Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
13/7/2024 00:18:20Επισκέπτες Online: 489


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Πρόγραμμα Εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, στο Δήμο Λαγκαδά
22-03-2024
Πρόγραμμα Εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, στο Δήμο Λαγκαδά

Η ιστορική Επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821 θα εορτασθεί και φέτος με κάθε επισημότητα στον Δήμο Λαγκαδά, με την διοργάνωση επετειακών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν με την φροντίδα του Δήμου.

• Γενικός Σημαιοστολισμός όλων των Δημοσίων και Δημοτικών κτιρίων, των κτιρίων των Ν.Π.Δ.Δ., των Οργανισμών, Τραπεζών και ιδιωτικών καταστημάτων, των κατοικιών και των κεντρικών οδών, από ώρα 08.00’ της 23ης μέχρι και τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου.

• Φωταγώγηση των Δημοσίων και Δημοτικών κτιρίων, των κτιρίων Ν.Π.Δ.Δ. και Ν.Π.Ι.Δ., των Οργανισμών, Τραπεζών, κεντρικών οδών και πλατειών, των αρχαιολογικών χώρων και μνημείων κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου.
Στις εκδηλώσεις καλούνται να παραστούν οι εκπρόσωποι Πολιτικών Αρχών και Δημοσίων Υπηρεσιών του Δήμου Λαγκαδά, οι Έφεδροι Αξιωματικοί και Οπλίτες, Αντιπροσωπείες Πολιτιστικών Συλλόγων και Αθλητικών Σωματείων με τις Σημαίες και τα Λάβαρά τους, τα Σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και οι δημότες του Δήμου Λαγκαδά.

Ιδιαιτέρως προσκαλούνται οι ανάπηροι και τραυματίες πολέμου και οι έφεδροι πολεμιστές, στους οποίους θα δοθεί εξέχουσα θέση.
1. Παρακαλείται το Γ’ Σώμα Στρατού να ορίσει αντιπροσωπεία για τη συμμετοχή στις εκδηλώσεις και να διαθέσει τιμητικά αγήματα.
2. Το Αστυνομικό Τμήμα Λαγκαδά και το Τμήμα Τροχαίας Λητής παρακαλούνται για τη λήψη μέτρων τάξης και κυκλοφορίας οχημάτων.

Το πρόγραμμα εορτασμού καθορίζεται ως εξής:
Παρασκευή 22η Μαρτίου 2024

Ομιλίες σχετικές με το ιστορικό γεγονός και τη σημασία της γιορτής στα Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου από τους δασκάλους και τους καθηγητές και λοιπές εκδηλώσεις σύμφωνα με το πρόγραμμά τους. Οι ώρες θα καθοριστούν από τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κ.Μ.

Δευτέρα 25η Μαρτίου 2024
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΑΓΚΑΔΑ
Δημοτική Κοινότητα Λαγκαδά

1. 07:30 π.μ.: Χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες των Εκκλησιών της πόλης του Λαγκαδά.

2. 09:00 π.μ. - 09:45 π. μ.: Προσέλευση επισήμων.
3. 10:15 π.μ.: Επίσημη Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτωνος.
Εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας από την κα. Φωτεινήτσογλου Μαλαματή, Φιλόλογος ΕΠΑΛ.

4. 11:00 π.μ.: Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στον χώρο του Ηρώου Πεσόντων της πόλης, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτωνος.
Σειρά Κατάθεσης στεφάνων:

1. Εκπρόσωπος Ελληνικού Κοινοβουλίου

2. Δήμαρχος Λαγκαδά

3. Εκπρόσωπος Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας

4. Διοικητής ή Εκπρόσωπος Γ΄ Σώματος Στρατού

5. Διοικητής Αστυνομικού Τμήματος Λαγκαδά

6. Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λαγκαδά

7. Εκπρόσωπος του Συνδέσμου Τραυματιών και Έφεδρων Αξιωματικών

8. Εκπρόσωπος Μακεδονομάχων

9. Εκπρόσωπος των Πολιτιστικών και Αθλητικών Φορέων της

Πόλης

10. Γενικό Λύκειο (ΓΕΛ) Λαγκαδά

11. Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑ.Λ.) Λαγκαδά

12. Ι.Ε.Κ. Λαγκαδά

13. 1ο Γυμνάσιο Λαγκαδά

14. 2ο Γυμνάσιο Λαγκαδά

15. 1ο Δημοτικό Σχολείο Λαγκαδά

16. 2ο Δημοτικό Σχολείο Λαγκαδά

17. 3ο Δημοτικό Σχολείο Λαγκαδά

5. Τήρηση ενός λεπτού σιγής - Εθνικός Ύμνος - Πέρας τελετής

6. Ώρα: 12:00 μ.μ.: Έναρξη παρέλασης της μαθητικής νεολαίας όλων των Σχολείων της πόλης του Λαγκαδά, καθώς και των αντιπροσωπευτικών Τμημάτων από τα Σχολεία των Δημοτικών Κοινοτήτων, Πολιτιστικών και Αθλητικών Συλλόγων του Δήμου Λαγκαδά και Τμημάτων Στρατού στον καθορισμένο χώρο παρελάσεων.
7. Σειρά παρέλασης: 1) 1ο, 2ο και 3ο Δημοτικά Σχολεία Λαγκαδά 2) Αντιπροσωπευτικά Τμήματα των Σχολείων των Δ.Ε. που θα συμμετάσχουν στην Παρέλαση στην πόλη του Λαγκαδά της 25ης Μαρτίου: α) της Δ.Ε. Λαγκαδά: 1. Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, 2. Δημοτικό Σχολείο Καβαλλαρίου, 3. Λύκειο, Δημοτικό Σχολείο Κολχικού, 4. Λύκειο, Δημοτικό Σχολείο Λαγυνών, 5. Δημοτικό Σχολείο Περιβολακίου, 6. Δημοτικό Σχολείο Χρυσαυγής, β) της Δ.Ε. Ασσήρου: 1) Γυμνάσιο Ασσήρου, 2) Λύκειο Ασσήρου, γ) της Δ.Ε. Βερτίσκου: 1. Δημοτικό Σχολείο Όσσας, δ) της Δ.Ε. Καλινδοίων: 1. Γυμνάσιο Ζαγκλιβερίου, 2. Λύκειο Ζαγκλιβερίου, ε) της Δ.Ε. Κορώνειας: Λύκειο Λαγκαδικίων, στ) της Δ.Ε. Λαχανά: Γυμνάσιο Ξυλόπολης, ζ) της Δ.Ε. Σοχού: Λύκειο Σοχού, 3) 1ο, 2ο, 3ο & 4ο Γυμνάσιο Λαγκαδά, 4) Γενικό Λύκειο Λαγκαδά, 5) Επαγγελματικό Λύκειο Λαγκαδά 6) Ι.Ε.Κ. Λαγκαδά, 7) Πολιτιστικοί και Αθλητικοί Σύλλογοι, 8) Τμήμα των Ενόπλων Δυνάμεων.
Τελετάρχης ορίζεται ο υπάλληλος του Δήμου κ. Καπερώνης Ανάργυρος.

Το πρόγραμμα για όλους τους οικισμούς του δήμου Λαγκαδά ΕΔΩ 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium