Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
03/2/2023 11:52:39

 Επισκέπτες Online: 538


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


ΕΚΛΕΧΤΗΚΑΝ ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΠΕΔ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
07-09-2011
ΕΚΛΕΧΤΗΚΑΝ ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΠΕΔ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Λαγκαδά πραγματοποιήθηκε μυστική ψηφοφορία μεταξύ των συμβούλων για την ανάδειξη εκπροσώπων στις εκλογές της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (πρώην ΤΕΔΚ).
Ο Δήμος Λαγκαδά εκπροσωπείται στην ΠΕΔΚΜ με 5 μέλη, δηλαδή τον δήμαρχο και 4 δημοτικούς συμβούλους. Από αυτούς, οι δύο προέρχονται από το συνδυασμό της πλειοψηφίας και οι άλλοι δύο από το συνδυασμό της μειοψηφίας.

Οι συνδυασμοί


Συνολικά κατατέθηκαν στο προεδρείο τέσσερις συνδυασμοί.
Στην κάλπη της πλειοψηφίας είχαν το δικαίωμα να ψηφίσουν μόνο οι σύμβουλοι της διοίκησης μεταξύ των υποψηφίων του συνδυασμού «ΝΕΟΣ ΔΗΜΟΣ, ΝΕΑ ΑΡΧΗ»: Στέλιου Γουνιώτη, Σταύρου Τερζάκη και Γιώργου Τουλουπίδη.  
Στην κάλπη της μειοψηφίας ψήφισαν όλοι οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης. Τα ψηφοδέλτια ήταν τρία: «ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ» με υποψηφίους τον Γιάννη Καραγιάννη και την Αννα Σαρίκου, «ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ» με υποψηφίους τον Απόστολο Καλαϊτζίδη και τον Δημήτρη Ράβναλη και «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» με υποψήφιο τον Φίλιππο Γεωργουδάκη.


Οι σταυροί
Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας είχαν ως εξής: Στέλιος Γουνιώτης 23 ψήφοι, Σταύρος Τερζάκης 2 ψήφοι και Γιώργος Τουλουπίδης 21 ψήφοι. Στην κάλπη της πλειοψηφίας βρέθηκε και ένα άκυρο.
Η κάλπη της μειοψηφίας είχε τα εξής αποτελέσματα: Γιάννης Καραγιάννης 6 σταυροί, Αννα Σαρίκου 4 σταυροί, Απόστολος Καλαϊτζίδης 1 σταυρός, Δημήτρης Ράβναλης 5 σταυροί και Φίλιππος Γεωργουδάκης 5 σταυροί.
Η ισοψηφία μεταξύ του Δημήτρη Ράβναλη και του Φίλιππου Γεωργουδάκη οδήγησε σε κλήρωση, όπου εκλέχτηκε ο δεύτερος.
Ετσι, οι εκπρόσωποι του Δήμου Λαγκαδά στις εκλογές της ΠΕΔΚΜ είναι οι εξής:
Ιωάννης Αναστασιάδης
Στέλιος Γουνιώτης
Γιώργος Τουλουπίδης
Γιάννης Καραγιάννης
Φίλιππος Γεωργουδάκης
 
Είναι γεγονός πάντως πως υπήρχαν «κρυφές συμφωνίες» μεταξύ των συμβούλων της αντιπολίτευσης, καθώς πριν ακόμη ξεκινήσουν οι εκλογές ένας «ενημερωμένος» δημότης μας ανακοίνωσε τα αποτελέσματα, έτσι όπως προέκυψαν τελικά.  
 
 Τι είναι οι ΠΕΔ
Οι Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων (ΠΕΔ), βάσει του «Καλλικράτη», αντικαθιστούν τις Τοπικές Ενώσεις Δήμων και Κοινοτήτων (ΤΕΔΚ). Στο εξής οι ΠΕΔ θα είναι τα συνδικαλιστικά όργανα των δημάρχων και των δημοτικών συμβούλων όλης της χώρας. Σε ό,τι αφορά την Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Θεσσαλονίκης (ΤΕΔΚ), μετονομάζεται πλέον σε Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ), συμπεριλαμβάνοντας και τις πρώην τοπικές ενώσεις των περιφερειακών ενοτήτων Ημαθίας, Πέλλας, Πιερίας, Κιλκίς, Χαλκιδικής και Σερρών, που θα έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη.
Στο δ.σ. της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας θα συμμετέχουν 25 μέλη, εκ των οποίων τα 15 θα είναι δήμαρχοι και τα 10 δημοτικοί σύμβουλοι. Το ΠΑΣΟΚ, πάντως, εκτιμά ότι διαθέτει τη δυναμική που μπορεί να καλύψει τη διαφορά που το χωρίζει από τη ΝΔ, η οποία φέρεται να ελέγχει τους 21 από τους 38 δήμους της περιφέρειας. Ωστόσο το αποτέλεσμα θα κριθεί από πολλούς αυτοδιοικητικούς, γνωστούς ως «υποστηρικτές» που εκλέχθηκαν με την υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ (είτε ως ανεξάρτητοι είτε ως συνεργαζόμενοι πολυκομματικών συνδυασμών).  (από την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ)


Οι υποψηφιότητες


Σε ό,τι αφορά τις υποψηφιότητες, το ΠΑΣΟΚ όρισε επικεφαλής για τη μάχη στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων τον δήμαρχο Νεάπολης - Συκεών Σίμο Δανιηλίδη, που θα κονταροχτυπηθεί με το «γαλάζιο» δήμαρχο Αμπελοκήπων - Μενεμένης Λάζαρο Κυρίζογλου. Το «κρυμμένο χαρτί» κρατά το ΚΚΕ που είναι άγνωστο ποιον τελικά θα στηρίξει για την προεδρία της ΠΕΔΚΜ. Το δικό τους ρόλο στη διοίκηση της ΠΕΔ θα παίξουν και οι λεγόμενοι «ανεξάρτητοι» ή «αντάρτες» που εκλέχτηκαν κόντρα στους «χρισματικούς» υποψηφίους.Πασχάλης Μητρακούδης 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium