Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
22/7/2024 05:08:40Επισκέπτες Online: 618


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Στην Πολωνία σε φεστιβάλ παραδοσιακών χορών η «Μυγδονία»
08-07-2024
Στην Πολωνία σε φεστιβάλ παραδοσιακών χορών η «Μυγδονία»
 

Σε φολκλορ φεστιβάλ της Πολωνίας θα βρεθούν οι χορευτές του Πολιτιστικού Οργανισμού Μυγδονία από τις 25 Ιουλίου έως και τις 5 Αυγούστου.

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός διατηρεί παράδοση 22 ετών στη συμμετοχή φεστιβάλ παραδοσιακών χωρών στο εξωτερικό, τα περισσότερα εκ των οποίων είναι ιδιαίτερα απαιτητικά και έχουν διαγωνιστικό χαρακτήρα. Μάλιστα, το 2022 η «Μυγδονία» βραβεύτηκε στο φεστιβάλ Fetes de la Vigne στη Ντιζόν της Βουργουνδίας για την χορευτική επίδοση, τις φορεσιές, τη μουσική και την αλληλεπίδραση με τον κόσμο και τα υπόλοιπα γκρουπ.
Πέρσι, η «Μυγδονία» συμμετείχε στο φεστιβάλ φολκλόρ χορού Hora din Strabuni στο Βασλούι της Ρουμανίας, λαμβάνοντας διθυραμβικές κριτικές από τα ρουμάνικα μέσα ενημέρωσης και εντυπωσιάζοντας κοινό και διοργανωτές.


Φέτος ο Πολιτιστικός Οργανισμός «Μυγδονία» Λαγκαδά θα παρουσιάσει τη μουσική και χορευτική παράδοση της Μακεδονίας και της Θράκης στο φεστιβάλ Beskidy Highlanders στην πόλη Bielsko-Biala στον νότο της Πολωνίας.
Η αποστολή αποτελείται από 40 άτομα και καθημερινά τα μέλη της χορευτικής ομάδας θα παρουσιάζουν το πρόγραμμα τους σε κοντινές κωμοπόλεις και χωριά.
Το φεστιβάλ έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα και η «Μυγδονία» αποτελεί τη μοναδική ελληνική συμμετοχή, που επιλέχθηκε κατόπιν αξιολόγησης από πλήθος ενδιαφερομένων χορευτικών ομάδων παγκοσμίως.


Διαβάστε: Βραβεύτηκε για τη χορευτική της παρουσία στη Γαλλία η «Μυγδονία»


Μιλώντας στο lagadas.net η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού "Μυγδονία" Λαγκαδά Μαρία Μούτλια, αναφέρει πως αποτελεί μεγάλη παράδοση για τον σύλλογο η συμμετοχή σε διεθνή φεστιβάλ χορού, όπου προβάλλεται η ελληνική μουσική και η χορευτική παράδοση. «Φέτος, ο σύλλογος συμπληρώνει 22 χρόνια συμμετοχής σε φεστιβάλ του εξωτερικού και 25 συμμετοχές με τη φετινή» αναφέρει η κα Μούτλια.


Ο χοροδιδάσκαλος του συλλόγου που θα συνοδεύει την αποστολή Σάκης Καραθεοδώρου αναφέρει πως το συγκεκριμένο φεστιβάλ αποτελεί μέλος του Διεθνούς Συμβουλίου Οργανώσεων Λαογραφικών Φεστιβάλ Cioff. «Το γεγονός αυτό εξασφαλίζει υψηλού επιπέδου διοργανώσεις, ιδιαίτερη φροντίδα για τους χορευτές και εκδηλώσεις γνωριμίας μεταξύ των χορευτών, με σκοπό την ανάπτυξη σχέσεων και γνωριμιών ανάμεσα σε διαφορετικούς λαούς και κουλτούρες» τονίζει στο lagadas.net ο κος Καραθεοδώρου.
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium