Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
13/7/2024 21:23:28Επισκέπτες Online: 425


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Εκπαιδευτική Βιωματική Περιπέτεια: Μαθαίνοντας την Αγγλική Γλώσσα μέσω Επιστημονικών Πειραμάτων
30-01-2024
Εκπαιδευτική Βιωματική Περιπέτεια: Μαθαίνοντας την Αγγλική Γλώσσα μέσω Επιστημονικών Πειραμάτων
 

Σε έναν κόσμο όπου η γνώση και η εκπαίδευση εξελίσσονται διαρκώς, τα Manoloudi Language Schools αναδεικνύουν τη σημασία της παιδαγωγικής καινοτομίας.


 

Ξεκινήσαμε μια εκπληκτική περιπέτεια που ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Οι μαθητές μας, σε ρόλο ντετέκτιβ, βύθισαν τα χέρια τους στον κόσμο της γλώσσας και της επιστήμης, αναλύοντας μυστηριώδη μηνύματα και αναζητώντας κρυμμένες αλήθειες μέσα από παιχνίδια αριθμών. Οι μαθητές μας Βίωσαν τη γλώσσα με τη δημιουργία μυστικών μηνυμάτων χρησιμοποιώντας διαλύματα αλατιού, ενώ παράλληλα εξοικειώθηκαν με έννοιες όπως η διάλυση, η εξάτμιση και η φυσική διήθηση. 


 

Η τάξη μετατράπηκε σε ένα εργαστήριο όπου το νερό και το αλάτι έγιναν τα μέσα για τη δημιουργία των δικών τους μυστικών κωδικών. Εκτός από την εκμάθηση νέων λέξεων και φράσεων, οι μικροί μας ντετέκτιβ κατάφεραν να κατανοήσουν τις διαδικασίες διάλυσης και εξάτμισης, βιώνοντας τη μαγεία της χημείας μέσα από την πρακτική εφαρμογή.

Σε κάθε γωνιά της αίθουσας ακούγονταν φωνές ενθουσιασμού καθώς οι μαθητές μας διάβαζαν μυστικά μηνύματα γραμμένα με πινέλα και αλατόνερο, έπλαθαν τις αγαπημένες τους ιστορίες και συνεργάζονταν για να αποκρυπτογραφήσουν άγνωστες λέξεις. Η δημιουργικότητα ανθούσε σε κάθε βήμα τους, καθώς ανακάλυπταν ότι η μάθηση μπορεί να είναι μια διασκεδαστική διαδικασία που δεν γνωρίζει όρια. 


 

Κάθε μία από τις δραστηριότητες είναι σχεδιασμένη ώστε να καλλιεργεί την κριτική σκέψη και να διευρύνει το γλωσσικό απόθεμα. Μέσα από την ανάγνωση, την ανάλυση κειμένων, την επίλυση γρίφων και τη σύνθετη σκέψη, οι μαθητές μας αναπτύσσουν την ικανότητα να εκφράζονται με σαφήνεια και ακρίβεια.


 

Καθώς η περιπέτεια κορυφωνόταν, τα παιδιά ανέλαβαν το ρόλο του ντετέκτιβ, δημιουργώντας τους δικούς τους μυστικούς κωδικούς. Αυτή η δραστηριότητα τους επέτρεψε να εκφράσουν τη δημιουργικότητά τους και να ενισχύσουν την αυτοπεποίθησή τους στη χρήση της γλώσσας. Οι μαθητές μας, πλέον εξοικειωμένοι με τον γλωσσικό κώδικα και τις μεθοδολογίες ερευνητών, έλυναν τους γρίφους με αυτοπεποίθηση και ζήτησαν περισσότερους.Η ημέρα έκλεισε με την παρουσίαση των Μυστικών Κωδικών τους στην τάξη, με κάθε ομάδα να παρουσιάζει τη δική της κρυπτογραφημένη ιστορία. Η αίθουσα αντηχούσε με τα γελάκια και τις φωνές των παιδιών που είχαν κατακτήσει μια νέα γλώσσα, όχι μόνο γραπτώς αλλά και στην καρδιά τους.


 

Η ανατροπή της συμβατικής διδασκαλίας άφησε στους μαθητές μας ένα ανεξίτηλο σημάδι και τα Manoloudi Language Schools πλημμύρισαν με την υπόσχεση ότι κάθε νέα ημέρα θα είναι μια ευκαιρία για ανακαλύψεις και περιπέτεια ... γιατί αυτό που μένει στο τέλος του μαθήματος, το πιο σημαντικό μάθημα που είναι χαραγμένο στις καρδιές των μαθητών μας, δεν είναι μόνο η γνώση που αποκτήθηκε αλλά και η διαδικασία της μάθησης - μια διαδικασία που τους δίδαξε ότι η περιέργεια, η δημιουργικότητα και η συνεργασία είναι το κλειδί για κάθε είδους επιτυχία. 

Με αυτή την εμπειρία, οι μαθητές μας αποδεικνύουν ότι η εκπαίδευση δεν είναι μια απλή σειρά διδακτικών ωρών, αλλά ένα ζωντανό ταξίδι που τους προετοιμάζει για τη ζωή. 


 

Οι μαθητές των Manoloudi Language Schools αποχαιρετούν την τάξη έχοντας στα χέρια τους όχι μόνο τις δημιουργίες τους αλλά και την επιθυμία να συνεχίσουν την έρευνα και την μάθηση.

Ενταχθείτε στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Μανωλούδη και ανακαλύψετε τη χαρά της εξερεύνησης μιας νέας γλώσσας.

 

Επισκεφτείτε ένα από τα σχολεία μας και γνωρίστε τον τρόπο διδασκαλίας μας!!

Περιηγηθείτε στη σελίδα μας: www.manoloudi.eu 

 

Βρείτε μας στα social media

Facebook: Κέντρα Ξένων Γλωσσών Μέλισσα Μανωλούδη Σταυρίδη

Instagram: manoloudi_language_schools

Tiktok: @manoloudilanguageschools

Καλέστε μας στο 6977007116 & 23940 24142

Στείλτε μας email στο manoloudi1998@gmail.com


Online αίτηση εγγραφής : https://www.manoloudi.eu/eggrafi/
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium