Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
21/4/2024 19:50:10

Επισκέπτες Online: 465


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΒΕΡΤΙΣΚΟΥ ΚΑΙ ΧΩΡΟΥΔΑΣ
13-09-2011
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΒΕΡΤΙΣΚΟΥ ΚΑΙ ΧΩΡΟΥΔΑΣ

Το πρωί της Κυριακής 11/9, ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Αναστασιάδης συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους κ. Χαριτωνίδη Αναστάσιο, κ. Τουλουπίδη Γεώργιο και κ. Μήττα Γεώργιο, από τον Πρόεδρο του Νομικού Προσώπου (ΥΚΠΑΑΠ) κ. Δεργιανλή Στυλιανό, τον Πρόεδρο των Λουτρών κ. Κυράνου Γεώργιο και τον Δημοτικό Σύμβουλο  κ. Τσαγκαλίδη Κωνσταντίνο, παρέστη σε συνέλευση των κατοίκων της Τοπικής Κοινότητας Βερτίσκου, στους οποίους παρουσία του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας κ.Οξινά Στυλιανού και των Τοπικών Συμβούλων,  εξήγησε τα σχέδια της Διοίκησης του Δήμου για την αξιοποίηση των κατασκηνώσεων.

Στην συνάντηση ήταν παρών και ο Νομικός Σύμβουλος του Δήμου Λαγκαδά κ. Θεοχαρίδης Θεοφάνης, ο οποίος εξήγησε στους κατοίκους τις νομικές διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσει ο Δήμος, ώστε να επιτευχθεί με τον καλύτερο τρόπο ο επιδιωκόμενος σκοπός.

Στην συνέχεια ο κ. Δήμαρχος με την συνοδεία του, μετέβη στον ορεινό οικισμό Χωρούδα όπου τον περίμεναν οι κάτοικοι που προσπαθούν με «μπροστάρη» το σύλλογό τους, να «αναστήσουν» το παλιό ομώνυμο οικισμό των πατεράδων τους.

Πρόκειται για μια ανεκτίμητης φυσικής ομορφιάς τοποθεσία, «χαμένη» μέσα στο δάσος, στις πλαγιές του όρους Βερτίσκος, την οποία οι κάτοικοι προσπαθούν να επανασυστήσουν ως οικισμό με σημείο αναφοράς την παλιά εκκλησία του Αγίου Αθανασίου που χρονολογείται από τον 16ο αι. και το Δημοτικό τους Σχολείο το οποίο κατάφεραν ήδη με μεγάλες προσπάθειες του συλλόγου, να αναπαλαιώσουν εντάσσοντάς το  σε ανάλογο χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Ο Δήμαρχος, αφού άκουσε τον Πρόεδρο του συλλόγου των κατοίκων να του απαριθμεί τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην προσπάθεια τους να αναστηλώσουν τις πατρογονικές τους εστίες, δρομολόγησε  λύσεις για επιμέρους προβλήματα, αλλά κατέστησε σαφές ότι για να γίνουν κάποια έργα υποδομής από τον Δήμο Λαγκαδά στον συγκεκριμένο χώρο, προέχει η ανασύσταση του οικισμού Χωρούδας και νομικά δίνοντας οδηγίες στον προϊστάμενο Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων και Πολεοδομικών Εφαρμογών να προχωρήσει τις σχετικές  διαδικασίες σε συνεργασία με τον σύλλογο.Δήμος Λαγκαδά 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium