Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
18/6/2024 14:56:25Επισκέπτες Online: 699


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Δρυμός: Υπογράφηκε επιτέλους η σύμβαση για την κατασκευή Πολιτιστικού Κέντρου
25-01-2024
Δρυμός: Υπογράφηκε επιτέλους η σύμβαση για την κατασκευή Πολιτιστικού Κέντρου
 

Ένα χρόνιο και πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας του Δρυμού για την κατασκευή ενός χώρου τέχνης, πολιτισμού και αθλητισμού στην περιοχή ικανοποιεί η διοίκηση του Παντελή Τσακίρη στο Δήμο Ωραιοκάστρου.

Τη σύμβαση υπέγραψαν ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης και ο εκπρόσωπος της εταιρείας που ανέλαβε να υλοποιήσει το έργο. Παρόντες ήταν ο αντιδήμαρχος Μυγδονίας, Γιώργος Παρισόπουλος, η πρόεδρος της Κοινότητας Δρυμού, Όλγα Διαμέλα και ο γενικός γραμματέας της Ενωτικής Κίνησης Πολιτών Δρυμού και πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Δρυμού, Δημήτρης Πόντικας.

«Για τον Δρυμό, η σημερινή ημέρα είναι σημαντική. Υπέγραψα τη σύμβαση με την ανάδοχο εταιρία για τη δημιουργία πολιτιστικού κέντρου στην περιοχή. Σε 18 μήνες από σήμερα θα παραδώσουμε στην τοπική κοινωνία έναν σύγχρονο χώρο τέχνης, πολιτισμού και αθλητισμού, ένα έργο που οραματίστηκαν οι προκάτοχοι μου, επανασχεδιάσαμε ως δημοτική αρχή και εξασφαλίσαμε τις πιστώσεις που απαιτούνται για την ολοκλήρωση του. Προχωράμε!», τόνισε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης.

Ο κ. Τσακίρης και οι συνεργάτες του το προηγούμενο διάστημα προχώρησαν στην επανασχεδίαση του έργου, πέτυχαν να επιλύσουν προβλήματα που καθυστερούσαν την υλοποίησή του και να εξασφαλίσουν την απαραίτητη χρηματοδότηση για την κατασκευή του.

Το κτίριο προβλέπεται να κατασκευαστεί σε οικόπεδο πλησίον του δημοτικού γυμναστηρίου Δρυμού «Π. Νέτσικας». Σύμφωνα με την μελέτη θα περιλαμβάνει υπόγειο και δύο ορόφους, όπου, μεταξύ άλλων, θα υπάρχουν αίθουσα εκδηλώσεων, χώρος βιβλιοθήκης, φουαγιέ και γραφεία. Οι εργασίες για την κατασκευή του κτιρίου αναμένεται να ξεκινήσουν το επόμενο διάστημα.

Να θυμίσουμε ότι το έργο αυτό είχε δρομολογηθεί από την τότε διοίκηση του Αστέριου Γαβότση και τον τότε πρόεδρο της Κοινότητας Δρυμού Κώστα Πατσαλά, ο οποίος είχε και την έμπνευση της κατασκευής του ως ανταποδοτικό έργο για την παραχώρηση λατομικών ζωνών (μετά από δημοψήφισμα) στην ΤΙΤΑΝ ΑΕ.

Για την υλοποίηση του έργου, θα κατευθυνθούν κονδύλια 312.200 ευρώ μέσα από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» που ήδη υπάρχουν «στην άκρη», ποσό άνω των 363.000 ευρώ θα καλυφθεί από δωρεά του ομίλου «Τιτάν», ενώ περίπου 106.000 ευρώ θα προέλθουν από την τακτική επιχορήγηση προς τον δήμο Ωραιοκάστρου.

Κ. Πατσαλάς: Θετική εξέλιξη - από τον περασμένο Μάιο η οικοδομική άδεια

Ο κ. Πατσαλάς, ο οποίος πλέον είναι εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης, δήλωσε στο Polites Oraiokastrou:

«Είναι το δίχως άλλο μια θετική εξέλιξη για το Δρυμό αλλά και το Δήμο Ωραιοκάστρου συνολικά» είπε ο πρώην πρόεδρος Δρυμού και συνέχισε:

«Το πνευματικό κέντρο είναι ένα έργο πνοής για τον τόπο μας που θα αναβαθμίσει τις δράσεις πολιτισμού στην περιοχή. Αυτός ήταν και ο λόγος που αρχικά είχα πάρει την απόφαση για την υλοποίηση του και πίεζα όλο αυτό το διάστημα προς αυτήν την κατεύθυνση».

«Η καθυστέρηση είναι ήδη μεγάλη. Επί 4 χρόνια η διοίκηση Τσακίρη κωλυσιεργούσε επιδεικτικά στο να προβεί στις απαραίτητες διορθώσεις της μελέτης για την έκδοση της άδειας ενώ από τον περασμένο Μάιο που έγινε η έκδοση της χρειάστηκε να περάσουν τόσοι μήνες για να έχουμε ανάδοχο. Ας ελπίσουμε από εδώ και πέρα να κυλήσουν όλα ομαλά και όπως δεσμεύτηκε ο Δήμαρχος σε 18 μήνες να το δούμε ολοκληρωμένο».


www.oraiokastro.gr - www.politesoraiokastrou.gr 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium