Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
15/8/2022 10:01:07
    Επισκέπτες Online: 444


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ
08-09-2011
ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ
 
Εντυπωσιακή πραγματικά η παρουσία της φιλαρμονικής του Δήμου μας, το έγραψα άλλωστε, αλλά εντυπωσιακή -αρνητικά- και η απάντηση του Γραφείου Τύπου του Δήμου, με ένα ανοίκειο κείμενο, που μου προσάπτει ουκ ολίγα, γιατί τόλμησα να ρωτήσω: «Γιατί άραγε να είμαστε τόσο φειδωλοί στο χειροκρότημα των παιδιών μας» και ότι «η απουσία των υπευθύνων ήταν εμφανής». Αυτό και μόνο.
 
Στην αρχή πίστεψα πως το γραφείο τύπου μου θύμωσε, γιατί ενώ εκείνο έπρεπε να προβάλλει δεόντως την επιτυχία της ορχήστρας, το έκανα εγώ. Ύστερα είπα πως θα αρκούσε μια κουβέντα βρε αδερφέ μόνο: «ναι μπράβο στα παιδιά και τον μαέστρο, και η απουσία της πρώτης μέρα αναπληρώθηκε την τελευταία από τον κ. Πρόεδρο», και εκεί φυσικά θα τέλειωνε η ιστορία.
 
Αντ’ αυτού όμως διάβασα ένα πολεμικό ανακοινωθέν που με «κατατροπώνει», με αστείους χαρακτηρισμούς και με κατηγορεί ως διαστρεβλωτή της αλήθειας, για δήθεν υπαινιγμούς, για κακόπιστη κριτική, για επιλεκτική μνήμη, για υποτίμηση του έργου του Δήμου και των όσων έγιναν, και το γραφικότερο, ότι έλυσα το βιοποριστικό μου πρόβλημα και μην έχοντας τι άλλο να κάνω, ασχολούμαι με τον πολιτισμό (με γελοία πράγματα δηλαδή). Τώρα, πως εγώ σε τρεις αράδες είπα τόσα πολλά, δεν ξέρω που τα διάβασαν οι φίλοι του Γραφείου Τύπου. Μάλλον ψάχνουν για αντιπάλους. Ένα είναι βέβαιο για μένα, πως εγώ γνώρισα στον Δήμο μας ένα γραφείο τύπου, με μνημειώδη ευγένεια, την οποία εισέπραξα τελευταία όταν μου ζητήθηκε να τους συνδράμω με ιστορικό και λαογραφικό υλικό, προκειμένου να οργανώσουν την ιστοσελίδα του Δήμου, και βέβαια τους πρόσφερα όλες τις εκδόσεις μας και οπτικοακουστικό υλικό, τόνισα δε πως είμαι στη διάθεσή τους για ό,τι ακόμη χρειαστούν. Επίσης, με άνθρωπο του Δήμου τελευταία, μέσω του ηλεκτρονικού τύπου, κάναμε έναν πολύ φιλικό και πολιτισμένο διάλογο για τα θέματα του πολιτισμού, ο δε κ. Δήμαρχος εγγράφως με ευχαρίστησε για την συνεργασία και τις προτάσεις που κάναμε τον Ιανουάριο, ακόμα δε, μου έκανε την τιμή να με συμπεριλάβει στην επιτροπή διαβούλευσης, στη οποία δεν πιστεύω να με καταμέτρησαν ως κωφάλαλο.
 
Θεωρώ λοιπόν ότι το κείμενο του Γραφείου Τύπου του Δήμου αδικεί και εκθέτει τον Δήμο και τον κ. Δήμαρχο, γιατί δείχνει μια ταραχή και μια επιθετικότητα, ακόμα και σε ανθρώπους που το δήλωσαν πολλάκις, ότι είναι πρόθυμοι να συνδράμουν στον τομέα που σπούδασαν και ξέρουν και δεν τον θεωρούν φυσικά δικό τους αποκλειστικό προνόμιο.
 
Ο πολιτισμός είναι προνόμιο όλων και απόκτημα όλων, και αυτό φαίνεται κυρίως στον διάλογο. Λυπούμαι πραγματικά για την άποψη που διαμορφώνουν μερικοί για όποιον τολμάει και ρωτάει, και ιδιαίτερα για όποιον τολμάει και απαιτεί τα αυτονόητα ως φορολογούμενος πολίτης. Σας δίνω όμως τον λόγο μου, ότι σε ότι με αφορά και θα ρωτώ και θα απαιτώ και θα κρίνω. Είναι αναφαίρετο δικαίωμά μου και το οξυγόνο της δημοκρατίας μας.
 
Ελπίζω πως μετά από αυτή τη δήλωσή μου θα είμαστε και πάλι φίλοι.

Με εκτίμηση,
Τρύφων Τσομπάνης
Λέκτορας του Α.Π.Θ
 
 
Υ.Γ Στην επιστολή αναφέρονται οι ενέργειες του κ. Δημάρχου σε σχέση με την φιλαρμονική, θερμά συγχαρητήρια, ως Πρόεδρος και ως άνθρωπος που αγαπά αυτό που κάνει, έκανε το καθήκον του ως εντεταλμένος σύμβουλος και Δήμαρχος. Κανείς δεν θα τον κατηγορήσει για ό,τι καλό έκανε. Ούτε κι  εγώ φυσικά.       
 
 Τ.Π.Τ 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium