Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
18/4/2024 06:37:03

Επισκέπτες Online: 652


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Καρναβάλι Σοχού: Το πρόγραμμα εκδηλώσεων
15-03-2024
Καρναβάλι Σοχού: Το πρόγραμμα εκδηλώσεων
 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΜΑΡΤΙΟΥ

Στις 16.30 ο παιδικός αποκριάτικος χορός που θα τον διαδεχθεί πάρτυ μεταμφιεσμένων (χορός «Αράπκας»).

ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ

Στις 18.30 μμ παραδοσιακή ρούμπα, που αναβιώνουν ο κοινωφελής σύλλογος «Αγιος Χριστόφορος», ο «Πολιτιστικός Χορευτικός Ομιλος Σοχού», και η «Λαογραφική Ομάδα Γυναικών Σοχού». Την «ρούμπα» που εκτείνεται απ’ την κεντρική πλατεία ως την Κάτω Αγορά διαδέχεται η «κάθαρση» και το «ζάππους», για τον εξαγνισμό της φύσης.

ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΜΑΡΤΙΟΥ

Συγκροτήματα απ’ τους Εκπολιτιστικούς Συλλόγους Λαγυνών, Αυγής και Αγίου Μάρκου Κιλκίς θα χορέψουν «αντάμα» την Αποκριά, από τις 11.00-12.30 το πρωί συνοδεία της διάσημης ορχήστρας «BRONZA BANDA», η οποία θα ντύσει μουσικά και τον γάμο της αράπκας σε μια παρωδία γάμου, με καλεσμένους όλους τους ντόπιους και τους ξένους επισκέπτες που θα βρεθούν στα στέκια μας, παρέα με τον Πολιτιστικό Χορευτικό Ομιλο Σοχού, που θα προετοιμάσει με κάθε λεπτομέρεια και θα ντύσει στο σπίτι που έφτιαξε τη νύφη (ακίνητο οικογένειας π. Δημάρχου Καρακόλη), την ίδια ώρα που στην παιδική χαρά Αθανασιάδη, θα τελείται «το ξύρισμα του γαμπρού», και στα δύο βρύσια (οικία Γιάννη Μήττα), «οι συγγενείς του κουμπάρου», θα χορεύουν. Νταούλια και ζουρνάδες, πνευστά και χάλκινα, γλέντι και χορός, τσίπουρο, κρασί και άφθονα κεράσματα θα υπάρχουν σε όλες τις εστίες και θα σας περιμένουν.

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΜΑΡΤΙΟΥ

Στις 11.00 πμ τμήματα Παραδοσιακών Χορευτικών, ο Αγιος Χριστόφορος και ο Πολιτιστικός Χορευτικός Ομιλος Σοχού υποδεχόμενοι τον Διόνυσο Σταυρούπολης, το Χοροστάσι, μουσικούς και χορευτές απ’ τον Ξηροπόταμο.

Θα ακολουθήσει μοίρασμα φασολάδας και σαρακοστιανών εδεσμάτων και από τις 14.30 ξεκινά το «προστάβανι» όπως αποκαλούν οι ντόπιοι το έθιμο της συγχώρεσης με το μοίρασμα πορτοκαλιών και το χειροφίλημα στους γηραιότερους.

Πεζοπόρα τμήματα σχολείων φορέων κατοίκων και συλλόγων θα ανοίξουν την παρέλαση, (15.00 μμ) μετά την αναπαράσταση των αράπηδων του Ξηροποτάμου, και η κάθοδος των Κουδουνοφόρων με τους βενιαμίν «Μέριου» εν αρχή και ακολούθως τους μεγαλύτερους τελεστές, θα ξεκινήσει στις 16.00 μμ. 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium