσελίδες, ασκήσεις αντιστοίχισης και ένα ωραίο τεστ ταχύτητας σε λαβύρινθο!!!

Απολαύστε το μικρό μας βιντεάκι: https://youtube.com/shorts/VDWX4yukVcU?feature=share

Ελάτε στο σχολείο μας στο Λαγκαδά την Τρίτη στις 18:00 και απολαύστε τη συνέχεια!!!!

ΚΕΝΤΡΑ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΜΑΝΩΛΟΥΔΗ

ΛΑΓΥΝΑ – Μεγάλου Αλεξάνδρου

ΛΑΓΚΑΔΑΣ – Πολυτεχνείου 8

Καλέστε μας

Τηλ. 23940 26087 - 23940 24142 - 6977007116

Viber 6977007116

email: manoloudi1998@gmail.com


Επισκεφτείτε μας: www.manoloudi.eu

 

Ακολουθήστε μας:

Facebook: 
Κέντρα Ξένων Γλωσσών Μέλισσα Μανωλούδη Σταυρίδη

Instagram: manoloudi_language_schools

YouTube: 
Κέντρα Ξένων Γλωσσών Μέλισσα Μανωλούδη Σταυρίδη
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium