Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
18/4/2024 07:06:45

Επισκέπτες Online: 701


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Εβδομάδα Φιλίας στα ΚΞΓ ΜΑΝΩΛΟΥΔΗ
19-02-2024
Εβδομάδα Φιλίας στα ΚΞΓ ΜΑΝΩΛΟΥΔΗ
 

Ξεκινώντας ένα συναισθηματικό εκπαιδευτικό ταξίδι, το σχολείο μας πρόσφατα γιόρτασε το "Building Bridges of Friendship - Χτίζοντας Γέφυρες Φιλίας", μια σειρά από projects προσαρμοσμένα στις διάφορες ηλικίες και τα ενδιαφέροντα των μαθητών μας. Αυτή η πρωτοβουλία είχε σκοπό να ενισχύσει την κατανόηση, την ενσυναίσθηση και την παγκόσμια ενημέρωση μέσω μιας ποικιλίας δημιουργικών και αναστοχαστικών δραστηριοτήτων.

 

Για τους νεότερους μαθητές μας, το project "Friendship Garden - Κήπος της Φιλίας" φύτεψε τους σπόρους της συντροφικότητας και της εκτίμησης. Οι μαθητές δημιούργησαν χάρτινα λουλούδια, με κάθε πέταλο να αναγράφει ποιότητες φιλίας, καλλιεργώντας μια πρώιμη κατανόηση της ενσυναίσθησης και της συνεργασίας. Αυτή η πρακτική δραστηριότητα όχι μόνο βελτίωσε τις λεπτές κινητικές τους δεξιότητες αλλά εισήγαγε επίσης τις θεμελιώδεις αξίες της καλοσύνης και του σεβασμού.

Το project "Heart Buddies" επέτρεψε στους μαθητές να εκφράσουν την αγάπη και την εκτίμηση μέσω της δημιουργίας καρδιών από χαρτί. Αυτό το project τόνισε τη σημασία της έκφρασης των συναισθημάτων και ενίσχυσε την έννοια ότι η φιλία και η αγάπη υπερβαίνουν τα υλικά δώρα, υπογραμμίζοντας την αξία της προσωπικής έκφρασης και της δημιουργικότητας.

Με το "Circle of Kindness - Ο Κύκλος της Καλοσύνης", οι μαθητές ανέλαβαν την αποστολή να αναγνωρίσουν και να εκτελέσουν πράξεις καλοσύνης στην τάξη τους. Καταγράφοντας αυτές τις πράξεις και αναλογιζόμενοι τον αντίκτυπό τους, οι μαθητές ανέπτυξαν μια βαθύτερη αίσθηση κοινωνικής ευθύνης και τη σημασία της συμβολής σε ένα θετικό κλίμα κοινότητας.

Οι μεγαλύτεροι μαθητές ασχολήθηκαν με το project "Expressions of Love Around the World" το οποίο και πήγε τους μαθητές μας σε μια παγκόσμια εξερεύνηση των παραδόσεων αγάπης και φιλίας. Αυτό το project διένυσε τους ορίζοντές τους, εισάγοντας τους στην πολιτισμική ποικιλομορφία και ενθαρρύνοντας την εκτίμηση για τους ποικίλους τρόπους με τους οποίους οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο γιορτάζουν την αγάπη και τη φιλία.

Τέλος, το project "The World through Our Eyes - Ο Κόσμος Μέσα από τα Μάτια Μας" παρότρυνε τους μαθητές να μοιραστούν τις προοπτικές και τις εμπειρίες τους, συνδυάζοντας προσωπικές αφηγήσεις και παρουσιάσεις πολυμέσων. Αυτή η πρωτοβουλία όχι μόνο βελτίωσε τις δεξιότητες αφήγησης και τεχνικές τους, αλλά επίσης προώθησε ένα περιβάλλον όπου κάθε φωνή ακούγεται και εκτιμάται.

Μαζί, αυτά τα project υπογράμμισαν το εκπαιδευτικό ήθος του σχολείου μας: να καλλιεργήσει ολοκληρωμένα άτομα που εκτιμούν τη διαφορετικότητα, εκφράζονται δημιουργικά και χτίζουν σημαντικές συνδέσεις με τους άλλους. Μέσω αυτών των προσπαθειών, έχουμε γίνει μάρτυρες της ανθοφορίας των φιλιών, της ενίσχυσης της κοινότητας του σχολείου μας και της χαρούμενης ανακάλυψης του πλούσιου υφάσματος των πολιτισμών και των παραδόσεων του κόσμου.

Γονείς που επιθυμούν να παρέχουν στα παιδιά τους μια ολοκληρωμένη εκπαίδευση, που συνδυάζει τη γλώσσα με την επιστήμη και την τεχνολογία, θα βρουν στα σχολεία μας το ιδανικό περιβάλλον. Μέσα από τέτοια προγράμματα, τα Manoloudi Language Schools αποδεικνύουν ότι η εκπαίδευση μπορεί να ξεπεράσει τα παραδοσιακά όρια, προσφέροντας στα παιδιά μας μια πύλη προς την ανακάλυψη, την καινοτομία και την προσωπική ανάπτυξη.

Επισκεφτείτε ένα από τα σχολεία μας και γνωρίστε τον τρόπο διδασκαλίας μας!!

Περιηγηθείτε στη σελίδα μας : www.manoloudi.eu

Βρείτε μας στα social media

Facebook: Κέντρα Ξένων Γλωσσών Μέλισσα Μανωλούδη Σταυρίδη

Instagram: manoloudi_language_schools

Tiktok: @manoloudilanguageschools

Καλέστε μας στο 6977007116 & 23940 24142

Στείλτε μας email στο: manoloudi1998@gmail.com

Online αίτηση εγγραφής: https://www.manoloudi.eu/eggrafi/
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium