Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
30/5/2024 07:01:26Επισκέπτες Online: 420


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Συνεδρίασε το Συντονιστικό Οργανο Πολιτικής Προστασιάς Δήμου Λαγκαδά
23-09-2023
Συνεδρίασε το Συντονιστικό Οργανο Πολιτικής Προστασιάς Δήμου Λαγκαδά
 

Ύψιστης σημασίας ο καθαρισμός της κοίτης του Μπογδάνα

Την αναγκαιότητα του καθαρισμού του χειμάρρου Μπογδάνα από βλάστηση και φερτά υλικά που βρίσκονται αυτή τη στιγμή κατά μήκος της κοίτης του επισήμανε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Λαγκαδά κ. Πέτρος Δοϊρανλής, που συντόνισε την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023 τη συνεδρίαση του Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Δήμου Λαγκαδά για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων κατά την χειμερινή περίοδο 2023 – 2024.

«Το παράδειγμα της Θεσσαλίας έγινε διδακτικό με τον χειρότερο τρόπο για τους Δήμους σε ολόκληρη τη χώρα. Για να μην ζήσουμε ανάλογα περιστατικά αφού δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πότε θα χτυπήσουν ακραία φυσικά φαινόμενα, οφείλουμε να είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο», ανέφερε χαρακτηριστικά κατά την εισήγησή του ο κ. Δοϊρανλής.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο καθαρισμός του μεγαλύτερου χειμάρρου που περνά από τα όρια του Δήμου Λαγκαδά δεν είναι αρμοδιότητα του ίδιου του Δήμου και κολλάει όπως και πολλές άλλες διαδικασίες του Δημοσίου στα γρανάζια της γραφειοκρατίας, δεν είναι αρμοδιότητα του Δήμου.

«Διαφορετική είναι η διαδικασία για την αποκομιδή μπαζών, διαφορετική για την απομάκρυνση βλάστησης και άλλη για την απομάκρυνση φερτών υλικών», σημείωσε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, λέγοντας πως η εμπλοκή πολλών φορέων στη συγκεκριμένη διαδικασία δημιουργεί μεγάλες καθυστερήσεις.

Κατά τη συνεδρίαση επισημάνθηκαν και άλλα ζητήματα που αφορούν τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν σε περίπτωση πλημμυρικού φαινομένου, όπως η συγκέντρωση και απομάκρυνση του πληθυσμού σε ασφαλές σημείο, ο αποκλεισμός οδών που είναι αυξημένης επικινδυνότητας σε ενδεχόμενη πλημμύρα, ο συντονισμός εθελοντών, πυροσβεστικής, ενόπλων δυνάμεων και αστυνομίας και η συνεργασία με άλλους εμπλεκόμενους φορείς, όπως η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης, το Δασαρχείο Λαγκαδά  και τον ΔΕΔΔΗΕ. 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium