Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
21/7/2024 23:40:25Επισκέπτες Online: 699


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Συνεχίζονται οι εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Λαγκαδά
15-09-2023
Συνεχίζονται οι εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Λαγκαδά
 

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την εγγραφή σας και την εκπαιδευτική διαδικασία

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Λαγκαδά δέχεται ενηλίκους που επιθυμούν να ολοκληρώσουν την υποχρεωτική εκπαίδευση (Γυμνάσιο) για εγγραφές την περίοδο 2023-2024 ότι μπορούν να προσέρχονται στο σχολείο (Λουτρών 57, 1ο Γυμνάσιο Λαγκαδά, τηλ. 23940 26325)  καθημερινά από τις 16:30-20:30.

Το ΣΔΕ Λαγκαδά: Απευθύνεται σε ενήλικες άνω των 18 ετών, που δεν ολοκλήρωσαν την υποχρεωτική εκπαίδευση και τους δίνεται η ευκαιρία να αποκτήσουν τίτλο ισότιμο με το Απολυτήριο του Γυμνασίου. Η φοίτηση διαρκεί μόνο δυο χρόνια. Εφαρμόζει ένα καινοτόμο πρόγραμμα σπουδών προσαρμοσμένο στις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα των ενήλικων εκπαιδευομένων. Πραγματοποιεί εκπαιδευτικές επισκέψεις και ενημερωτικές διαλέξεις. Παρέχει ψυχολογική στήριξη από σύμβουλο ψυχολόγο. Παρέχει βοήθεια από σύμβουλο σταδιοδρομίας για εύρεση εργασίας. Οι εκπαιδευόμενοι αξιολογούνται με περιγραφικά - ποιοτικά σχόλια για τις επιδόσεις τους αλλά και τη συνολική τους πορεία, χωρίς εξετάσεις και βαθμολογία.
Διδάσκονται τα βασικά μαθήματα: Γλώσσα, Μαθηματικά, Πληροφορική, Αγγλικά, Αγωγή του Πολίτη, Επιστήμες, Περιβάλλον και Αισθητική Αγωγή. Το διδακτικό έτος ολοκληρώνεται στις 30/6. Η φοίτηση είναι δωρεάν.
 Τα μαθήματα πραγματοποιούνται απογευματινές ώρες και η παρακολούθηση είναι υποχρεωτική. Στο τέλος κάθε σχολικής χρονιάς οι μαθητές αξιολογούνται από τους εκπαιδευτικούς χωρίς γραπτές εξετάσεις ή διαγωνίσματα.

Οι απόφοιτοι του ΣΔΕ πέρα από το γεγονός ότι ισχυροποιούν ή βελτιώνουν τη θέση τους στην αγορά εργασίας, μπορούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στην επόμενη βαθμίδα εκπαίδευσης (Ενιαίο Λύκειο ή ΕΠΑΛ) ή σε συστήματα επαγγελματικής κατάρτισης, όπως Σχολές Μαθητείας του Ο.Α.Ε.Δ., Ι.Ε.Κ., Κ.Ε.Κ.).

Απαραίτητα δικαιολογητικά για την εγγραφή: Απολυτήριο δημοτικού ή πιστοποιητικό σπουδών Α’ ή Β’ τάξης Γυμνασίου. Αστυνομική ταυτότητα, ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, κάρτα ανεργίας (αν υπάρχει).
ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΛΑΓΚΑΔΑ
ΛΟΥΤΡΩΝ 57, τηλ. 23940 26325 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium