Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
28/5/2024 18:55:06Επισκέπτες Online: 405


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Καθαρό και ποιοτικό νερό αποκτούν 8.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις στο Λαγκαδά - «Ξηλώνεται» το δίκτυο αμιάντου
09-05-2024
Καθαρό και ποιοτικό νερό αποκτούν 8.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις στο Λαγκαδά - «Ξηλώνεται» το δίκτυο αμιάντου
 

Δρομολογήθηκε η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης της πόλης και τριών οικισμών του οικείου δήμου και εντός Μάϊου αναμένεται η έγκριση της χρηματοδότησης ποσού 4 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα «Α. Τρίτσης»

Καθαρό και ποιοτικό νερό θα απολαμβάνουν πολύ σύντομα πάνω από 8.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις στην πόλη και σε τρεις οικισμούς του δήμου Λαγκαδά, καθώς η δημοτική αρχή προωθεί ένα από τα μεγαλύτερα έργα ύδρευσης στην περιοχή.

Το έργο προϋπολογισμού 4 εκατ. ευρώ κρίνεται απολύτως αναγκαίο για την πόλη του Λαγκαδά, καθώς το υφιστάμενο δίκτυο, μέσω του οποίου υδροδοτούνται τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή περιέχει αμίαντο, που καθιστά το νερό ακατάλληλο ως ένα βαθμό, ωστόσο το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η μεγάλη διαρροή που σημειώνεται, εξαιτίας της παλαιότητάς του.

Μάλιστα το επόμενο διάστημα αναμένεται η έγκριση της ένταξής του στο αναπτυξιακό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», από όπου και θα χρηματοδοτηθεί. Το πράσινο φως για τη χρηματοδότηση του έργου περιμένει ο δήμος από το υπουργείο Εσωτερικών, με τον γενικό γραμματέα του οποίου Θεόδωρο Λιβάνιο, συναντήθηκε πριν από το Πάσχα η δήμαρχος Νίκη Ανδρεάδου, συνοδευόμενη από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑ Λαγκαδά Βασίλη Δημητριάδη και τον αντιπρόεδρο Ανέστη Πετρίδη.

Μιλώντας στο makthes.gr ο αντιπρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) Λαγκαδά Ανέστης Πετρίδης τόνισε ότι η κατασκευή του κεντρικού εξωτερικού αγωγού ύδρευσης της πόλης του Λαγκαδά είναι απόλυτης προτεραιότητας για τους κατοίκους που χρόνια τώρα ταλαιπωρούνται και ανησυχούν από τον αμίαντο που υπάρχει στις σωληνώσεις, αλλά και από τις μεγάλες διαρροές που σημειώνονται.

«Το νερό δεν είναι ακατάλληλο, αλλά το δίκτυο το οποίο περιέχει αμίαντο και λόγω της παλαιότητας του έχει διαρροές» πρόσθεσε ο κ. Πετρίδης, σημειώνοντας ότι με το νέο με το νέο δίκτυο που θα κατασκευαστεί θα καλυφθούν πλήρως οι ανάγκες των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων που κατά καιρούς, κυρίως το καλοκαίρι, αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υδροδότησης.

Το φθινόπωρο αρχίζει η διαδικασία κατασκευής του έργου

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑ Λαγκαδά κ. Πετρίδη, η έγκριση της χρηματοδότησης του έργου είναι πλέον θέμα χρόνου και στη συνέχεια, όπως είπε, να επιταχυνθούν οι διαγωνιστικές διαδικασίες, ώστε να υπάρξει ανάδοχος.

«Μόλις πάρουμε την τελική έγκριση θα προχωρήσουμε άμεσα όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες, προκειμένου τον προσεχή Οκτώβριο, αν δεν σημειωθούν απρόοπτα και καθυστερήσεις στο διαγωνισμό, να έχει γίνει η επιλογή αναδόχου του έργου» υπογράμμισε ο ίδιος.

Ο κ. Πετρίδης, γνωστοποίησε ακόμη ότι η νέα διοίκηση της ΔΕΥΑ Λαγκαδά, προκειμένου να επιτύχει την επίσπευση των διαδικασιών και την ταχύτερη εξασφάλιση της απαιτούμενης χρηματοδότησης, αποφάσισε να χωριστεί η μελέτη σε δύο υποέργα: ένα της αντικατάστασης του εξωτερικού και ένα του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης της πόλης του Λαγκαδά.

Μάλιστα, για το υποέργο 1, αυτό της αντικατάστασης, δηλαδή, του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης, η μελέτη κατατέθηκε ήδη από την ΔΕΥΑ Λαγκαδά.

Πάντως, είπε, ότι μετά και την ενημέρωση που έκανε η δήμαρχος κ. Ανδρέαδου στον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών κ. Λιβάνιο, ο τελευταίος δεσμεύτηκε ότι η έγκριση της χρηματοδότησης του έργου από το πρόγραμμα «Α. Τρίτσης» δεν πρόκειται να καθυστερήσει, καθώς πληροί τις προϋποθέσεις, και θα δοθεί εντός του τρέχοντος μήνα.

www.makthes.gr 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium