Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
18/6/2024 14:43:00Επισκέπτες Online: 653


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Ο ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
03-06-2010
Ο ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Γιορτή ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, υπό την Αιγίδα του Δήμου Εχεδώρου, και με την υποστήριξη του Δήμου Λαγκαδά πραγματοποιείται αυτό το Σάββατο 5 Ιουνίου στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης.
Τα εθνικά πάρκα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θα έχουν την τιμητική τους, εκπρόσωποι των οποίων θα βρίσκονται στην πλατεία από τις 11:00 το πρωί έως τις 19:00 το απόγευμα, προκειμένου να ενημερώσουν τους πολίτες για τους φυσικούς θησαυρούς των πάρκων. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν περιβαλλοντικά παιχνίδια και να συμμετάσχουν σε έναν διαγωνισμό ζωγραφικής. Οι Θεσσαλονικείς θα έχουν την ευκαιρία να "ανακαλύψουν" περιοχές που βρίσκονται πολύ κοντά τους και προσφέρουν εξαιρετικές δυνατότητες αναψυχής, επαφής με τη φύση και την άγρια ζωή. Πρόκειται για τα Εθνικά πάρκα Δέλτα Αξιού- Λουδία- Αλιάκμονα, Λιμνών Κορώνειας - Βόλβης, Λίμνης Κερκίνης και Εθνικού Δρυμού Ολύμπου.

ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΛΙΜΝΩΝ ΚΟΡΩΝΕΙΑΣ, ΒΟΛΒΗΣ ΚΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΤΕΜΠΩΝ

Το Εθνικό Πάρκο των λιμνών Κορώνειας, Βόλβης και Μακεδονικών Τεμπών αποτελεί ένα οικοσύστημα σπάνιας οικολογικής αξίας σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Η βιοποικιλότητα της περιοχής παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον με 336 διαφορετικά είδη φυτών στα υδατικά και υγροτοπικά οικοσυστήματα και άλλα 800 είδη στα ορεινά, 19 είδη αμφιβίων και ερπετών, 34 είδη θηλαστικών (μεταξύ των οποίων η βίδρα, το τσακάλι και η αγριόγατα) και 266 είδη πουλιών (58,3% του συνολικού αριθμού της Ελλάδας). Στη λίμνη Βόλβη φιλοξενούνται 22 είδη ψαριών, εκ των οποίων ένα είναι ενδημικό, η λιπαριά (Alosa macedonica). Η περιοχή προστατεύεται από τη Διεθνή Σύμβαση Ραμσάρ για τους υγροτόπους και αποτελεί μέλος του δικτύου προστατευόμενων περιοχών της Ευρώπης Natura 2000. Ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνών Κορώνειας -Βόλβης, σταθερά προσανατολισμένος στην ορθολογική διαχείριση του ευαίσθητου αυτού οικοσυστήματος, προχωρά σε έργα προστασίας και ανάδειξης της περιοχής με άξονα την αποκατάσταση της υδρολογικής και οικολογικής ισορροπίας της λεκάνης της Μυγδονίας. Στην ιστοσελίδα www.foreaskv.gr, ο "σέρφερ" του διαδικτύου μπορεί να ταξιδέψει νοερά στη συγκεκριμένη περιοχή. 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium