Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
22/7/2024 04:09:19Επισκέπτες Online: 652


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Ευχετήριο μήνυμα δημάρχου Λαγκαδά για την επέτειο 45 ετών διακονίας του Μητροπολίτη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ.κ. Θεοκλήτου
11-12-2023
Ευχετήριο μήνυμα δημάρχου Λαγκαδά για την επέτειο 45 ετών διακονίας του Μητροπολίτη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ.κ. Θεοκλήτου
 

Σεβασμιώτατε πολυσέβαστε ποιμενάρχα και Μητροπολίτα της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ.κ Θεόκλητε,

Γνωρίζω ότι η 6η και η 10η Δεκεμβρίου αποτελούν για εσάς μέρα ιδιαίτερης χαράς, καθώς η Σεβασμιώτητα σας συμπληρώνει σαρανταπέντε (45) χρόνια διακονίας στον αμπελώνα της εκκλησίας μας από την ημέρα που λάβατε το μοναχικό σχήμα και ενδυθήκατε το τίμιο, άγιο και αιματοβαμμένο ράσο, αλλά και την ημέρα που χειροτονηθήκατε διάκονος από τον μακαριστό Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κυρό Θεόκλητο τον Β'.

Με αφορμή λοιπόν αυτές τις δύο επετείους, επιθυμώ να σας αποστείλω τις εγκάρδιες ευχές εμού προσωπικά ως δημάρχου του Λαγκαδά, του δημοτικού συμβουλίου και των συνδημοτών μου και να ευχηθώ να έχετε έτη μήκιστα και υγεία αμφιθαλή για να ποιμένετε το ποίμνιο που η εκκλησία σας ανέθεσε.

Έτη πολλά να συνεχίζετε το μεγάλο έργο που παραλάβατε από τον μακαριστό προκάτοχο σας κυρό Νικόδημο και το επαυξάνεται συνεχώς εδώ και 11 χρόνια, από την ημέρα που η ιεραρχία της Ελλαδικής εκκλησίας είδε τα τάλαντα, την οιακοστροφία, τον πύρινο λόγο και τα πάμπολα χαρίσματα που διακατέχετε και σας ανέδειξε Μητροπολίτη και πνευματικό πατέρα της Μητροπόλεως Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου.

Ο δήμος Λαγκαδά Σεβασμιώτατε όπως θα γνωρίζετε, μέσα στα διοικητικά του όρια έχει τέσσερις (4) Ιερές Μητροπόλεις. Τις ποιμένουν τέσσερις (4) Aξιοι ιεράρχες, ο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ.κ Θεολόγος, ο Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ.κ Βαρθολομαίος, ο Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ Πλάτων και η Σεβασμιώτητα σας ο Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ.κ Θεόκλητος.

Προσωπικά έχω τη τιμή και την ευλογία τώρα που βρίσκομαι στο πηδάλιο του δήμου εκτελών χρέη δημάρχου, να συνεργάζομαι σε σχεδόν καθημερινή βάση και με τους τέσσερις Μητροπολίτες και να αποκομίζω το αδίστακτο ενδιαφέρον και τη μέριμνα που έχετε για το ποίμνιο αλλά και το δήμο του Λαγκαδά, στα πλαίσια των διοικητικών ορίων που ο καθένας σας έχει.

Από τη δική σας Μητρόπολη είναι μεγίστη τιμή για τον δήμο μας ότι ένα από τα χωριά του, η κωμόπολη του Ζαγκλιβερίου αποτελεί τον τόπο καταγωγής και μαρτυρίου της Αγίας Μεγαλοπαρθενομάρτυρος Αγγελίνης- Ακυλίνης και κατέχει και το ιερό της λείψανο, το οποίο επίσης ανευρέθη στην Όσσα του δήμου Λαγκαδά, χωριό της Αγίας Κυράννης και φίλης της Αγίας Ακυλίνης. Επίσης στο Ζαγκλιβέρι διατηρείται μέχρι σήμερα και η οικεία όπου έμενε η Αγία Ακυλίνα.

Τολμώ να πω Σεβασμιώτατε, πως ο δήμος μου καυχάται που αποτελεί τόπο Αγίων της πίστεως μας και Ηρώων της πατρίδος μας και της Μακεδονίας μας!

Όμως Σεβασμιώτατε κ.κ Θεόκλητε όπως προανέφερα, η ημέρα ανήκει σε εσάς και είναι μέρα επετειακής χαράς. Εσείς είστε το τιμώμενο πρόσωπο της ημέρας!

Θέλω να σας ευχαριστήσω για τη καλή και αρίστη συνεργασία που έχουμε ως δήμος και εκκλησία και για ακόμη μια φορά να σας ευχηθώ με την ευκαιρία της επετείου σας, χρόνια πολλά να σας έχουμε οδηγό στο πηδάλιο της επαρχίας σας. Χρόνια πολλά ώστε ο πύρινος λόγος σας να αντηχεί στα αυτιά μας και να μας αφυπνίζει στους δύσκολους καιρούς που ζούμε και να αποτελεί φάρο ελπίδος για ένα καλύτερο αύριο για το τόπο μας και τα παιδιά μας.

Η αρχιερατική σας ευχή να μας συνοδεύει όλους μας και εμείς να καυχόμαστε για τον ποιμενάρχη της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου.


Σεβασμιώτατε κ.κ Θεόκλητε

Aξιος!!!

Ο δήμαρχος Λαγκαδά

Γεώργιος Ξενιτίδης
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium