Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
28/5/2024 20:12:12Επισκέπτες Online: 758


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Στην Ισπανία μαθητές και εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου Ασσήρου
06-05-2024
Στην Ισπανία μαθητές και εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου Ασσήρου
 

Το Γυμνάσιο Ασσήρου υλοποίησε πρόγραμμα Erasmus+ με τίτλο «Πολιτιστική Κληρονομιά και Ενίσχυση της Ευρωπαϊκής Ταυτότητας μέσω της Βιωματικής Μάθησης και των Τ.Π.Ε.», με συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς τους Τσαπράνη Aννα και Νίκα Διογένη που συνόδευσαν 10 μαθητές και μαθήτριες του σχολείου, ταξίδεψαν στην πόλη Πλασένθια (Plasencia) της Ισπανίας, στην Εξτρεμαδούρα (Extremadura) για τις δραστηριότητες της προγραμματισμένης κινητικότητας. Το σχολείο υποδοχής ήταν το IES Gabriel y Galán.

Σκοπός του προγράμματος ήταν να αναδειχτούν τα κοινά στοιχεία των δύο πολιτισμών μέσω της βιωματικής γνωριμίας με υλικά, άυλα και περιβαλλοντικά στοιχεία πολιτιστικής κληρονομιάς.

Με απευθείας πτήση της ελληνικής αεροπορικής εταιρείας Aegean, η ελληνική αποστολή έφτασε από την Αθήνα στη Μαδρίτη. Εκεί έγινε περιήγηση και επίσκεψη σε χαρακτηριστικά μνημεία της ισπανικής πρωτεύουσας. Μετά από διαδρομή 3 ωρών η αποστολή έφτασε στην πόλη Πλασένθια, όπου τους υποδέχτηκαν εγκάρδια καθηγητές και μαθητές του σχολείου υποδοχής και ακολούθησε γνωριμία με την πόλη.

Την επόμενη ημέρα, εκπαιδευτικοί και μαθητές τους καλωσόρισαν εγκάρδια στην Αίθουσα Συνελεύσεων του σχολείου με μουσικές και πολιτιστικές παραστάσεις. Ακολούθησαν μαθήματα ρομποτικής και επίσκεψη στα πάρκα Los Pinος και Coronation. Ακολούθησε διάλεξη στο πανεπιστήμιο για τη σημασία της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος και των δασών.

Τη δεύτερη μέρα έγινε ξενάγηση στα αγγλικά στην υπέροχη παλιά πόλη, επίσκεψη στην τοπική αγορά και στη συνέχεια καλωσόρισμα από τον Δήμαρχο στο Δημαρχείο της πόλης και ξενάγηση στους χώρους του. Υπήρχαν πολλές αίθουσες συνεδριάσεων ανοιχτές στο κοινό, αίθουσες δραστηριοτήτων και διαλέξεων, στολισμένες με εντυπωσιακά έργα τέχνης και στοιχεία της ισπανικής ιστορίας και κουλτούρας. Το απόγευμα τα παιδιά πήραν μέρος σε κωπηλασία με κανό στον ποταμό Jerte.

Την τρίτη μέρα οι μαθητές συμμετείχαν σε πολιτιστικές δραστηριότητες στο σχολείο (διαγωνισμός μαγειρικής και δοκιμή παραδοσιακών εδεσμάτων, σχολικές καλλιτεχνικές, μουσικές και χορευτικές παραστάσεις).

Η επόμενη ημέρα περιλάμβανε επίσκεψη και ξενάγηση σε μια πόλη Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ουνέσκο, το Κάθερες, γνωστή για το μεσαιωνικό της χαρακτήρα και τα πολυάριθμα ιστορικά της κτίρια. Επίσης έγινε επίσκεψη στο φυσικό μνημείο Los Barruecos και στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Vostell.


Την πέμπτη και τελευταία ημέρα πραγματοποιήθηκαν αποχαιρετιστήριες δραστηριότητες όπως ηχογράφηση ραδιοφωνικού προγράμματος για την εμπειρία των μαθητών από την μετακίνηση, φύτευση δέντρων και αποχαιρετιστήριο γεύμα με πολλά φαγητά που ετοίμασαν οι γονείς των μαθητών όπως τορτίγιας, παέγιας, τάπας, φιδεουά, γαθπάτσο, σαλμορέχο, μίγας, καθώς και δροσιστικά ποτά. Αφού απονεμήθηκαν τα πιστοποιητικά της κινητικότητας στους μαθητές ανανεώθηκε η συνάντηση με τους Ισπανούς μαθητές και καθηγητές στην Ασσηρο μετά το Πάσχα.

Η λήξη της κινητικότητας ολοκληρώθηκε το βράδυ σε κλίμα συγκίνησης και έκφρασης ευχαριστιών για το συνεργατικό πνεύμα και τη φιλοξενία που πρόσφεραν οι Ισπανοί εταίροι.
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium