Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
30/5/2024 06:55:20Επισκέπτες Online: 450


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Αναχώρησαν για Ρουμανία οι χορευτές της «Μυγδονίας»
01-08-2023
Αναχώρησαν για Ρουμανία οι χορευτές της «Μυγδονίας»
 

Καθοδόν για τη Ρουμανία βρίσκεται η χορευτική ομάδα του Πολιτιστικού Οργανισμού «Μυγδονία» Λαγκαδά, προκειμένου να συμμετάσχει στο διεθνές φεστιβάλ φολκλόρ χορού Hora din Strabuni, που θα πραγματοποιηθεί από 2-6 Αυγούστου στην πόλη Βασλούι.

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα απαιτητικό διεθνές φεστιβάλ φολκλόρ χορού, στο οποίο εκτός από την ελληνική συμμετοχή από τον Λαγκαδά, θα λάβουν μέρος επιλεγμένα χορευτικά συγκροτήματα από Κολομβία, Σερβία, Τουρκία, Γεωργία, Ιράκ, Μεξικό, Νότια Κορέα και Βόρεια Κύπρο.

Η αποστολή του Πολιτιστικού Οργανισμού "Μυγδονία" Λαγκαδά θα παρουσιάσει χορούς και τραγούδια της Ελλάδας με έμφαση στις περιοχές της Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Ηπείρου και των νησιών του Αιγαίου. Την αποστολή αποτελούν 22 χορευτές, 4 συνοδοί και 4 μουσικοί.


Μιλώντας στο lagadas.net η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού "Μυγδονία" Λαγκαδά Μαρία Μούτλια, αναφέρει πως αποτελεί μεγάλη παράδοση για τον σύλλογο η συμμετοχή σε διεθνή φεστιβάλ χορού, όπου προβάλλεται η ελληνική μουσική και η χορευτική παράδοση. «Φέτος, ο σύλλογος συμπληρώνει 21 χρόνια συμμετοχής σε φεστιβάλ του εξωτερικού και 24 συμμετοχές με τη φετινή» αναφέρει η κα Μούτλια. Μάλιστα, η περσινή συμμετοχή τους στο φεστιβάλ Fetes de la Vigne στη Ντιζόν της Βουργουνδίας ξεχώρισε έναντι των άλλων χορευτικών και τους έδωσε το πρώτο βραβείο για την χορευτική επίδοση, τις φορεσιές, τη μουσική και την αλληλεπίδραση με τον κόσμο και τα υπόλοιπα γκρούπ.

Ο χοροδιδάσκαλος του συλλόγου που συνοδεύει την αποστολή Σάκης Καραθεοδώρου αναφέρει πως το συγκεκριμένο φεστιβάλ αποτελεί μέλος του Διεθνούς Συμβουλίου Οργανώσεων Λαογραφικών Φεστιβάλ Cioff«Το γεγονός αυτό εξασφαλίζει υψηλού επιπέδου διοργανώσεις, ιδιαίτερη φροντίδα για τους χορευτές και εκδηλώσεις γνωριμίας μεταξύ των χορευτών, με σκοπό την ανάπτυξη σχέσεων και γνωριμιών ανάμεσα σε διαφορετικούς λαούς και κουλτούρες» τονίζει ο κος Καραθεοδώρου.
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium