Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
19/7/2024 06:06:34Επισκέπτες Online: 588


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Δεν έχει τέλος η ταλαιπωρία 500 μαθητών του γυμνασίου Λαγκαδά που βρίσκεται υπό κατάρρευση - Αναζητά λύση ο δήμος
08-02-2024
Δεν έχει τέλος η ταλαιπωρία 500 μαθητών του γυμνασίου Λαγκαδά που βρίσκεται υπό κατάρρευση - Αναζητά λύση ο δήμος
 

Η δημοτική αρχή επιχειρεί να εντάξει το νέο σχολείο σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα για να αρχίσει το συντομότερο δυνατόν η κατασκευή του - Στα κάγκελα γονείς και εκπαιδευτικοί

Από «συμπληγάδες» αναγκάζεται να περάσει η νέα διοίκηση στο δήμο Λαγκαδά, προκειμένου να βρει τρόπο και κονδύλια για την κατασκευή νέου Γυμνασίου στην περιοχή, καθώς το υφιστάμενο συνεχίζει να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στατικότητας, αναγκάζοντας τους περισσότερους μαθητές να μετακινούνται σε άλλες σχολικές μονάδες και τους υπόλοιπους να κάνουν μαθήματα σε kibo.

Το σχολείο στο οποίο φοιτούν 500 μαθητές βρίσκεται σε κακή κατάσταση λόγω των προβλημάτων στατικότητας, και παραμένει κλειστό με εκπαιδευτικούς και γονείς να υφίστανται ταλαιπωρία χωρίς τέλος, αφού αναγκάστηκαν να μετακομίσουν σε άλλο σχολείο, έως ότου βρεθεί λύση και προχωρήσει η κατασκευή του νέου.

Η δημοτική αρχή «κληρονόμησε» από την προηγούμενη ένα ακόμη σοβαρό πρόβλημα, που αυτή τη φορά σχετίζεται με το χώρο της παιδείας και την ασφάλεια των μαθητών, και σήμερα αναγκάζεται να καταβάλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να βρεθούν τα κατάλληλα χρηματοδοτικά προγράμματα για να ενταχθεί και να κατασκευαστεί.

Η δήμαρχος Νίκη Ανδρεάδου, αμέσως μετά την εκλογή της στο δήμο Λαγκαδά άνοιξε το φάκελο του έργου… διαπιστώνοντας πως έχει κολλήσει και ότι ουδείς ασχολήθηκε σοβαρά, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. Μιλώντας στο makthes.gr η κ. Ανδρεάδου αναγνώρισε πως η δημοτική αρχή είναι αντιμέτωπη με ένα σοβαρό ζήτημα και για το λόγο αυτό, όπως είπε, καταβάλει προσπάθειες ώστε άμεσα να ανακοινώσει ότι δίνεται λύση.

«Κάνουμε ότι μπορούμε από την πρώτη ημέρα και σήμερα είναι γεγονός ότι οι οργανωτικές προετοιμασίες προχωρούν με ταχύτατους ρυθμούς, ώστε ο δήμος Λαγκαδά να βρίσκεται σε απόλυτη ετοιμότητα για να λύσει οριστικά τα πολύ σοβαρά προβλήματα με το 1ο Γυμνάσιο Λαγκαδά» τόνισε η δήμαρχος.

Η δημοτική αρχή, είπε, βρίσκεται σε αναμονή του ανοίγματος προγραμμάτων από τα οποία θα μπορεί να χρηματοδοτηθεί και να υλοποιηθεί η πρόταση της για την ανέγερση ενός νέου, σύγχρονου σχολικού συγκροτήματος, το οποίο θα κατασκευαστεί με βάση τις βιοκλιματικές αρχές για την ελάχιστη κατανάλωση ενέργειας και θα ανταποκρίνεται στις εκπαιδευτικές ανάγκες.

Σε κατάληψη το σχολείο από τους μαθητές

Την ίδια ώρα το 1ο Γυμνάσιο τελεί υπό κατάληψη από τους μαθητές, που διαμαρτύρονται για την κατάσταση που επικρατεί στους χώρους του κτιρίου.

Σύμφωνα με το lagadas.net οι μαθητές είναι αγανακτισμένοι με την κτιριακή κατάσταση του κτιρίου, αλλά και τις ελλείψεις σε υποδομές. Όπως αναφέρει, ένα από τα χρόνια ζητήματα του σχολείου είναι η δυσοσμία στις τουαλέτες, αλλά και η έλλειψη κυλικείου. Μεταξύ των αιτημάτων τους είναι η παροχή διαδραστικών πινάκων, χώρων άθλησης και λύση για τα αδέσποτα που περιφέρονται γύρω από την αυλή του σχολείου.

Τα μαθήματα αυτή την περίοδο διεξάγονται πλέον εξ αποστάσεως, μέσω της εκπαιδευτικής πλατφόρμας webex.

Υπενθυμίζεται ότι η κατασκευή του 2ου γυμνασίου Λαγκαδά αποτελεί προτεραιότητα για τη νέα δημοτική αρχή και όπως ανέφερε η δήμαρχος κ. Ανδεάδου θα τρέξουν άμεσα και όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες για τη διαμόρφωση του οικοπέδου και τις χαράξεις των δρόμων, αλλά και η χάραξη ενός ακόμη δρόμου για να έχουν ασφαλή πρόσβαση τα παιδιά του Λυκείου που βρίσκεται στο ίδιο οικόπεδο.

Το πρώτο βήμα για την ανέγερση του νέου κτιρίου που θα στεγάσει το 2ο γυμνάσιο Λαγκαδά πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο του 2023 με την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης έκτασης από τον δήμο στις Κτιριακές Υποδομές ΑΕ. Συγκεκριμένα πρόκειται για έκταση συνολικά 5.696,73 τ.μ. στην οποία πρόκειται να ανεγερθεί το νέο σχολικό κτίριο.

www.makthes.gr 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium