Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
15/6/2024 08:21:32Επισκέπτες Online: 515


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Βόμβα από ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης: Σταματάει τα δρομολόγια από Λαγκαδά λόγω οφειλών του ΟΑΣΘ
03-11-2023
Βόμβα από ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης: Σταματάει τα δρομολόγια από Λαγκαδά λόγω οφειλών του ΟΑΣΘ
 

Η εταιρεία ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης καταγγέλλει ότι ο ΟΑΣΘ συνεχίζει να αδιαφορεί επί μακρόν για τις συμβατικές του υποχρεώσεις

Τη διακοπή του συγκοινωνιακού έργου που παρέχει στις «τοπικές - τροφοδοτικές» γραμμές προς τον σταθμό μετεπιβίβασης Λαγκαδά από την προσεχή Δευτέρα 6 Νοεμβρίου, ανακοινώνει η ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης Α.Ε., καταγγέλλοντας πως ο ΟΑΣΘ δεν καταβάλλει τη συμφωνηθείσα μηνιαία αποζημίωση.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ιδιωτικής εταιρείας, οι γραμμές αυτές εκτελούνται βάση προγραμματικής σύμβασης με τον ΟΑΣΘ, που υπεγράφη στις 16-12-2010 και προβλέπει ότι τα έσοδα θα λαμβάνει ο ΟΑΣΘ και αντιστοίχως θα καταβάλλει στο ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, μηνιαία αποζημίωση την 20ή ημέρα κάθε μήνα.

«Ο ΟΑΣΘ αρνείται συστηματικά να καταβάλει το συμβατικό τίμημα, με αποτέλεσμα οι γραμμές αυτές, να στερούνται κάθε πόρου, με αποτέλεσμα να είναι αντικειμενικά ανέφικτο να συνεχίσουμε την εκτέλεσή της» καταγγέλλει η εταιρεία, δηλώνοντας πως «αναγκαστικά, και παρά τη θέλησή μας, τα λεωφορεία μας θα ακινητοποιηθούν».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης Α.Ε.:

Η ΚΤΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε. προβαίνει σε διακοπή του συγκοινωνιακού έργου που παρέχει στις «τοπικές – τροφοδοτικές» γραμμές, προς το σταθμό μετεπιβίβασης Λαγκαδά, για τη συνδυασμένη εξυπηρέτηση από και προς τη Θεσσαλονίκη, δια των αστικών λεωφορειακών γραμμών του ΟΑΣΘ, δηλαδή:

1η γραμμή: Λαγκαδάς - Βερτίσκος.

2η γραμμή: Λαγκαδάς - Σοχός, και  Λαγκαδάς - Σοχός - Αρέθουσα και Λαγκαδάς - Σοχός - Ασκός - Αρέθουσα.

3η γραμμή: Λαγκαδάς - Προφήτης - Ασκός - Σοχός, ενώ επιπλέον θα εκτελούνται δρομολόγια δια των εναλλακτικών διαδρομών Λαγκαδάς - Προφήτης - Ασκός - Σοχός - Αρέθουσα και Λαγκαδάς - Προφήτης - Ασκός - Αρέθουσα.

4η γραμμή: Λαγκαδάς - Κολχικό - Δρακόντιο - Ανάληψη - Ευαγγελισμός - Σχολάρι - Προφήτης - Σχολάρι - Νυμφόπετρα - Ρεντίνα - Σταυρός - Ασπροβάλτα.

Οι γραμμές αυτές εκτελούνται βάση προγραμματικής σύμβασης με τον ΟΑΣΘ, που υπεγράφη στις 16-12-2010 και προβλέπει ότι τα έσοδα θα λαμβάνει ο ΟΑΣΘ και αντιστοίχως θα καταβάλει στο ΚΤΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, μηνιαία αποζημίωση την 20η ημέρα κάθε μήνα.

Ο ΟΑΣΘ αρνείται συστηματικά να καταβάλει το συμβατικό τίμημα, με αποτέλεσμα οι γραμμές αυτές, να στερούνται κάθε πόρου, με αποτέλεσμα να είναι αντικειμενικά ανέφικτο να συνεχίσουμε την εκτέλεσή της.

Εξ αιτίας της προδήλως παράνομης αυτής στάσης του ΟΑΣΘ, ως εταιρεία δεν διαθέτουμε πλέον οικονομικούς πόρους για να παραγγείλουμε ή να προμηθευτούμε καύσιμα, να καταβάλλουμε μισθούς και ασφαλιστικές εισφορές κ.λπ. για την εκτέλεση της συμφωνηθείσας μεταξύ μας σύμβασης εκτέλεσης συγκοινωνίας. Κινδυνεύουμε, κατά συνέπεια, ως εταιρεία και ως φυσικά πρόσωπα, μάλιστα, να διωχθούμε ποινικά για παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Για τους λόγους αυτούς, αναγκαστικά, και παρά τη θέλησή μας, τα λεωφορεία μας θα ακινητοποιηθούν, από τη Δευτέρα 6/11/2023.

Ταυτόχρονα, με την αναγκαστική ακινητοποίηση των λεωφορείων μας, δηλώσαμε στον αντισυμβαλλόμενο ΟΑΣΘ, ότι ασκούμε και το δικαίωμα επίσχεσης του άρθρου 325 του Α.Κ. μέχρι την πλήρη, ολοσχερή και απόλυτη εξόφληση όλων των οφειλόμενων που αφορούν στη  μέχρι σήμερα πλήρη και περιεκτική εκτέλεση από εμάς όλων των όρων της συμφωνηθείσας σύμβασης εκτέλεσης της περιγραφείσας συγκοινωνίας.

Για την αναπόφευκτη αυτή εξέλιξη, ενημερώσαμε έγκαιρα, με εξώδικη δήλωση, όλες τις αρμόδιες αρχές, αλλά δυστυχώς ο ΟΑΣΘ συνεχίζει να αδιαφορεί επί μακρόν, για τις συμβατικές του υποχρεώσεις προς το ΚΤΕΛ.

www.voria.gr

Βόμβα από ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης: Σταματάει τα δρομολόγια από Λαγκαδά λόγω οφειλών του ΟΑΣΘ

Βόμβα από ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης: Σταματάει τα δρομολόγια από Λαγκαδά λόγω οφειλών του ΟΑ 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium