Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
28/5/2024 20:19:34Επισκέπτες Online: 799


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


O νέος δικαστικός χάρτης της χώρας - Ορίζεται ο Λαγκαδάς ως περιφερειακή έδρα Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης
09-05-2024
O νέος δικαστικός χάρτης της χώρας - Ορίζεται ο Λαγκαδάς ως περιφερειακή έδρα Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης
 

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως το ΦΕΚ για τον Νόμο 5108/2024 με τίτλο "Ενοποίηση του πρώτου βαθμού δικαιοδοσίας, χωροταξική αναδιάρθρωση των δικαστηρίων της πολιτικής και ποινικής δικαιοσύνης και άλλες διατάξεις" για το νέο δικαστικό χάρτη της χώρας.

Συγκεκριμένα για την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, το ΦΕΚ αναφέρει ότι διατηρούνται το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, ως έδρα πρωτοδικείου και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Στην περιφέρεια του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης εμπίπτουν οι Δήμοι Θεσσαλονίκης, Αμπελοκήπων - Μενεμένης, Δέλτα, Θερμαϊκού, Θέρμης, Καλαμαριάς, Κορδελιού - Ευόσμου, Νεάπολης - Συκεών, Πυλαίας - Χορτιάτη, Παύλου Μελά, Χαλκηδόνος και Ωραιοκάστρου.

Τα Ειρηνοδικεία Θεσσαλονίκης, Βασιλικών, Κουφαλίων και Λαγκαδά καταργούνται.

Ως περιφερειακή έδρα του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης ορίζεται ο Λαγκαδάς, στην κατά τόπον αρμοδιότητα του οποίου εμπίπτουν οι Δήμοι Λαγκαδά και Βόλβης.

Οι οργανικές θέσεις δικαστών και εισαγγελέων του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης ορίζονται ως ακολούθως:

α) Πρόεδροι Πρωτοδικών: τριάντα (30),

β) Πρωτοδίκες: εκατόν ογδόντα τρεις (183),

γ) Δικαστικοί Πάρεδροι: δώδεκα (12),

δ) Εισαγγελείς Πρωτοδικών: έντεκα (11),

ε) Αντεισαγγελείς Πρωτοδικών: είκοσι δύο (22),

στ) Εισαγγελικοί Πάρεδροι: πέντε (5).

Οι οργανικές θέσεις των δικαστικών υπαλλήλων του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης ανέρχονται σε τετρακόσιες δεκαεπτά (417) και της περιφερειακής έδρας Λαγκαδά σε εννέα (9).

Το Εφετείο Θεσσαλονίκης, διατηρεί την έδρα του τση Θεσσαλονίκη. Στην περιφέρεια του Εφετείου Θεσσαλονίκης εμπίπτουν οι περιφέρειες των Πρωτοδικείων Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Βέροιας, Έδεσσας, Γιαννιτσών, Σερρών, Κιλκίς και Κατερίνης.
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium