Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
25/7/2024 12:01:24Επισκέπτες Online: 455


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Πότε να ξεκινήσει το παιδί μου ξένες γλώσσες?
13-11-2023
Πότε να ξεκινήσει το παιδί μου ξένες γλώσσες?
 

Γιατί να ξεκινήσει το παιδί μου από τόσο μικρή ηλικία την εκμάθηση ξένης γλώσσας και γιατί να μην περιμένει μέχρι τα 8 ή τα 9 του χρόνια; αναρωτιούνται κάποιοι γονείς (ευτυχώς όχι πολλοί).

Ας δούμε για ποιος είναι ο σκοπός που θέλουμε το παιδί μας να μάθει μια ξένη γλώσσα.

Αν στόχος είναι η επένδυση στη γνώση και κατ’ επέκταση η επένδυση στο μέλλον του παιδιού μας . . . τότε ΝΑΙ το παιδί πρέπει να ξεκινήσει την εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας σε ηλικία 4 ή το αργότερο 5 ετών.

Aλλοτε πάλι σαν γονείς μας κυριεύει η αντίληψη ότι ξεκινώντας αργά κάνουμε οικονομία και στο τέλος το πληρώνουμε ακριβά τόσο σε χρήμα όσο και σε χρόνο!!

Αγαπημένοι μας γονείς,

Αυτό που θα πρέπει να προσέξετε είναι η προσέγγιση της ξένης γλώσσας!!

Γιατί, σκοπός της διδασκαλίας της ξένης γλώσσας σ’ αυτήν την ηλικία δεν είναι να μάθει το παιδί όλους τους γραμματικούς ή συντακτικούς κανόνες, αλλά να έρθει σε επαφή με την ξένη κουλτούρα και ν’ αγαπήσει τη γλώσσα αυτή όσο και τη μητρική.

Η νηπιακή και προσχολική ηλικία είναι μια καλή περίοδος για να αρχίσουν να έρχονται σε επαφή με μια ξένη γλώσσα και σε καμία περίπτωση, δεν θα πρέπει η γνώση να «μεταφέρεται» στο παιδί αυτής της ηλικίας ως υποχρεωτικό μάθημα.

Εμείς στα Manoloudi Language Schools προσεγγίζουμε τη ξένη γλώσσα μέσα από εναλλακτικές εκπαιδευτικές καινοτομίες, όπως η Βιωματική και η Πολυτροπική Μάθηση, οι οποίες σε αντίθεση με τον παραδοσιακό τρόπο διδασκαλίας που στηρίζεται στην απομνημόνευση της ύλης και στην ύπαρξη του εκπαιδευτικού ως αυθεντία θέτει στο επίκεντρο τον μαθητή, τα βιώματά του, καθώς και τα ενδιαφέροντά του μέσα από συνεντεύξεις, τα παιχνίδια, τη χρήση διαδραστικών πινάκων, την αφήγηση ιστοριών, το τραγούδι!

Κι αυτός είναι ο λόγος που τα τμήματα της Pre junior τάξης δέχονται τόσο αγάπη από γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς και όχι γιατί τα προσφέρουμε δωρεάν!

Τόσο οι αναπτυξιακοί παιδίατροι όσο και οι νευροψυχολόγοι συμφωνούν στο ότι ένα παιδί μπορεί να αρχίσει την εκμάθηση μίας ξένης γλώσσας στην ηλικία των 4 - 5 ετών, δηλαδή στο Νηπιαγωγείο ή την Α' Δημοτικού!

Η νοημοσύνη είναι ταχύτατη τα πρώτα χρόνια της ζωής μας και η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας εξελίσσει ακόμα περισσότερο τους νευρώνες του εγκεφάλου με αποτέλεσμα να γινόμαστε πιο έξυπνοι, ευέλικτοι και δραστήριοι.

Όταν λοιπόν τα παιδιά εκτίθενται σε ξένες γλώσσες σε μικρή ηλικία λόγω της μεγαλύτερης πλαστικότητας του εγκεφάλου και του γεγονότος ότι δεν έχουν πολλές υποχρεώσεις μπορούν ευκολότερα και πολύ καλύτερα να αφομοιώσουν τις ιδιαιτερότητες των Ξένων Γλωσσών, με αποτέλεσμα να μάθουν να τις χρησιμοποιούν ασυναίσθητα, όπως και τη μητρική τους.

Επιπλέον, ο έφηβος ή ο ενήλικας έχει υποχρεώσεις όπως απαιτητικά μαθήματα, αυξημένη κοινωνική ζωή, έλλειψη ενδιαφέροντος ή ενέργειας και δεν ασχολείται αρκετά με την εκμάθηση της γλώσσας. Επιπρόσθετα, ασυναίσθητα κάνει συνδυασμούς των εκφράσεων ή λέξεων των Ξένων Γλωσσών με την μητρική του γλώσσα, κάτι το οποίο πολλές φορές τον δυσκολεύει εξαιτίας των διαφορών που υπάρχουν ανάμεσα στις Ξένες Γλώσσες και στη μητρική του.

In nutshell, η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας από μικρή ηλικία συντελεί θετικά στην μετέπειτα ανάπτυξη του παιδιού, προσφέροντας του πλεονεκτήματα που διατηρούνται και στην ενήλικη ζωή. Aλλωστε, είναι αποδεδειγμένο ότι όσοι μιλούν ξένες γλώσσες έχουν διαφορετικό εγκέφαλο.

Ξεκινήστε τη δική περιπέτεια στην μάθηση της αγγλικής γλώσσας!

Ενταχθείτε στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Μανωλούδη και ανακαλύψετε τη χαρά της εξερεύνησης μιας νέας γλώσσας.

Επισκεφτείτε ένα από τα σχολεία μας και γνωρίστε τον τρόπο διδασκαλίας μας!!

Περιηγηθείτε στη σελίδα μας: www.manoloudi.eu

Βρείτε μας στα social media

Facebook: Κέντρα Ξένων Γλωσσών Μέλισσα Μανωλούδη Σταυρίδη

Instagrammanoloudi_language_schools

Tiktok: @manoloudilanguageschools

Καλέστε μας στο 6977007116 & 23940 24142

Στείλτε μας email στο: manoloudi1998@gmail.com

Online αίτηση εγγραφής : https://www.manoloudi.eu/eggrafi/ 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium