Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
22/7/2024 04:05:38Επισκέπτες Online: 622


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Σύσκεψη φορέων του Δήμου Λαγκαδά για τον σχεδιασμό και τις δράσεις Πολιτικής Προστασίας κατά την αντιπυρική περίοδο 2024
22-05-2024
Σύσκεψη φορέων του Δήμου Λαγκαδά για τον σχεδιασμό και τις δράσεις Πολιτικής Προστασίας κατά την αντιπυρική περίοδο 2024
 

Συνεδρίασε το Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π για τον σχεδιασμό και τις δράσεις Πολιτικής Προστασίας κατά την αντιπυρική περίοδο 2024

Ο σχεδιασμός και οι δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών κατά την αντιπυρική περίοδο 2024, ήταν το θέμα της ειδικής συνεδρίασης του Τοπικού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου (Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π) του Δήμου Λαγκαδά, που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η σύσκεψη ξεκίνησε με τον χαιρετισμό της Προέδρου του Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π Λαγκαδά, Δημάρχου κας. Νίκης Ανδρεάδου. «Σας ευχαριστώ για την παρουσία σας στην σημερινή συνεδρίαση. Θεωρώ δεδομένη την διάθεση για συνεργασία από τους εκπροσώπους όλων των φορέων που συμμετέχουν στο Συντονιστικό Όργανο. Από την πλευρά μας φροντίζουμε ώστε να είμαστε στη μέγιστη δυνατή ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουμε ενδεχόμενο κίνδυνο πυρκαγιάς και να συνδράμουμε όπου χρειαστεί στο έργο της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, του Δασαρχείου, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε συμμάχους σε αυτή την προσπάθειά μας και τους πολίτες, τους οποίους καλώ να φροντίσουν για την αποψίλωση των οικοπέδων τους, ειδικά αν βρίσκονται κοντά σε δασικές εκτάσεις και άλση», είπε η Δήμαρχος Λαγκαδά.

Στην συνέχεια το λόγο πήρε ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων του Δήμου Λαγκαδά, κ. Ηλίας Στόιος, υπό την προεδρία του οποίου έγινε η συνεδρίαση. Ο κ. Στόιος αναφέρθηκε στα μέσα που διαθέτει ο Δήμος Λαγκαδά για την υποβοήθηση του έργου της Πυροσβεστικής, στις εργασίες συντήρησης του αγροτικού δικτύου που γίνονται σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες, στις ενέργειες του Τμήματος Αποκομιδής Απορριμμάτων για την απομάκρυνση ογκωδών και λοιπών αποβλήτων, στην ενημέρωση από πλευράς ΔΕΥΑ Λαγκαδά προς την Πυροσβεστική για όλα τα σημεία υδροληψίας ανά Δημοτική Κοινότητας και Δημοτική Ενότητα.

«Η αντιπυρική θωράκιση αποτελεί προτεραιότητα για το Δήμο Λαγκαδά, γι' αυτό και φροντίζουμε στο κομμάτι που μας αφορά να είμαστε απολύτως έτοιμοι. Σε συνεργασία με την Πυροσβεστική, αλλά και με τους προέδρους των Δημοτικών Κοινοτήτων, προσπαθούμε να λύσουμε κάθε πρόβλημα και να λειτουργήσουμε όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά στο κομμάτι της πρόληψης», δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων του Δήμου Λαγκαδά.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Βασίλης Βαρβαλιός, ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου, Γιώργος Τζανής, οι Πρόεδροι των Δημοτικών Κοινοτήτων Σοχού, Ασκού και Ν. Καλινδοίων (Καλαμωτό), Νόικος Απόστολος, Κόλλιας Ευστάθιος και Αποστολίδης Ιωάννης, αντίστοιχα, ο Δασάρχης Λαγκαδά, κ. Στράντζαλης, ο Προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Λαγκαδά, κ. Στρίβας, ο Αστυνόμος του ΑΤ Λαγκαδά, κ. Κοντογιάννης Κωνσταντίνος, ο Διοικητής του 2ου ΠΕΘ, κ. Τσολάκης, ο Ταγματάρχης ΜΕΡΥΠ/ΓΕΣ, κ. Σισκάκης, η Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Τμήματος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας Δήμου Λαγκαδά, Aρτεμις Παπαδοπούλου, εκπρόσωποι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του ΟΦΥΠΕΚΑ, του Κέντρου Υγείας Λαγκαδά, του ΕΚΑΒ, της ΕΣΕΠΑ, υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου Λαγκαδά.
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium