Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
19/5/2024 02:32:01Επισκέπτες Online: 1417


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Οι άρχοντές μας είναι η εικόνα μας!!!
27-09-2023
Οι άρχοντές μας είναι η εικόνα μας!!!
 

Σε δέκα ημέρες περίπου θα κληθεί ο λαός του Δήμου μας να εκλέξει τη νέα δημοτική του αρχή. Θυμούμαι τη συμμετοχή μου στις εκλογές με τον ΕΝΕΡΓΟ ΔΗΜΟΤΗ και την Μαρκέλλα Ταυρίδου, που σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις  διεκδίκησε τον Δήμο Λαγκαδά. Την πρώτη φορά (2014) εκλέχτηκε τρίτη δύναμη, αλλά ουσιαστικά επιτέλεσε έργο αξιωματικής αντιπολίτευσης, αφού η τότε αξιωματική αντιπολίτευση (ΝΕΑ ΑΡΧΗ) ήταν απούσα ακόμα και από τα Δημοτικά Συμβούλια.

Στις προηγούμενες εκλογές (2019) ο ΕΝΕΡΓΟΣ ΔΗΜΟΤΗΣ ήρθε τέταρτη δύναμη, αλλά πρώτη δύναμη στην πόλη του Λαγκαδά και εδώ θεωρούμε χρέος μας να ευχαριστήσουμε θερμά τους συνδημότες μας για την τιμή της πρωτιάς. Τα άλλα όμως δημοτικά διαμερίσματα και οι πρώην Δήμοι, είχαν άλλες επιλογές που δυστυχώς οδήγησαν τον Δήμο μας σε ακόμη μία χαμένη τετραετία και στασιμότητα ως προς την ανάπτυξη. Μην αναζητήσετε αλλού τις ευθύνες, ξέρετε πού ανήκουν. Κάποιοι νόμιζαν ότι αφού διοίκησαν ένα χωριό μπορούν να διοικήσουν κι ένα Δήμο με άλλα 47 χωριά.

Ένας λαός όμως που επιλέγει να τον διοικήσουν άνθρωποι χωρίς δυνατότητες, δεν είναι αφελής, αλλά είναι συνένοχος. Το λάθος δεν παύει να είναι λάθος, επειδή εγκρίνεται από μια μειοψηφική - πλειοψηφία μιας  διαδικασίας, η οποία δυστυχώς ψηφίζει κατά το ατομικό συμφέρον κι όχι κατά το συμφέρον του Δήμου.

Για να διοικήσεις ένα Δήμο, πρέπει να ξέρεις από διοίκηση και να μπορείς να αποδείξεις την επάρκειά σου με τον πρότερο βίο σου. Γι’ αυτό ο λαός λέει πως: «Ένας άνθρωπος, είναι το σύνολο των πράξεών του. Τι έχει κάνει και τι μπορεί να κάνει. Τίποτε άλλο»!

Η εικόνα του Δήμου Λαγκαδά είναι τραγική εδώ και χρόνια, αλλά κανένας δεν θέλει να αλλάξει τρόπο και φιλοσοφία διοίκησης, ούτε Δήμαρχοι, ούτε λαός! Γι’ αυτό δικαίως ειπώθηκε κάποτε: «Φέρτε τους άρχοντες να ευθυμήσουμε λιγάκι, και να θυμηθούμε τις ευθύνες μας»! Ευθύνες τις οποίες κανένας δεν αναλαμβάνει, ούτε Δήμαρχοι, ούτε σύμβουλοι, ούτε λαός. Μια παροιμία λέει ότι: «Από τα λάθη μας διδασκόμαστε», όμως στον μόνο τόπο που δεν ισχύει, είναι ο Δήμος Λαγκαδά. Ας μη κλαίμε λοιπόν σήμερα επί των ερειπίων!!! Εμείς ή μάλλον εσείς το επιλέξατε με την ψήφο σας. Είναι πάντως τραγικό να νοσταλγείς τον τόπο σου, ζώντας στον τόπο σου. Τίποτα πιο πικρό!!!

Ο ΕΝΕΡΓΟΣ ΔΗΜΟΤΗΣ επέλεξε σ΄ αυτές τις εκλογές να μη διεκδικήσει τον Δήμο, για τον προφανή λόγο, ότι αν ένας λαός κι ένας Δήμος δεν θέλει να σωθεί, δεν μπορείς να τον σώσεις με το ζόρι. Τα στελέχη που κόσμησαν πραγματικά τα ψηφοδέλτια του ΕΝΕΡΓΟΥ ΔΗΜΟΤΗ ήταν τιμή για τον Δήμο, διότι ήταν επιστήμονες και άνθρωποι με εμπειρία διοίκησης και με επαγγελματική επάρκεια σε πολλούς τομείς, με ενασχόληση χρόνων  στα κοινά και με όραμα για τον τόπο, η δε Μαρκέλλα Ταυρίδου διατηρούσε ένα από τα καλύτερα τεχνικά γραφεία στη Θεσσαλονίκη, με συνεργασίες με μεγάλες επιχειρήσεις αλλά και Δήμους που την αξιοποίησαν ως τεχνική σύμβουλο και η εμπειρία της ξεκινούσε από τα είκοσι τρία της χρόνια όταν εκλέχτηκε πρώτη Δημοτική Σύμβουλος. Αλλά οι κομματικές γραμμές και λογικές, δυστυχώς ακόμα δηλητηριάζουν τον τόπο μας. Αυτό το «τέρας» δεν παλεύεται με τίποτα. Ας  είναι!!!

Ο λαός λέει ότι οι άρχοντές μας είναι η εικόνα μας. Αρχοντες που για μια εικοσαετία ταλαιπωρούν τον τόπο με τις αστοχίες τους και την ανεπάρκειά τους, αμειβόμενοι κι όλας γι’ αυτό!!!

Αν δεν μπεί ως στόχος το ΠΡΩΤΑ Ο ΔΗΜΟΣ και μετά εμείς, τότε το παιχνίδι θα είναι και πάλι χαμένο. Στην παρούσα φάση το δίλλημα είναι: Με τα φθαρμένα υλικά της εικοσαετίας και τους πρώην, ή με νέους ανθρώπους, καθαρούς και με όραμαΗ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΙΚΗ ΣΑΣ!!!

ΠΑΝΤΩΣ Ο «ΕΝΕΡΓΟΣ ΔΗΜΟΤΗΣ» ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΓΙΑ ΜΑΣ ΑΚΟΜΑ ΕΝΑ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ!

ΤΡΥΦΩΝ ΤΣΟΜΠΑΝΗΣ
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium