Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
22/7/2024 04:03:37Επισκέπτες Online: 627


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Στην Πορτογαλία 16 μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Λαγκαδά
28-05-2024
Στην Πορτογαλία 16 μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Λαγκαδά
 

Το Εργαστηριακό Κέντρο Λαγκαδά υλοποιεί Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Δια βίου Μάθησης ERASMUS+ εντός του σχολικού έτους 2024-2024 όπου 45 μαθητές και 10 εκπαιδευτικοί του Επαγγελματικού Λυκείου Λαγκαδά έχουν ωφεληθεί και ταξίδεψαν σε διάφορα μέρη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το Erasmus+ είναι από τα πιο δημοφιλή και από τα πιο χρήσιμα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στην Ελλάδα φορέας υλοποίησης είναι το ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ (Ι.Κ.Υ.). Καλύπτει όλα τα έξοδα της μετακίνησης, διαμονής, διατροφής και κατάρτισης των μαθητών.

Υπεύθυνος του προγράμματος Erasmus+ είναι ο εκπαιδευτικός: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΕΛΛΗΣ Διπλ. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών.

Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα συμμετείχαν 16 μαθητές και 2 καθηγητές του Ε.Κ. Λαγκαδά οι οποίοι προέρχονται από τον Τομέα Ηλεκτρολογίας Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού.

Οι μαθητές πραγματοποίησαν επίσκεψη 16 ημερών στη BRAGA της ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ, από 12 έως 27 Απριλίου 2024 και συμμετείχαν στο πρόγραμμα με τίτλο: «Solar Energy Revolution: Mastering the Art of Harnessing Solar Power with Photovoltaic Systems»

Οι μαθητές δήλωσαν για το πρόγραμμα Erasmus «… επιμορφωθήκαμε στον τομέα των φωτοβολταϊκών συστημάτων, της διαχείρισης της ηλεκτρικής ενέργειας και της βέλτιστης αξιοποίησης της.

Μάθαμε τις βασικές αρχές της ηλιακής ενέργειας και του φωτοβολταϊκού συστήματος να αναγνωρίζουμε τύπους φωτοβολταϊκών πάνελ.

Παρακολουθήσαμε σεμινάριο για τις αρχές της αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και για την κουλτούρα της Πορτογαλίας. Γνωρίσαμε νέους τρόπους διδασκαλίας και καινοτόμους μεθόδους Επισκεφτήκαμε εκπαιδευτικές δομές και κατανοήσαμε το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας. Συζητήσαμε με τους μαθητές και ανταλλάξαμε ενδιαφέρουσες απόψεις για τη σχολική ζωή της Ελλάδας και της Πορτογαλίας.

Επίσης υπήρχε ένα πλούσιο πρόγραμμα με πολιτιστικές επισκέψεις όπως στον καθεδρικό ναό της Braga, στο ιστορικό κέντρο, το Museu Etnográfico e Artístico, το Idol Fountain, τα εκπληκτικά μοναστήρια Bom Jesus do Monte και Santuário de Nossa Senhora do Sameiro, καθώς και πλήθος άλλων σημείων πολιτιστικού και ιστορικού ενδιαφέροντος.

Πραγματοποιήσαμε ολοήμερη εκδρομή στη πόλη Porto στον ποταμό Douro που διαθέτει ένα από τα αρχαιότερα ιστορικά κέντρα και είναι World Heritage Site by UNESCO από το 1996. Επισπευτήκαμε την πόλη Guimarães από όπου προήλθε ο πρώτος βασιλιάς της Πορτογαλίας, την πόλη Coimbra και το ομώνυμο πανεπιστήμιο που ιδρύθηκε το 1290, την πόλη Aveiro που χαρακτηρίζεται ως η Βενετία της Πορτογαλίας με τις παραλίες του Ατλαντικού Ωκεανού…»

Το πρόγραμμα Erasmus αποτέλεσε μια μοναδική εμπειρία που θα μας συντροφεύει για πάντα.

Οι μαθητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι:

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΑΝΑΣ

ΤΖΟΡΝΤΙ ΙΣΑΚΟΥ

ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΦΩΤΙΟΣ ΚΑΛΠΑΚΗΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΡΑΝΙΚΟΣ

ΕΙΡΗΝΗ ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ ΚΟΥΖΟΓΛΟΥ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΙΚΡΑΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΑΛΙ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΩΠΙΑΔΗΣ

ΜΕΧΜΕΤ ΜΙΧΑΗΛ ΜΥΦΤΑΡΙ

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΝΙΚΟΛΗΣ

ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

ΜΙΧΑΕΛΑ ΠΕΤΑΛΩΤΗ

ΕΥΘΥΜΙΑ ΣΕΝΤΙΝΗ

ΠΑΥΛΟΣ ΣΠΥΡΙΔΗΣ

Όλοι οι μαθητές θα πιστοποιηθούν με το EUROPASS MOBILLTY, που είναι ένα πιστοποιητικό αναγνωρισμένο σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium