Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
19/6/2024 19:52:28Επισκέπτες Online: 882


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Το πρόγραμμα εορτασμών της Επετείου Απελευθέρωσης του Λαγκαδά και της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου
25-10-2023
Το πρόγραμμα εορτασμών της Επετείου Απελευθέρωσης του Λαγκαδά και της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου
 

Με κάθε επισημότητα θα εορταστεί και φέτος η διπλή επέτειος της απελευθέρωσης της πόλης του Λαγκαδά στις 27 Οκτωβρίου, καθώς και η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου με την καθιερωμένη παρέλαση στο κέντρο του Λαγκαδά, αλλά και στις άλλες τοπικές κοινότητες.

Η 27η Οκτωβρίου αποτελεί μια σημαντική επέτειο για την πόλη του Λαγκαδά, αφού τιμάται τόσο η απελευθέρωση από τον οθωμανικό ζυγό στις 27/10 του 1912, όσο και η απελευθέρωση από τα γερμανικά κατοχικά στρατεύματα στις 27/10 του 1944.

Την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023, ανήμερα της απελευθέρωσης της πόλης του Λαγκαδά, πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 10.15 π.μ. επίσημη Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Λαγκαδά  Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Πλάτωνα.

Το πανηγυρικό της ημέρας πρόκειται να εκφωνήσει ο καθηγητής θεολόγος κ. Στυλιανός Μπαλόμπας.

Την 28η Οκτωβρίου 2023, ανήμερα της Εθνικής μας Επετείου, θα πραγματοποιηθεί και πάλι επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λαγκαδά, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Λαγκαδά  Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Πλάτωνα.

Τον πανηγυρικό της ημέρας πρόκειται να εκφωνήσει ο εκπαιδευτικός και πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Λαγκαδά κ. Αστέριος Καραγιοβάννης.

Στις 11.30 π.μ. θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Πεσόντων της πόλης του Λαγκαδά, από εκπροσώπους των τοπικών αρχών, των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και μαθητών σχολικών μονάδων του Λαγκαδά.

Στις 12.15 θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη μαθητική παρέλαση στην οδό Λουτρών της πόλης του Λαγκαδά.

Η Εθνική Επέτειος θα τιμηθεί επίσης με Δοξολογίες στους Ιερούς Ναούς και μαθητικές παρελάσεις στις κοινότητες και τους οικισμούς Λαγυνών, Κολχικού, Δρακοντίου, Ανάληψης, Ηρακλείου, Καβαλαρίου, Περιβολακίου, Χρυσαυγής, Ασσήρου, Εξαμιλίου, Κριθιάς, Βερτίσκου, Όσσας, Εξαλόφου, Λοφίσκου, Ζαγκλιβερίου, Αδάμ, Νέων Καλινδοίων, Πετροκεράσων, Σαρακήνας, Γερακαρούς, Αγίου Βασιλείου, Βασιλουδίου, Αρδαμερίου, Λαγκαδικίων, Ξυλόπολης, Λαχανά, Ευαγγελίστριας, Καρτερών, Δορκάδας, Στεφανίων, Μαυροράχης, Λευκοχωρίου, Νικόπολης, Σοχού, Ασκού, Πολυδενδρίου, Κρυονερίου και Αυγής.

  

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium