Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
25/4/2024 17:16:10

Επισκέπτες Online: 694


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Ο Δήμος Λαγκαδά μπορεί να γίνει κέντρο διαμετακομιστικού εμπορίου και προορισμός προσιτής στέγασης νέων οικογενειών
14-09-2023
Ο Δήμος Λαγκαδά μπορεί να γίνει κέντρο διαμετακομιστικού εμπορίου και προορισμός προσιτής στέγασης νέων οικογενειών
 

Αρθρο του υποψήφιου δημοτικού συμβούλου Δήμου Λαγκαδά Βαγγέλη Γεράκη*

Σε μια εποχή συνεχών ανακατατάξεων και προκλήσεων, οραματιζόμενος ένα σύγχρονο δήμο αποφάσισα να συμμετάσχω στην παράταξη «Πολίτες με Όραμα», στηρίζοντας τη Νίκη Ανδρεάδου και την προσπάθεια να εκσυγχρονίσει το Δήμο και να ανατρέψει παθογένειες που ταλαιπωρούν τον τόπο μας εδώ και χρόνια.

Ως άνθρωπος με έντονες πολιτικές ανησυχίες και βαθύτατη αγάπη για τον τόπο μου, πείστηκα εξαρχής ότι η Νίκη Ανδρεάδου είναι η μόνη υποψήφια Δήμαρχος, με κοστολογημένο πρόγραμμα, που θα επιτρέψει στο Δήμο μας και πάλι να μπει σε τροχιά ανάπτυξης. Βασική επιδίωξη μας η ουσιαστική αναγέννηση του Δήμου και η επανεκκίνηση της αναπτυξιακής διαδικασίας, για την οποία σας διαβεβαιώνω, ότι ως παράταξη είμαστε αποφασισμένοι να εργαστούμε σκληρά, για να προσφέρουμε στον πολίτη έναν σύγχρονο Ευρωπαϊκό Δήμο, που θα παρέχει στους δημότες ευκαιρίες για να ευημερούν και να νιώθουν ασφάλεια.

Η πολυετής επαγγελματική ενασχόλησή μου, η επαφή μου με φορείς ιδιωτικής πρωτοβουλίας και η συμμετοχή μου στα κοινά του τόπου με καθιστούν ικανό μέλος για να συμμετάσχω στον σχεδιασμό δράσεων που θα αποφέρουν έσοδα στο Δήμο και θα οδηγήσουν στην πολυπόθητη ανάπτυξη. Οι γνώσεις και η θέληση που με διέπουν θα συμβάλουν τα μέγιστα, ώστε ο πολίτης να νιώσει και πάλι ότι ζει και διαβίοι σε ένα Δήμο αντάξιο του. Σεβόμενος του θεσμικούς κανόνες, με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, δεσμεύομαι να αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για να μπορέσουν οι συνδημότες μου μόνο υπερηφάνεια να νιώθουν για την καταγωγή τους.

Στην παράταξή μας δεν ταιριάζουν τα μεγάλα λόγια. Με έργα θα αποδείξουμε ότι μπορούμε να φανούμε συνεπείς στις προγραμματικές μας εξαγγελίες (σχολική στέγη, αξιοποίηση Λουτρόπολης, ΔΕΥΑΛ). Η ίδια η Νίκη Ανδρεάδου, αλλά και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι διαθέτοντας γνώσεις -πάντα με αίσθημα ευθύνης- είμαστε σε θέση να εργαστούμε με σοβαρότητα και μεθοδικότητα για την επίτευξη των στόχων μας και την ορθή διοίκηση του Δήμου.

Ο Δήμος Λαγκαδά δεν αντέχει άλλες χαμένες ευκαιρίες. Δεν αντέχει άλλη προχειρότητα. Δεν γίνεται να παραμένει ουραγός των εξελίξεων. Δεν μπορεί να διοικείται από ανθρώπους αδαείς, που δεν ξέρουν τι εστί διοίκηση και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι έμμισθη καρέκλα.

Είναι αναγκαία η αλλαγή μοντέλου διοίκησης του Δήμου μας και είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε σε μεταρρυθμίσεις για τις οποίες θα παλέψουν υγιείς δυνάμεις του τόπου, που μέχρι σήμερα παραμένουν αναξιοποίητες.

Μόνο με ένα σύγχρονο, δίκαιο, εξωστρεφές μοντέλο διοίκησης, με τεχνοκρατικούς σχεδιασμούς και μετρήσιμα αποτελέσματα, με ασφαλιστικές δικλείδες που θα εγγυώνται τη διαφάνεια, ο Δήμος Λαγκαδά μπορεί να αλλάξει σελίδα.

Οφείλουμε να εργαστούμε σκληρά, να αυξήσουμε το ακαθάριστο προϊόν της τοπικής οικονομίας. Αυτή την στιγμή γίνεται απλά ανακύκλωση των χρημάτων μεταξύ των δημοτών μας.

Για να επιτευχθεί η ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας, θα πρέπει να προβληθούν τα πλεονεκτήματα του τόπου μας, δημιουργώντας μια ανανεωμένη και ελκυστική τοπική ταυτότητα.

Ευελπιστούμε να προσελκύσουμε το ενδιαφέρον ανθρώπων από όλη τη χώρα:

Επενδύοντας στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, ενισχύοντας το θεσμό της υγιούς αποκέντρωσης. Ετσι τα χωριά μας δεν θα αδειάζουν από κατοίκους και δε θα τρομάζουμε πλέον με την πληθυσμιακή αιμορραγία που καταγράφεται κάθε φορά που υπάρχει απογραφή. 

Επιδιώκοντας να προσελκύσουμε επισκέπτες στον τόπο μας, ο δήμος μας θα μπορέσει να αναβαθμιστεί κοινωνικά, οικονομικά και πολιτισμικά.

Ακόμα, ο Λαγκαδάς μπορεί να αποτελέσει προορισμό προσιτής στέγης για νέα ζευγάρια και οικογένειες, αυξάνοντας και ανανεώνοντας τον τοπικό πληθυσμό. Μη ξεχνάμε ότι βρίσκεται μόλις 16 χλμ μακριά από τη Θεσσαλονίκη.

Θα πρέπει να διεκδικήσουμε όσα δικαιούμαστε. Να τοποθετήσουμε το Δήμο Λαγκαδά στη θέση που του αξίζει. Να τον καταστήσουμε κέντρο του διαμετακομιστικού εμπορίου προς τα Βαλκάνια και την Κεντρική Ευρώπη. Η θέση του Λαγκαδά είναι κομβική, δίπλα στην Εγνατία Οδό, σε πολύ μικρή απόσταση από το λιμάνι και τον σιδηροδρομικό σταθμό της Θεσσαλονίκης. Αυτή  λοιπόν η θέση πρέπει να προβληθεί, να επικοινωνηθεί, για να πάρει αξία η γη μας και να δημιουργηθεί οικιστική ανάπτυξη.

Η πενταετία 2024 - 2028 είναι η τελευταία ευκαιρία για να βγει ο δήμος Λαγκαδά από το τέλμα. Το πρόγραμμα διοίκησης και η ομάδα στελεχών της Νίκης Ανδρεάδου είναι η μοναδική διέξοδος προς τα εμπρός, η μοναδική ελπίδα για αλλαγή, προοπτική και ανασυγκρότηση.

*Ο Βαγγέλης Γεράκης είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος δήμου Λαγκαδά με τον συνδυασμό «Πολίτες με Οραμα» της Νίκης Ανδρεάδου.
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium