Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
22/7/2024 05:37:13Επισκέπτες Online: 437


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Δημοτικό σχολείο Κριθιάς: Υποβιβάζεται σε τετραθέσιο
01-07-2024
Δημοτικό σχολείο Κριθιάς: Υποβιβάζεται σε τετραθέσιο
 

Ενημέρωση πως επίκειται υποβιβασμός του δημοτικού σχολείου Κριθιάς σε τετραθέσιο, αναφέρει η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων Βάνα Βυζαρμάνη.

Η μείωση του αριθμού των μαθητών καθορίζει και τις τάξεις και ο υποβιβασμός μιας σχολικής μονάδας είναι εις βάρος των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Κριθιάς αναφέρει τα εξής:

Αγαπητοί γονείς και κάτοικοι Κριθιάς, με μεγάλη μας έκπληξη πληροφορηθήκαμε σήμερα την πρόθεση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης να υποβαθμίσει το Δημοτικό Σχολείο Κριθιάς σε 4θέσιο.

Μια απόφαση που αφορά σε 4 χωριά και γνωστοποιήθηκε εδώ και κάποιες μέρες στο Δήμο Λαγκαδά.

Απαιτούμε ως γονείς, λοιπόν, από την δήμαρχο κ.Ανδρεάδου να πράξει τα δέοντα και να ενεργήσει προς όφελος των παιδιών μας και των σχολείων που υπάγονται στον Δ.Λαγκαδά.

Ο αγώνας ξεκινάει και πάλι.

Εν έτει 2024, απαιτούμε τα αυτονόητα, ισότιμη εκπαίδευση για τα παιδιά μας.
Με εκτίμηση,

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Κριθιάς


Σύμφωνα με πληροφορίες, μειώσεις μαθητών έχουν παρατηρηθεί σε πολλά δημοτικά σχολεία του δήμου Λαγκαδά, όπως στον Αγιο Βασίλειο, την Ξυλόπολη, την Οσσα κ.α.

Στην Ξυλόπολη, το νηπιαγωγείο αντιμετωπίζει πρόβλημα μείωσης μαθητών, με κίνδυνο να μην λειτουργήσει από τη νέα σχολική χρονιά.  

Η κατάσταση στο δημοτικό σχολείο Ξυλόπολης είναι η σταδιακή υποβάθμιση του τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κοινότητας Ξυλόπολης Γιάννη Κουτκούση «πολλοί γονείς στέλνουν τα παιδιά τους σε σχολικές μονάδες άλλων χωριών ή φεύγουν από το χωριό, λόγω της συνεχούς υποβάθμισης του δημοτικού σχολείου Ξυλοπολης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το δημοτικό σχολείο Ξυλόπολης να λειτουργεί σήμερα ως μονοθέσιο. Υπάρχουν οικογένειες από κοντινά στην Ξυλόπολη χωρια που επιλεγουν να στέλνουν τα παιδιά τους σε μεγαλύτερα σχολεία" αναφέρει ο κος Κουτκουσης.
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium