Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
19/7/2024 06:30:30Επισκέπτες Online: 652


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Βρέθηκε πετρέλαιο στη λίμνη Κορώνεια - Επενδυτές από τη Σαουδική Αραβία αγοράζουν γη σε τιμές που ζαλίζουν!
01-04-2024
Βρέθηκε πετρέλαιο στη λίμνη Κορώνεια - Επενδυτές από τη Σαουδική Αραβία αγοράζουν γη σε τιμές που ζαλίζουν!
 

Τεράστια φλέβα μαύρου χρυσού εντοπίστηκε πρόσφατα σε μεγάλο βάθος βόρεια της λίμνης Κορώνειας, σε μία τοποθεσία που ονομάζεται Κάτω Kουρκουτζέλα.

Την αποκάλυψη αυτή έκανε τις προηγούμενες μέρες ο ομότιμος καθηγητής στο Πολυτεχνείο Καβάλας Νίκος Ηλιάδης, ο οποίος ερευνά εδώ και δύο τουλάχιστον δεκαετίες τα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου που βρίσκονται στον Πρίνο Θάσου.

Ο καθηγητής βασίστηκε στο γεγονός πως εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο δεκάδες γεωτρήσεις που βρίσκονται γύρω από τη λίμνη Κορώνεια αναδύουν έντονα μυρωδιά πετρελαίου, ενώ σε μία απ’ αυτές αντί για νερό η γεώτρηση ανάβλυζε πετρέλαιο, με αποτέλεσμα το ποτιστικό ενός αγρότη να ποτίζει επί ώρες με πετρέλαιο αντί για νερό, με συνέπεια την καταστροφή της σοδειάς του.

Μάλιστα, ο ιδιοκτήτης της γεώτρησης νόμιζε στην αρχή πως κάποιος του έκανε πλάκα ρίχνοντας πετρέλαιο στο καρούλι του ποτίσματος, όμως όταν είδε ένα πρωινό Αραβες και Ιταλούς ερευνητές να κυκλοφορούν στις όχθες της λίμνης με θηριώδη τζιπ και να πραγματοποιούν ελέγχους, πείστηκε πως το χωράφι του άξιζε πραγματικά… χρυσάφι! Ετσι, δεν έχασε την ευκαιρία και αποφάσισε να πουλήσει εγκαίρως τη γη του στους επενδυτές, πριν γίνει γνωστό το θέμα και ξεκινήσουν οι απαλλοτριώσεις από την κυβέρνηση.
Οι πληροφορίες λένε πως το χωράφι του πουλήθηκε για 200 εκ. δολάρια, ενώ το κοίτασμα είναι πολύ μεγάλο και εκτιμάται στα 50 δισεκατομμύρια βαρέλια ή, μεταφρασμένο σε ποσό, ξεπερνά τα 5 τρισεκατομμύρια δολάρια.
Νούμερα που προκαλούν ίλιγγο στους κατοίκους, οι οποίοι κάθε πρωινό συγκεντρώνονται στο καφενείο του χωριού με τα τοπογραφικά στα χέρια και περιμένουν τους Σαουδάραβες επενδυτές, προκειμένου να μοσχοπουλήσουν τη γη τους.
Εκεί γίνεται ένα ιδιότυπο αλισβερίσι, σαν πλειστηριασμός, με τους Σαουδάραβες να δίνουν εξωφρενικές τιμές για τα κοντινά στο κοίτασμα χωράφια και τα δολάρια να πέφτουν… βροχή!

Ενας ιδιοκτήτης γης κατέγραψε στα κρυφά τη διαδικασία με το κινητό του και το σχετικό βίντεο μπορείτε να το δείτε εδώ
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium