Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
19/7/2024 06:31:34Επισκέπτες Online: 643


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Ένα πρώτο βήμα, αξιοσημείωτο!!!
27-03-2024
Ένα πρώτο βήμα, αξιοσημείωτο!!!

Είναι αλήθεια ότι τα αυτονόητα δεν θα έπρεπε να είναι και αξιοσημείωτα, αλλά δυστυχώς στην πόλη μας συμβαίνει κι αυτό. Πριν από 5 χρόνια εκλάπη ο αετός του ηρώου της πόλης, αλλά έπρεπε να περάσει μια ολόκληρη πενταετία για να αποκατασταθεί, όχι απλά η φυσιογνωμία του ηρώου, αλλά η τιμή προς την ιστορία του τόπου και ο σεβασμός σ΄αυτό που κρύβει ένα μνημείο ηρώων. Αποκαταστάθηκε επίσης και η μαρμάρινη πλάκα με τα ονόματα των πεσόντων στρατιωτών στον πόλεμο του 1940. Τα είχε σβήσει ο χρόνος και σύντομα θα τα έσβηνε και η μνήμη μας.

Το να ξεκινά μια νέα δημοτική αρχή από την ιστορία και τον πολιτισμό, είναι και βασικό αλλά και το ζητούμενο σήμερα, αφού οι αξίες και οι προτεραιότητες αλλάζουν καθημερινά και χάνουν τη θέση τους στη ζωή μας. Αξίζουν λοιπόν συγχαρητήρια στη νέα Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο, με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Λαγκαδά, που δεν δίστασαν να αναστηλώσουν την ιστορία μας και να την προσφέρουν στην πόλη καθαρή και αποκαταστημένη. Παράλληλα είδαμε και την προσπάθεια καθαρισμού και φύλαξης του Μπίλλειου Πολιτιστικού Κέντρου, που επί 31 χρόνια υπογραμμίζει την αδιαφορία των περασμένων Δημοτικών αρχών.

Το να μη σε  ενδιαφέρει ο πολιτισμός, είναι ένα θέμα. Το να αδιαφορείς όμως και με τις ενέργειές σου να τον αποτρέπεις, είναι εγκληματικό στις μέρες μας, που υπάρχουν πολλές δυνατότητες και ευκαιρίες να φέρεις τον πολιτισμό στην καθημερινότητα των δημοτών. Αυτό που προέχει τώρα είναι η σωστή φύλαξη του χώρου του ΜΠΙΛΛΕΙΟΥ, του ΜΠΑΡΕΤΗ, των ΛΟΥΤΡΩΝ, δηλαδή χώρων που μπορούν να βοηθήσουν την πόλη να αλλάξει πρόσωπο και μοντέλο ζωής.

Στις μέρες μας υπάρχουν πολλές δυνατότητες φύλαξης και ελέγχου, όχι μόνο κάποιων κτηρίων αλλά και όλου του Δήμου αν θέλουμε, να ασφαλίσουμε χώρους, επιχειρήσεις, δάση, δρόμους, δημότες και να προλάβουμε οτιδήποτε κακό θα μπορούσε να συμβεί, από φωτιές και ατυχήματα, μέχρι κλοπές και ληστείες!!

Μπορεί η νέα Δημοτική αρχή να θωρακίσει όλη την έκταση του Δήμου «απ΄άκρου εις άκρον», αρκεί να πρυτανεύσει η λογική ότι με μια κίνηση μπορείς να αποφύγεις μύρια κακά. Η συνεργασία με τους επιχειρηματίες του Δήμου, με τον Σύλλογο Επαγγελματιών, και με όσους ενδιαφέρονται να προστατεύσουν την περιουσία τους, μπορεί να δώσει το καλύτερο δυνατό και χρήσιμο αποτέλεσμα σε ολόκληρο τον Δήμο.

Νομίζω ότι δεν υπάρχει Δημότης που να θέλει να ζει με ανασφάλεια και με τον φόβο ενός κακού ή ενός κλέφτη, ή ακόμα με την ανασφάλεια ενός ατυχήματος στο οδικό δίκτυο της επαρχίας μας. Η τεχνολογία μπορεί να δώσει λύσεις σωτήριες, που δεν θα χρειάζεται μετά να τρέχουμε για να επουλώνουμε τραύματα. Αυτό που επίσης πρέπει να ακολουθήσει είναι η αποκατάσταση των προτομών των ηρώων του μνημείου του Λαχανά. Είναι υποχρέωση του Υπουργείου Εθνικής άμυνας, της Περιφέρειας και του Δήμου, να αποκαταστήσουν το μνημείο, όχι βέβαια με χάλκινες προτομές, αλλά με άλλου είδους υλικό που να μη προκαλεί  τις ορέξεις κλεπτών.

Μια απόφαση γενναία αρκεί, για να πάμε ένα βήμα μπροστά τον τόπο μας.

                                                                                     ΤΡΥΦΩΝ ΤΣΟΜΠΑΝΗΣ
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium