Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
18/4/2024 06:48:47

Επισκέπτες Online: 684


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Ψηφίστηκε ο προυπολογισμός για το 2024 - Ανδρεάδου: «Δεν βρήκαμε καμία μελέτη»
01-03-2024
Ψηφίστηκε ο προυπολογισμός για το 2024 - Ανδρεάδου: «Δεν βρήκαμε καμία μελέτη»
 

Εγκρίθηκε με πλειοψηφία ο Προϋπολογισμός Εσόδων - Εξόδων του Δήμου Λαγκαδά για το 2024, καθώς και το Ολοκληρωμένο Πλαίσιο Δράσης, στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου.

Πρόκειται για έναν προϋπολογισμό ο οποίος είναι αυξημένος σε σχέση με το 2023 (43,3 εκατ. ευρώ έναντι 37,7 εκατ. ευρώ). Ωστόσο, όπως επισήμανε η Δήμαρχος Λαγκαδά, Νίκη Ανδρεάδου, στην εισήγησή της «στην πραγματικότητα είναι ένας φτωχός προϋπολογισμός σε απορροφήσεις, συνεχιζόμενα έργα, εντάξεις, ενδεικτικό του τρόπου με τον οποίο πορεύτηκε η προηγούμενη διοίκηση, με συνέπεια, δυστυχώς, να μην βρούμε έσοδα από χρηματοδοτικά προγράμματα».

Η Δήμαρχος Λαγκαδά τόνισε ότι οι δύο μεγάλοι στόχοι του προϋπολογισμού είναι «η βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών με την εξασφάλιση ποιοτικών παρεχόμενων υπηρεσιών και η ταχύτερη δυνατή ωρίμανση μελετών, ώστε ο Δήμος Λαγκαδά να αποκτήσει υποδομές που για άλλους Δήμους είναι αυτονόητες».

Η κα. Ανδρεάδου επισήμανε ότι ο προϋπολογισμός σχεδιάστηκε κατά τέτοιον τρόπο ώστε να δοθεί έμφαση «στην καθαριότητα, την αποκομιδή ογκωδών, τη σχολική στέγη, τις ασφαλτοστρώσεις, τον ηλεκτροφωτισμό, τα κοιμητήρια, αλλά και να υπάρχουν αυξημένα κονδύλια για μελέτες, αφού χωρίς μελέτες δεν μπορεί να γίνει κανένα έργο και εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να ξεκινήσουμε από το μηδέν, καθώς δεν βρήκαμε καμία από την προηγούμενη διοίκηση».

Η δήμαρχος Λαγκαδά κατέληξε λέγοντας ότι «η μεγάλη πρόκληση είναι να υλοποιήσουμε στο μέγιστο δυνατό βαθμό τον Προϋπολογισμό και να μην μείνουν στα χαρτιά οι προβλέψεις, ώστε ο επόμενος Προϋπολογισμός, του 2025, να μας βρει σε τέτοιο βαθμό ωριμότητας που να μπορούμε να υλοποιούμε έργα τα οποία θα αλλάξουν την εικόνα του Δήμου Λαγκαδά».

  

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium