Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
15/6/2024 06:57:05Επισκέπτες Online: 428


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Για δέκατη συνεχή χρονιά με 8 Γαλάζιες Σημαίες ο Δήμος Βόλβης
01-06-2024
Για δέκατη συνεχή χρονιά με 8 Γαλάζιες Σημαίες ο Δήμος Βόλβης

Στους κορυφαίους δήμους πανελλαδικά συγκαταλέγεται και φέτος ο δήμος Βόλβης με τη διεθνή επιβράβευση για τις οργανωμένες παραλίες του

Εκ νέου αγαπημένος προορισμός για τους Έλληνες και ξένους τουρίστες θα είναι και το φετινό καλοκαίρι ο δήμος Βόλβης, με πόλο έλξης τις οργανωμένες παραλίες του, στις οποίες για δέκατη συνεχή χρονιά θα κυματίζουν 8 (οκτώ) Γαλάζιες Σημαίες.

Το διεθνές βραβείο ποιότητας «Γαλάζιες Σημαίες» για το 2024 παραμένει και φέτος στις ακτές: Ασπροβάλτα, Νέα Βρασνά, Παραλία Βρασνών, Πόρτο Φίνο, Σερραϊκή Ακτή της Δημοτικής Ενότητας Αγίου Γεωργίου και Σταυρός Ανατολική, Σταυρός Κεντρική, Σταυρός Δυτική της Δημοτικής Ενότητας Ρεντίνας. Αποτελεί διεθνές πιστοποιητικό όχι μόνο για την «εξαιρετική» ποιότητα των νερών (σ.σ. δεν αρκεί η διαβάθμιση «καλή» ως κριτήριο αλλά υψηλότερη) σε αυτές τις ακτές, αλλά και για την εκπλήρωση άλλων 32 αυστηρών κριτηρίων, στα οποία επιβραβεύεται η ποιότητα της οργάνωσης των ακτών, όπως η καθαριότητα - οργάνωση ακτής και παράκτιου χώρου, η προστασία του φυσικού πλούτου, η ασφάλεια των λουομένων,  η πληροφόρηση των επισκεπτών, η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, κ.ά..

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Διαχειριστή του Διεθνούς Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία», για το 2024, ανάμεσα σε 98 ελληνικούς δήμους, ο δήμος Βόλβης είναι 7ος δήμος σε αριθμό «Γαλάζιων Σημαιών» στην ηπειρωτική Ελλάδα και 3ος (μετά τους δήμους Βόλου και Δωρίδος) αν εξαιρεθεί η Χαλκιδική, ενώ κατέχει την 23η θέση πανελλαδικά, όταν συμπεριληφθούν και τα νησιά. Ενδεικτικά περισσότερες Γαλάζιες σημαίες έχουν μόνο η Κρήτη, η Χαλκιδική, νησιά και δυο ηπειρωτικοί δήμοι.

Ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας, τονίζει ότι η διαχρονικότητα και το μέγεθος της διάκρισης, επιβραβεύουν τη συλλογική προσπάθεια, δημοτικών υπηρεσιών, εθελοντών, επαγγελματιών, ευαισθητοποιημένων κατοίκων και παραθεριστών.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «Οι οργανωμένες ακτές του δήμου Βόλβης, επί δέκα χρόνια γεμίζουν με Γαλάζιες Σημαίες. Είναι μια διάκριση, που αποτελεί ισχυρό πλεονέκτημα στην προσέλκυση τουριστών, κυρίως όμως συμβάλει στην προβολή της Ελλάδας ως ενός από τους ελκυστικότερους παγκοσμίους προορισμούς για την ποιότητα των ακτών της. Για δέκατη συνεχή χρονιά διατηρούμε οκτώ Γαλάζιες Σημαίες, από τις περισσότερες στην ηπειρωτική Ελλάδα, ως επιστέγασμα της συνεπούς στρατηγικής μας και της οργανωμένης προσπάθειας τουριστικής ανάπτυξης του τόπου μας.

Οφείλω για μια ακόμη χρονιά να ευχαριστήσω όσες και όσους συνέβαλαν σε αυτή την επιτυχία. Τους μεμονωμένους εθελοντές μαζί με κατοίκους, συλλόγους, σχολεία, φορείς, Έλληνες και ξένους παραθεριστές που συμμετέχουν ενεργά στη διατήρηση της καθαριότητας των ακτών. Τους επιχειρηματίες και επαγγελματίες του τουρισμού της περιοχής μας, που βοηθούν στην ευαισθητοποίηση των παραθεριστών. Ένα μεγάλο ευχαριστώ ανήκει στους υπαλλήλων των δημοτικών υπηρεσιών, οι οποίοι φροντίζουν όλα αυτά τα χρόνια να διατηρούν σε εξαιρετική κατάσταση τις οργανωμένες ακτές μας.
Ο δήμος Βόλβης συνεχίζει την προσπάθεια να φιλοξενήσει περισσότερους Έλληνες αλλά και υψηλότερου εισοδήματος τουρίστες από το εξωτερικό, προβάλλοντας και τις υπόλοιπες περιοχές μας, με επίκεντρο τη λίμνη Βόλβη».   

Ο θεσμός της «Γαλάζιας Σημαίας»

Η «Γαλάζια Σημαία» είναι διεθνές σύμβολο ποιότητας, θεωρούμενο το πιο γνωστό περιβαλλοντικό σύμβολο στον κόσμο. Απονέμεται διεθνώς, από το 1987, σε όσες ακτές και μαρίνες πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις του και έχει ως διεθνή συντονιστή το Ίδρυμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με έδρα τη Δανία και 63 χώρες-μέλη παγκοσμίως. Οι πιστοποιήσεις ελέγχονται με τακτικούς και αιφνιδιαστικούς ελέγχους κατά τη διάρκεια κάθε έτους. Η κριτική επιτροπή αποτελείται από εκπροσώπους κρατικών υπηρεσιών Ελλάδος και ΕΕ, οικολογικών και μη κυβερνητικών οργανώσεων, καθώς και εθελοντών επιθεωρητών ακτών.

Η Διεθνής Επιτροπή, στην Ελλάδα το 2024 βράβευσε 625 ακτές και 18 μαρίνες στην Ελλάδα (617 ακτές και 18 μαρίνες το 2023), τοποθετώντας την χώρα μας στην 2η θέση ανάμεσα σε 52 χώρες (το 15% του συνόλου των βραβευμένων ακτών), παγκοσμίως 4.252 ακτές και 733 μαρίνες.

Πανελλαδικά η κατάταξη σε «Γαλάζιες Σημαίες» για το 2023 έχει ως εξής ανά δήμο: Ρόδου (54 «Γαλάζιες Σημαίες»), Κασσάνδρας (32), Αγίου Νικολάου (25), Χερσοννήσου (23), Νέας Προποντίδας (20), Σιθωνίας (19), Αριστοτέλη και Δυτικής Λέσβου (17), Ιεράπετρας (16), Αποκορώνου, Κεντρικής Κέρκυρας και Διαπόντιων Νήσων, Σκιάθου και Χίου (15), Χανίων (14) Κω και Ρεθύμνης (13), Βόλου και Μυτιλήνης (12), Αργοστολίου (11), Δωρίδος, Μαλεβιζίου και Σητείας (9),  Βόλβης (8).
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium