Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
03/3/2024 08:23:06Επισκέπτες Online: 380


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


ΑΓΝΟ: Πανηγυρικό come back και στο βάθος επενδύσεις
26-01-2024
ΑΓΝΟ: Πανηγυρικό come back και στο βάθος επενδύσεις
 

Ανοιξε τα χαρτιά της για το μέλλον της ΑΓΝΟ, η οικογένεια Σαράντη των Ελληνικών Γαλακτοκομείων

Μετά 10 ολόκληρα χρόνια, η γαλακτοβιομηχανία που έγραψε ιστορία στον κλάδο “επέστρεψε στην αγορά, με σκοπό να επαναφέρει μνήμες, γεύσεις και μυρωδιές που οι Μακεδόνες είχαν συνδέσει με την ΑΓΝΟ”, όπως δήλωσε ο κ. Στέλιος Μιχαήλ Σαράντης, μέλος δ.σ. της “Ελληνικά Γαλακτοκομεία”, ο οποίος και μίλησε εκπροσωπώντας την οικογένεια των επενδυτών και τους αδελφούς Δημήτρη και Μιχάλη Σαράντη, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο, αντίστοιχα του Ομίλου.

Η “Ελληνικά Γαλακτοκομεία”, μέχρι σήμερα έχει επενδύσει 8 εκατ. ευρώ σε υφιστάμενα εργοστάσια του Ομίλου, για να προχωρήσει η παραγωγή των 21 προϊόντων ΑΓΝΟ, που βγήκαν στην αγορά τον Νοέμβριο του 2023. Όπως είπε ο κ. Σαράντης, η πρώτη ύλη για αυτά τα προϊόντα -γάλατα, γιαούρτια, κεφιρ και επιδόρπια- προέρχεται από αγελαδοτρόφους του Σοχού, του Λαγκαδά, της Νεας Απολλωνίας και του Πενταλόφου.

Τα προϊόντα ΑΓΝΟ έχουν τοποθετηθεί σε αλυσίδες σούπερ μάρκετ και σημεία μικρής λιανικής στη Θεσσαλονίκη και σε ακόμη 10 νομούς, σε Κεντρική και Δυτική Μακεδονία.


Ο κ. Σαράντης πρόσθεσε ότι, από το Α’ εξάμηνο του 2024, αρχίζει νέα προσπάθεια για την τοποθέτηση των προϊόντων ΑΓΝΟ και σε άλλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ όπως και σημείων μικρής λιανικής, ενώ αν διαπιστωθεί ότι τα προϊόντα ΑΓΝΟ, θα συνεχίσουν να έχουν, από το καταναλωτικό κοινό, την ίδια θετική ανταπόκριση που βρήκαν σε αυτό το πρώτο διάστημα της κυκλοφορίας τους, τότε θα εξετασθεί η επαναλειτουργία του μεγάλου εργοστασίου στο Λαγκαδά, που παραμένει κλειστό από το 2013.

Σύμφωνα με τον κ. Σαράντη, η επαναλειτουργία του εργοστασίου, στο οποίο υπάρχει εξοπλισμός παραγωγής παγωτού (ο Όμιλος σήμερα δεν παράγει παγωτό), θα απαιτήσει μεγάλη επένδυση, της τάξης των 100 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι δεν υπάρχει σχεδιασμός για την κυκλοφορία και άλλων προϊόντων ΑΓΝΟ εντός του 2024, ενώ οι επενδυτές θα ήθελαν να παράξουν το άλλοτε πολύ δημοφιλές τυρί ‘Βικτώρια’, αλλά δεν κατέστη δυνατό να βρεθεί η συνταγή του.

Η εκδήλωση άνοιξε με αγιασμό που τέλεσε ο Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Τράγκας, ενώ αναγνώσθηκε και ευχετήριο μήνυμα του Π.Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. κ. Φιλοθέου.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Εσωτερικών, Στάθης Κωνσταντινίδης.

Από την εκδήλωση δεν έλειψαν οι αναφορές στην “παλιά ΑΓΝΟ”, την ίδρυση της συνεταιριστικής οργάνωσης, την ανάπτυξή της, αλλά και την πτώχευσή της το 2013.


www.makthes.gr 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium