Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
21/7/2024 22:25:07Επισκέπτες Online: 939


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Δεν είναι κρίμα, να ντρέπεσαι να λες πως είσαι Λαγκαδιανός;
02-02-2024
Δεν είναι κρίμα, να ντρέπεσαι να λες πως είσαι Λαγκαδιανός;
 

Ναι, το ζήσαμε κι αυτό!!!!Για τέταρτη φορά το ΜΠΙΛΛΕΙΟ λαμπάδιασε, από την περιφερόμενη αλητεία (δυστυχώς νέων παιδιών), που δεν έμαθαν να σέβονται τίποτα, αλλά λαμπάδιασε κι από την αδιαφορία όσων είχαν την ευθύνη να προστατεύσουν ένα ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑ που κόστισε στους δωρητές πολλά εκατομμύρια δραχμές, και εδώ και μια 25ετία ρημάζει. Είναι άδικο, είναι τρομερό, είναι ακατανόητο, είναι ύβρις έναντι των αείμνηστων δωρητών που είδαν η δωρεά τους να υποτιμάται με τον χειρότερο τρόπο, είναι προσβολή στον πολιτισμό και την ιστορία ενός τόπου, είναι προσβολή έναντι όλης της κοινωνίας που δεν έχει ένα ευπρεπή χώρο για να αναδείξει τα πολιτιστικά του ενδιαφέροντα, είναι κρίμα στα 2024 να ντρέπεσαι να λες ότι είσαι Λαγκαδιανός!!

Οι ευθύνες διαχρονικά καταμερίζονται σε όλους αυτούς που στα προεκλογικά μπαλκόνια μας έταζαν λαγούς με πετραχήλια, και δεν έκαναν απολύτως ΤΙΠΟΤΑ για να ολοκληρωθεί ένα έργο πνοής και ανάπτυξης της πόλης, ούτε να περισώσουν ότι υπήρχε στο χώρο. Ένα έργο που θα άλλαζε την εικόνα του Δήμου προς τα έξω. Αλλά θα μου πείτε, ποια είναι, και ήταν, η σχέση των κάθε είδους πολιτευτών και δημάρχων με τον πολιτισμό και την ιστορία του τόπου μας; Ανοιξαν ποτέ κανένα βιβλίο για να μάθουν για τον τόπο που κατοικούν και διαφεντεύουν; Ρώτησαν ποτέ να μάθουν πώς στήθηκε η καρέκλα της εξουσίας τους και πόσο ιδρώτας έπεσε από παλαιότερους απ’ αυτούς, τους οποίους αγνοούν και σαν ονόματα ακόμη;

Από την άλλη, δεν αισθανόμαστε ντροπή μόνο για Μπίλλειο, αλλά και για πολλά άλλα που πληγώνουν την εικόνα αυτού του Δήμου και κυρίως αυτής της πόλης, που διεκδικεί την έδρα μια ολόκληρης επαρχίας.. Ας μη τα αναφέρω γιατί θα γεμίσει η σελίδα!

Τι ήθελε το ΜΠΙΛΛΕΙΟ για να σωθεί; Μια απλή φροντίδα για την φύλαξη του χώρου και μια κίνηση για να ενταχθεί σε κάποιο πρόγραμμα ώστε να ολοκληρωθεί επιτέλους! ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΑΥΤΑ ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. Τις εικόνες τις είδατε στο διαδίκτυο, που φανερώνουν και την αδιαφορία -γιατί αν υπήρχε φύλαξη, δεν θα γινόταν τίποτα- αλλά και την πλήρη απαξίωση ενός κληροδοτήματος μιας οικογένειας, που γέμισε τη Θεσσαλονίκη με δωρεές και ιδρύματα και στην ιδιαίτερα τους πατρίδα συνάντησαν μόνο αδιαφορία και απαξίωση!!!

Πάντα φοβόμουνα τη φωτιά στο υπόγειο, γιατί υπάρχουν αρκετά εύφλεκτα υλικά, που θα μπορούσαν με μια επέκταση να κάψουν όλη την πόλη. Εκτός αυτού, στο υπόγειο βρίσκονται όλα τα αρχεία του Δήμου Λαγκαδά, από της ιδρύσεώς του, πεταμένα και αναξιοποίητα, χωρίς κανένα ενδιαφέρον για την φύλαξή τους. Σε αναπτυγμένες πόλεις όλο αυτό το αρχείο θα ψηφιοποιούνταν και θα αποτελούσε την ιστορική παρακαταθήκη για το μέλλον. Αλλά ποιος να σκεφτεί τέτοιες «πολυτέλειες»;

Τι προτείνουμε για το σήμερα. Αμεση φροντίδα ώστε με σιδεριές-πλέγμα, να κλείσουν όλα  τα παράθυρα και οι πόρτες, ώστε να αποκλείουν την είσοδο βανδάλων και κλεπτών στο χώρο. Να πούμε δε ότι αφού έχουν κλαπεί όλα τα καλώδια και τα μεταλλικά στοιχεία του κλιματισμού, η επόμενη κίνηση είναι να αρχίσουν να κλέβουν πόρτες και παράθυρα. Σε συγκεκριμένα σημεία του κτηρίου να τοποθετηθούν κάμερες ώστε να ελέγχεται ο χώρος και ηλεκτρονικά και να καταγράφονται όλες οι κινήσεις όσων πλησιάζουν το κτήριο..

Δεν θέλει φιλοσοφία, ούτε δημόσια διαβούλευση για να προστατέψεις τη δημόσια περιουσία, για την οποία ορκίστηκες πως θα την προστατεύεις υπηρετώντας «το δημόσιο συμφέρον του ελληνικού λαού», ούτε πολλά - πολλά λόγια. Θέλει άμεση ανταπόκριση στη θέληση του λαού που δεν σταμάτησε να ονειρεύεται την ομορφιά και την ανάπτυξη.

Θα τηρήσουν τουλάχιστον τον όρκο τους όσοι εμπλέκονται στα κοινά! Η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία!!!

ΤΡΥΦΩΝ ΤΣΟΜΠΑΝΗΣ

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ  ΑΠΘ
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium