Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
16/6/2024 16:24:33Επισκέπτες Online: 454


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Μεγάλη νατοϊκή άσκηση στο στρατόπεδο "Προκοπίδη" στην Ασσηρο
16-11-2023
Μεγάλη νατοϊκή άσκηση στο στρατόπεδο "Προκοπίδη" στην Ασσηρο
 

Κατά τη διάρκεια της άσκησης, που θα συνεχιστεί έως αύριο, προβλήθηκε μια ολόκληρη επιχείρηση κατάρριψης εναέριου στόχου από το ελληνικό αντιαεροπορικό σύστημα

Με απόλυτη μεθοδικότητα και ατσάλινη πειθαρχία, τα μέλη του Στρατηγείου Ταχείας Ανάπτυξης του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα εγκαταστάθηκαν στην Aσσηρο και διεξήγαγαν με επιτυχία για ακόμη μια ημέρα την ετήσια άσκηση με ονομασία «GORDIAN KNOT», μέσα σε ένα πλήρως ανεπτυγμένο στρατηγείο. Ολόκληρη την άσκηση παρακολούθησαν και επικρότησαν μεταξύ άλλων ο υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ, Αντιναύαρχος Φραγκίσκος Λελούδας ΠΝ, αλλά και ο διοικητής του Γ’ Σώματος Στρατού, Αντιστράτηγος Πάρις Καπραβέλος.

Μάλιστα ο κ. Καπραβέλος δώρισε ένα αναμνηστικό έμβλημα της άσκησης στον υπαρχηγό ΓΕΕΘΑ.

Η εν λόγω επιχειρησιακή δράση αποτελεί εκπαιδευτική δραστηριότητα κατά την οποία το Στρατηγείο δοκιμάζει τις επιχειρησιακές του δυνατότητες κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Φέτος η άσκηση διεξάγεται από τις 10 έως και τις 17 Νοεμβρίου, στο Στρατόπεδο Επ/χου Προκοπίδη της Ασσήρου.

Σε αυτήν συμμετείχε το προσωπικό που ήδη υπηρετεί στο Στρατηγείο Ταχείας Ανάπτυξης, αλλά και προσωπικό άλλων δομών της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, από χώρες όπως Ισπανία, Ιταλία, Ρουμανία και Βουλγαρία.

Επιπλέον, ολόκληρη την επιχειρησιακή δράση παρακολούθησαν, ως προσκεκλημένοι, γενικοί πρόξενοι διαφόρων χωρών του ΝΑΤΟ στη Θεσσαλονίκη.

Κατά τη διάρκεια της άσκησης προβλήθηκε μια ολόκληρη επιχείρηση κατάρριψης εναέριου στόχου από το ελληνικό αντιαεροπορικό σύστημα.

Παράλληλα, εξειδικευμένο προσωπικό εξήγησε στον κ. Λελούδα αλλά και στους επισήμους προσκεκλημένους, όλες τις πτυχές των επιχειρησιακών δράσεων που απαιτούνται για την εξασφάλιση της ακεραιότητας των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ, σε περίπτωση εχθρικής εισβολής.

www.voria.gr 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium