Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
13/7/2024 21:20:18Επισκέπτες Online: 411


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


ΚΞΓ ΜΑΝΩΛΟΥΔΗ: Γνωριμία με την εποχή των δεινοσαύρων!
08-08-2023
ΚΞΓ ΜΑΝΩΛΟΥΔΗ: Γνωριμία με την εποχή των δεινοσαύρων!
 

ΚΞΓ ΜΑΝΩΛΟΥΔΗ - ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ

Έκτακτη είδηση! 

Απολιθώματα δεινοσαύρων βρέθηκαν στο Λαγκαδά και μάλιστα, ήταν θαμμένα στον εσωτερικό χώρο των Manoloudi Language Schools!!

Το βρίσκετε απίθανο;

Κι όμως όλα μπορούν να συμβούν!

Στο Manoloudi Summer School αυτή την εβδομάδα τα παιδιά ενσαρκώνουν το ρόλο του Παλαιοντολόγου. Ξεκινάμε μια ανασκαφή για να εντοπίσουμε και να αναγνωρίσουμε απολιθωμένα τμήματα Δεινοσαύρων. Τα παιδιά χωρίζονται σε ομάδες και μέσω της Επαυξημένης Πραγματικότητας – Augmented Reality που έχουμε εισάγει στη διδασκαλία της γλώσσας βλέπουν αυτά τα προϊστορικά ζώα να ζωντανεύουν, μπορούν να τα «αγγίξουν», να τα οδηγήσουν σε περιοχές με βλάστηση για τροφή ή να βρουν καταφύγιο όταν βρέχει!!!

- Στόχος μας να κατανοήσουν οι μαθητές μας τις διατροφικές συνήθειες αυτών των γιγάντων και να αναγνωρίσουν τις συνέπειες που προκύπτουν από την απώλεια ή διαφοροποίηση ενός στοιχείου της τροφικής αλυσίδας.

Το μάθημα συνεχίζεται με την ανασκαφή των απολιθωμάτων!! Οι εργασίες μας περιλαμβάνουν την ανασκαφή και καταγραφή των απολιθωμάτων, το καθάρισμα των απολιθωμάτων με το ειδικό πινέλο μας, την παρατήρησή τους με τον μεγεθυντικό φακό, την συγκόλληση αποσπασμένων τμημάτων και την συναρμολόγηση των οστών των Δεινοσαύρων. Λερωθήκαμε* αλλά άξιζε!!

- Στόχος της εκπαιδευτικής δραστηριότητας η σύνθεση των παρατηρήσεων και εξαγωγή συμπερασμάτων αναπτύσσοντας δεξιότητες διερεύνησης, ανάλυσης κι αξιοποίησης διαφόρων πηγών.

Ο ήλιος δυνατός και η ζέστη* τρομερή στο χώρο ανασκαφής!!! Ευτυχώς έχουμε φτιάξει καπελάκια Παλαιοντολόγου και δεν μας νοιάζει ιδιαίτερα!!!

Οι έμπειροι παλαιοντολόγοι των Manoloudi Language Schools αναγνωρίζουν το είδος του δεινοσαύρου από όπου προέρχεται το απολίθωμα και το καταγράφουν στο βιβλίο ευρημάτων – Dino Dig Excavation Log Book. Σφυράκια χτυπούν δυνατά το πέτρωμα* ώστε να αποκαλυφθεί το απολίθωμα!!

- Στόχος μας οι μαθητές μας να κατανοήσουν ότι τα προϊστορικά αυτά ζώα έχουν τη δική τους ταυτότητα, είναι μοναδικά και ιδιαίτερα. Καλούνται, χρησιμοποιώντας τις πληροφορίες που συνέλεξαν, να χωρίσουν τα απολιθώματα σε διάφορες κατηγορίες, θέτοντας διαφορετικά κριτήρια (μήκος, χρώμα κ.ά.) και να ετοιμάσουν το δικό τους Excavation Log Book.

 

Μάλιστα τα νέα μαθεύτηκαν και σύντομα ήρθαν δημοσιογράφοι στον χώρο της ανασκαφής!! Μαζί τους και η γνωστή δημοσιογράφος Miss Marilena. Οι έμπειροι μαθητές μας, περιέγραψαν τα στάδια της διαδικασίας και έλυσαν όλες τις απορίες της!

Βιωματική Δράση που ενισχύει την αγάπη του παιδιού για την ξένη γλώσσα. Τα παιδιά μαθαίνουν να δουλεύουν ομαδικά, να χαρίζουν και να βοηθούν.

Συνεχίστε με τα παιδιά σας στο σπίτι το παιχνίδι που ξεκινήσαμε μαζί τους. Τα υλικά που χρησιμοποιήσαμε συνήθως υπάρχουν στο σπίτι μας… μικρά παιχνιδάκια που θα τα σκεπάσετε με λίγη άμμο ή αλεύρι. 

Προσπαθήστε κι εσείς να φτιάξετε απολιθώματα ή ίχνη δεινοσαύρων με ένα κομμάτι πλαστελίνη.

Φτιάξτε κι άλλα απολιθώματα από φυτά ή πετραδάκια, βοηθώντας τα να αναπτύξουν ακόμα περισσότερο το λεξιλόγιό τους στα αγγλικά. Φέρτε να μας δείξετε την επόμενη εβδομάδα το Βιβλίο Ευρημάτων – Dino Excavation Log Book γεμάτο και ανανεωμένο!

Η εκπαίδευση δεν στοιχίζει ακριβά στα Manoloudi Language Schools.

 Απολαύστε στιγμές ανεκτίμητες με τα παιδιά σας και ακούστε τα να φωνάζουν με έκπληξη: «Πωωωωω πωωω, κοίτα τι βρήκα! Ένα απολίθωμα!»

* Σημείωση

Προφανώς και δεν ζεσταθήκαμε ούτε και μας έκαψε ο ήλιος!

Όλο το project διεξήχθει στις κλιματιζόμενες αίθουσες του σχολείου μας στο Λαγκαδά, Πολυτεχνείου 8! Αγοράσαμε άμμο και δοχεία για να φτιάξουμε το χώρο ανασκαφής !! Τα εργαλεία εκσκαφής είναι πλαστικά!! Τα γύψινα απολιθώματα... τα αγοράσαμε κι αυτά!!  Τις πέτρες τις μαζέψαμε από το δρόμο και αφού τις πλύναμε τις βάλαμε μέσα στο Excavation Site για να δώσουμε μια δόση αληθοφάνειας στο όλο project.

Ελάτε στο σχολείο μας στο Λαγκαδά την Τρίτη στις 18:00 και απολαύστε τη συνέχεια!!!!

ΚΕΝΤΡΑ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΜΑΝΩΛΟΥΔΗ

ΛΑΓΥΝΑ – Μεγάλου Αλεξάνδρου

ΛΑΓΚΑΔΑΣ – Πολυτεχνείου 8

Καλέστε μας

Τηλ. 23940 26087 - 23940 24142 - 6977007116

Viber 6977007116

email: manoloudi1998@gmail.com

Επισκεφτείτε μας : 

www.manoloudi.eu

 

Ακολουθήστε μας:

Facebook : Κέντρα Ξένων Γλωσσών Μέλισσα Μανωλούδη Σταυρίδη

Instagram : manoloudi_language_schools

YouTube : Κέντρα Ξένων Γλωσσών Μέλισσα Μανωλούδη Σταυρίδη

  

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium