Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
28/5/2024 20:09:00























Επισκέπτες Online: 724


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.






Στόχος εμπρηστών για δεύτερη φορά το Μπίλλειο (φωτο)
30-01-2024
Στόχος εμπρηστών για δεύτερη φορά το Μπίλλειο (φωτο)
 

Το άλλοτε στολίδι του Λαγκαδά βανδαλίζεται καθημερινά και είναι θέμα χρόνου να καταστραφεί ολοσχερώς, λόγω της αδιαφορίας του δήμου

Μνήμες του Δεκεμβρίου του 2018 όταν κάηκε η σκηνή του Μπίλλειου Λαγκαδά από ομάδα έξι νεαρών ατόμων, «ξύπνησε» στους κατοίκους η φωτιά που άναψαν άγνωστοι το περασμένο Σάββατο στο υπόγειο του κτιρίου, η οποία επεκτάθηκε και προκάλεσε σημαντικές ζημιές.

Το lagadas.net βρέθηκε στο χώρο και έκανε αυτοψία, με τις εικόνες να προκαλούν θλίψη και θυμό.





Το κτίριο έχει γίνει έρμαιο βανδάλων και επιτηδείων που αναζητούν σίδερα και καλώδια, προκαλώντας συνεχώς φθορές. Ομάδες νεαρών εισβάλλουν καθημερινά, ρημάζουν και σκαρφαλώνουν στην ταράτσα του κτιρίου, με κίνδυνο της ζωής τους.

Όλες οι πόρτες και τα παράθυρα είναι σπασμένα και η πρόσβαση σε αυτό είναι πολύ εύκολη στον καθένα. Ανθρωποι και ζώα εισβάλλουν καθημερινά στο χώρο, ενώ κατά καιρούς άστεγοι και τοξικομανείς βρίσκουν καταφύγιο σε αυτό.

Η υποβάθμιση που υφίσταται ο χώρος, αλλά και η γύρω περιοχή (καθώς είναι γνωστό πως αποτελεί στέκι περιθωριακών) είναι καθημερινή και συνεχής.

Δυστυχώς, από την φωτιά του Δεκεμβρίου 2018 και έπειτα, δεν έγινε καμία σοβαρή προσπάθεια προφύλαξης του κτιρίου, όπως και καμία προσπάθεια αποκατάστασης του. Οι δημοτικές αρχές «έκλειναν τα μάτια» στο πρόβλημα, θέλοντας να μην αναλάβουν ευθύνες για την προφύλαξη του.    



Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση του Δήμου Λαγκαδά για το θέμα. Υπέβαλλε μήνυση κατ' αγνώστων η κα Ανδρεάδου, καμία αναφορά για την άμεση προφύλαξη του.

Μήνυση κατά αγνώστων καταθέτει ο Δήμος Λαγκαδά για τον εμπρησμό στο Μπίλλειο Πολιτιστικό Κέντρο το βράδυ του Σαββάτου.

Όπως ενημερωθήκαμε από την Πυροσβεστική, η οποία επενέβη άμεσα και αυτό είχε ως συνέπεια να αποφευχθούν τα χειρότερα, η φωτιά ξεκίνησε από το υπόγειο του κτιρίου και προκάλεσε σημαντικές ζημίες.

Ζητήσαμε την άμεση παρέμβαση της Ελληνικής Αστυνομίας και της Δικαιοσύνης προκειμένου να ανακαλυφθούν και να λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους οι δράστες.

«Η κοινωνία του Λαγκαδά και οι δημότες γνωρίζουν την αμαρτωλή ιστορία του Μπιλλείου. Ως νέα Δημοτική Αρχή δεν θα μείνουμε στην αυτονόητη καταδίκη και στις μηνύσεις, αλλά θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας ώστε να αποκατασταθεί ο πολύτιμος αυτός χώρος για τον Πολιτισμό του Δήμου μας, να αποπερατωθεί και να λειτουργήσει.

Παραλάβαμε το Μπίλλειο ως ένα κουφάρι και θα κάνουμε το παν για να το παραδώσουμε στολίδι, όπως αξίζει στην μεγάλη προσφορά της οικογένειας Μπίλλη και στον πολιτισμό του τόπου μας», δήλωσε η Δήμαρχος Λαγκαδά, Νίκη Ανδρεάδου.




 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ



Επικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium