Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
22/2/2024 17:21:39

Επισκέπτες Online: 686


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Λαγκαδάς: Τρέχουν με χίλια για την κατασκευή νέου γυμνασίου προκειμένου οι 500 μαθητές να φύγουν απο τα kibo
22-11-2023
Λαγκαδάς: Τρέχουν με χίλια για την κατασκευή νέου γυμνασίου προκειμένου οι 500 μαθητές να φύγουν απο τα kibo
 

Το έργο θα γίνει μέσω ΣΔΙΤ και η νέα δημοτική αρχή εκκινεί τις διαδικασίες για την διαμόρφωση του οικοπέδου, όπου θα αναγερθεί το κτίριο «Το σχολείο θα γίνει» δηλώνει η δήμαρχος Ν. Ανδρεάδου

Το φάκελο του έργου που αφορά στην κατασκευή του νέου γυμνασίου στην πόλη του Λαγκαδά ανοίγει η νέα δημοτική αρχή, προκειμένου τα 500 και πλέον παιδιά να βρουν μόνιμη και ασφαλή στέγη. Εδώ και δύο χρόνια, μετά τα σοβαρά προβλήματα στατικότητας που εμφάνισε το κτίριο, τα μισά παιδιά μετακινούνται καθημερινά στο γυμνάσιο του Κολχικού και τα άλλα φιλοξενούνται σε kibo στον αύλειο χώρο του υφιστάμενου σχολείου.

Η κατασκευή του 2ου γυμνασίου Λαγκαδά αποτελεί προτεραιότητα για τη νέα δημοτική αρχή και όπως τονίζει στο makthes.gr η νέα δήμαρχος Νίκη Ανδεάδου στo εξής θα τρέξουν όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες για τη διαμόρφωση του οικοπέδου και τις χαράξεις των δρόμων, αλλά και τη χάραξη ενός ακόμη δρόμου που βρίσκεται στο ίδιο οικόπεδο για να έχουν ασφαλή πρόσβαση τα παιδιά του Λυκείου.

Το πρώτο βήμα για την ανέγερση του νέου κτιρίου που θα στεγάσει το 2ο γυμνάσιο Λαγκαδά πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Αύγουστο με την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης έκτασης από τον δήμο στις Κτιριακές Υποδομές ΑΕ. Συγκεκριμένα πρόκειται για έκταση συνολικά 5.696,73 τ.μ. στην οποία πρόκειται να ανεγερθεί το νέο σχολικό κτίριο.

«Το σχολείο αυτό είναι αδήριτη ανάγκη να κατασκευαστεί, καθώς αυτή τη στιγμή 500 και πλέον παιδιά αναγκάζονται, τα μισά να πηγαίνουν με το λεωφορείο σε άλλο γυμνάσιο και τα υπόλοιπα να κάνουν μάθημα σε kibo. Εμείς αυτό θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν να το αλλάξουμε, γιατί αφενός αποτελεί δέσμευσή μας, αφετέρου γιατί το μαθητικό και εκπαιδευτικό προσωπικό έχει ανάγκη να στεγάζεται σε ένα ασφαλές κτίριο, με όλες τις απαιτούμενες υποδομές» επισήμανε η κ. Ανδρεάδου.


«Εμείς θα είμαστε έτοιμοι ακόμη και σε ένα μήνα»

Η δήμαρχος Λαγκαδά εξήγησε ότι το 2ο γυμνάσιο Λαγκαδά εντάσσεται στα 17 που θα κατασκευαστούν στη Θεσσαλονίκη, μέσω ΣΔΙΤ και αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να ξεκινήσουν όλα μαζί και αν σημειωθεί σε ένα από αυτό κάποιο πρόβλημα μπλοκάρουν και όλα τα άλλα.

Η ίδια υπενθύμισε ότι η έκταση του οικοπέδου κρίθηκε κατάλληλη για την ανέγερση του διδακτηρίου του 2ου Γυμνασίου Λαγκαδά σύμφωνα με το από 29/5/2017 πρακτικό καταλληλότητας και Επιλογής Χώρου της αρμόδιας από τον Ν.3467/2006 Επιτροπής. Η έκταση δρομολογήθηκε να παραχωρηθεί στις Κτιριακές Υποδομές ΑΕ με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Λαγκαδά στις 28 Ιουλίου 2021, με την ΚΤΥΠ ΑΕ να αναλαμβάνει την κατασκευή του σχολικού κτιρίου μέσω ΣΔΙΤ, με ορίζοντα υλοποίησης τα δέκα χρόνια.
«Εμείς ως νέα δημοτική αρχή είμαστε έτοιμοι να προβούμε στις αναγκαίες εργασίες διαμόρφωσης του οικοπέδου για να ξεκινήσει η εταιρεία την κατασκευή του κτιρίου. Ακόμη και μέσα στο Δεκέμβριο να μας πουν ότι μπορούμε να αρχίσουμε, εμείς θα είμαστε έτοιμοι. Το σχολείο πρέπει να γίνει και θα προσπαθήσουμε να υπερπηδήσουμε όποια εμπόδια υπάρξουν» σημείωσε η δήμαρχος Λαγκαδά.

Το προσωρινό έγινε… μόνιμο

Υπενθυμίζεται ότι από το Σεπτέμβριο του 2021 τα μαθήματα στο γυμνάσιο άρχισαν υπό το καθεστώς της διπλοβάρδιας για τους 500 και πλέον μαθητές, έως ότου αποκατασταθούν τα προβλήματα στατικότητας των κτιρίων που εντοπίστηκαν, με αποτέλεσμα να κριθούν ακατάλληλα και επικίνδυνα.

Ωστόσο το ζήτημα της προσωρινής στέγασης έγινε τελικά μόνιμο, καθώς δήμος και εκπαιδευτική κοινότητα αποφάσισαν να εφαρμόσουν το μέτρο της προσωρινής διπλοβάρδιας σε αίθουσες του 1ου γυμνασίου και του γυμνασίου Κολχικού. Στη λύση αυτή αντέδρασαν έντονα γονείς και κηδεμόνες, αλλά και οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο, εντούτοις έγινε αποδεκτή υπό την προϋπόθεση ότι το μέτρο θα ήταν προσωρινό.
www.makthes.gr 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium