Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
28/5/2024 20:08:51Επισκέπτες Online: 723


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Πρώτο βραβείο για μαθητές από το Κολχικό στην καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (φωτο)
23-04-2024
Πρώτο βραβείο για μαθητές από το Κολχικό στην καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (φωτο)

Πριν λίγες μέρες διεξήχθη ο Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης, υπό τη διοργάνωση της ανθρωπιστικής οργάνωσης KIDS SAVE LIVES
Στο διαγωνισμό συμμετείχαν ομάδες μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων από όλη την Ελλάδα. Ο ανταγωνισμός ήταν ιδιαίτερα αυξημένος, καθώς στον διαγωνισμό συμμετείχαν πάνω από 160 σχολεία από όλη την επικράτεια. Οι μαθητές του 3ου Γυμνασίου Λαγκαδά (Κολχικού) επέδειξαν τις εξαιρετικές τους δεξιότητες και με πάθος διεκδίκησαν την πρωτιά!

Το 3ο Γυμνάσιο Λαγκαδά με Λυκειακές Τάξεις και ειδικότερα η ομάδα μαθητών του Λυκείου, με συμμετέχοντες τους Ελίσα Μεχμέτι, Πελαγία Καλαϊτζή και Ιορδάνη Σαχπατζίδη, κατάφερε να κατακτήσει την πρώτη θέση και να κερδίσει το μεγάλο έπαθλο του διαγωνισμού, έναν εξωτερικό αυτόματο απινιδωτή και δέκα δωρεάν πιστοποιήσεις στην καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση. 
Οι μαθητές διέπρεψαν με την επίδοσή τους και κατάφεραν να προσφέρουν ένα σπουδαίο «δώρο» τόσο στο σχολείο, όσο και στην ευρύτερη περιοχή. Μέσα στο επόμενο διάστημα πρόκειται να ακολουθήσει εκπαίδευση στη χρήση του απινιδωτή στους εκπαιδευτικούς, ώστε να αντιμετωπιστεί άμεσα τυχόν περιστατικό καρδιακής ανακοπής. 


Αξιοσημείωτη επίσης η συμμετοχή των μαθητών της Α’ τάξης του 3ου Γυμνασίου Λαγκαδά, με συμμετέχοντες τους Ελίσα Κολγκέγκα, Έιντζελ Μουτσάκου και Γιώργο Παναγιωτίδη, οι οποίοι κατάφεραν να φτάσουν στην 9η θέση, χάνοντας την πρόκριση της επόμενης φάσης, εξαιτίας του ιδιαίτερα σκληρού ανταγωνισμού. 


Οι ομάδες του σχολείου αφιέρωσαν πολύ χρόνο στην εξάσκησή τους στη μέθοδο ΚΑΡΠΑ τόσο κατά τη διάρκεια του ωρολογίου προγράμματος, όσο και εκτός αυτού. Η επίτευξη του στόχου θα ήταν αδύνατη χωρίς την συνδρομή της εκπαιδεύτριας κ. Ιωάννας Ευθυμίου και της εκπαιδευτικού του σχολείου κ. Ζωής Βασιλειάδου, που με πολύ μεράκι εμψύχωσαν τους μαθητές και βρίσκονταν δίπλα τους στις πολύωρες προπονήσεις τους.

 
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium